Transfertopic 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door mi, 7 mrt 2020.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  En de voormalig olympisch kampioenen op de 500 meter en 1000 meter als trainers. :cool:
 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Groetjes en Camila vinden dit leuk.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Altijd fijn om een sporter echt openhartig te horen praten! Niet van die nietszeggende gesprekjes na een wedstrijd van "we speelden vandaag niet goed genoeg" of "ik wil mijn teamgenoten bedanken", maar gewoon open vertellen over je ambities, je doelen, waar je van baalt, waar je blij mee bent en half dingen verklappen die eigenlijk nog geheim moeten blijven.
 4. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Het enige dat in het verhaal over Kjeld Nuis (logischerwijs) onduidelijk blijft, is wat hij bij Jumbo verdiende en nu bij Reggeborgh krijgt. Wel blijkt er bij Reggeborgh meer ruimte voor aanvullende commerciële activiteiten.
 5. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Hij zegt het alsof hij bij Reggeborgh genoeg meer krijgt dan hij bij Jumbo kreeg zodat het extra geld duidelijk een rol speelde.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik vraag mij af of hij bij Reggeborgh ook meer ruimte heeft voor privé sponsors. Bij JV zit je best wel vast, als in je kunt niet opeens je laten sponsorren door AH of Blokker want de concurrent zit daar al. Reggeborgh heeft daar normaal gesproken geen bezwaar tegen aangezien zij niet in die uber commerciële hoek zitten.
 7. Marieke2018

  Marieke2018 New Member

  In de Telegraaf van afgelopen dinsdag zegt Kjeld dat inderdaad:
  „Supervet om dat soort dingen te kunnen doen. Of te mogen doen. Ik ben schaatser en wat ik ernaast wil op zakelijk gebied, moet ik zelf weten. Zo staat Reggeborgh erin”, meldt Nuis tevreden. Die vrijheid, die bij Jumbo-Visma niet mogelijk is (schaatsers mogen onder bepaalde voorwaarden twee persoonlijke deals afsluiten per seizoen), bevalt enorm. „Al is het niet zo dat ik nu mijn hele agenda vol stop. Het is niet de bedoeling dat ik een soort ondernemer word. Ik heb bij de contractonderhandelingen gezegd: als ik iets niet wil omdat het te veel tijd kost, doe ik het niet. Ik houd de oogkleppen van de sporter op, omdat ik goud wil behalen op de Winterspelen in Peking.”
  Camila vindt dit leuk.
 8. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Het was idd duidelijk dat het financiele plaatje echt wel een duidelijke invloed had op zijn beslissing, ik denk een stuk meer dan hij laat doorschemeren.

  Overigens lijkt me dat ook gewoon logisch. Loyaal zijn is leuk, maar als je, zeg, 50k meer kan verdienen per jaar (het verschil zal wel groter zijn) dan is dat lastig af te slaan als de sportieve omstandigheden niet noemenswaardig veranderen...
 9. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Helemaal mee eens. Nuis zal goed verdienen, maar lang niet zoveel dat een hoop extra geld weinig tot niets meer toevoegt.
 10. diploma

  diploma Active Member

  Jutta en Koen toch samen in een ploeg met als coach Poltavets. Verrassend!
  Camila vindt dit leuk.
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Niet helemaal verrassend, ik geloof dat die optie hier ook al een paar keer voorbij kwam.
 12. diploma

  diploma Active Member

  Wel verrassend, omdat Orie afgelopen weekend nog liet optekenen dat JV bijna rond was met Jutta ...
 13. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Eerlijk gezegd had ik daarbij al sterk mijn twijfels. Waarom brengt Orie dat naar buiten? Om de druk op Leerdam te verhogen omdat het al veel te lang duurt lijkt me. Zeker toen het voor het vorige weekend niet rond was kon je er wel vanuit gaan dat het niets meer ging worden. Of dit een hele handige zet is van haar (ze weigert haar liefje te laten vallen, dat zal toch de hoofdreden zijn. Al zal ze te trots zijn om dat toe te geven) zal moeten blijken. Ze heeft nu de twee grootste ploegen afgewezen, dat kan zich in de toekomst nog weleens tegen haar keren.
 14. mi

  mi Well-Known Member

  Ze heeft wel lef en dat mag ik wel!
  Gezien het landschap is een extra ploeg natuurlijk heel mooi nieuws. Poltavets is een goede coach. Hoop op nog wat internationale aanvulling!
  Camila vindt dit leuk.
 15. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Op zich natuurlijk een hele vreemde stap om het sterkste commerciële schaatsteam ter wereld af te wijzen voor een onzeker avontuur. Kosta Poltavets is natuurlijk wel een goede coach, maar hoe ga je dit kleffe stel aansturen?
  EenBrabander en SprintMaster vinden dit leuk.
 16. Jimmy123

  Jimmy123 New Member

  Wat een lef en vertrouwen in je eigen kunnen moet je hebben om deze keuze te maken! Respect. Ik hoop dat ze alle critici de mond gaat snoeren door te laten zien dat zelfvertrouwen vaak wordt verward met arrogantie.
  mi vindt dit leuk.
 17. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Hoe goed hebben ze hier over nagedacht? Wie worden hun trainingsmaatjes? Denk niet dat schaatsers zitten te wachten om bij een liefdes stel aan te schuiven, al is met geld veel te koop. Ze zullen het i.i.g. 2 jaar vol moeten houden cq. uitzingen. Anders wordt het bij een mislukt avontuur komend jaar een heel moeilijke zaak in het jaar van de Spelen. Ik krijg steeds meer de indruk dat Jutta volkomen onder de plak zit bij Koen.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 18. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Afgaande op het verhaal van Kjeld Nuis dat hij 2 commerciële activiteiten buiten Jumbo-Visma mocht ontplooien en dat hij dat te weinig vond denk ik dat hetzelfde argument voor Jutta geldt. Zij heeft een grote commerciële waarde en ze zal die willen uitbuiten. Dat is haar goed recht.

  Of het op de lange termijn handig is weten we nu niet. Als je contractonderhandelingen met een werkgever hebt staat het je vrij om ja of nee te zeggen. Als je maar op een goede manier samen tot de conclusie komt dat het voor nu niet werkt. Dat wil nog niks zeggen voor mogelijke toekomstige mogelijkheden.
 19. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Camila vindt dit leuk.
 20. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Dat eerste zal zeker meespelen, dan had ze beter bij Reggeborgh kunnen blijven. Maar volgens haar heeft de ploeg haar geen voorstel gedaan, dat vind ik vreemd. De ploeg heeft het allemaal kort en snel afgehandeld. I.i.g. was daardoor haar onderhandelingspositie niet sterk meer en het geflirt met JV was een wanhoopspoging gezien haar eisen en de rol die Verweij op de achtergrond steeds speelt.

Deel Deze Pagina