Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

 1. mi

  mi Well-Known Member

 2. Brxtt

  Brxtt New Member

  Ik vind Poltavets een goede coach (zover ik daar echt kan over oordelen) maar ik denk wel dat het voor een sponsor op dit moment te riskant is om een team met een Russische coach te starten na alles wat er daar gebeurd is. Desalniettemin zou ik het wel leuk vinden :)
  stijnsportgek vindt dit leuk.
 3. frederica

  frederica Active Member

  Mwah, er worden hem woorden in de mond gelegd, mbt Wüst.
 4. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Mee eens. De tekst onder het artikel is dan ook helemaal niet wat hij heeft gezegd.

  In het artikel staat: "Misschien zelfs wel met Ireen Wüst, maar daar kan ik nu nog niets over zeggen. Het lijkt mij in ieder geval absoluut niet raar."

  Maar wat hij letterlijk zei was iets heel anders. De conversatie ging namelijk zo:
  "Kan het zijn dat bijvoorbeeld Ireen Wüst zich er nog bij aansluit?"
  Poltavets (hoofdschuddend): "Op dit moment kan ik daar niks over zeggen."
  "Maar is dat een rare gedachte?"
  "Nee, absoluut niet raar, maar laten we eerst even het seizoen afmaken en dan kijken wat er gaat gebeuren."

  Uit het artikel zou je denken dat hij zelf over Wüst begon, maar dat is dus absoluut niet zo. Verder in het interview geeft hij aan dat de toekomst sowieso nog heel onzeker is, ook mbt sponsoring. Dat hij graag naar Nederland wil komen, dat komt wel heel duidelijk naar voren. Maar ja, dat is dan weer niet zo'n leuke kop voor het artikel.
  strawbale en Duif vinden dit leuk.
 5. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Maar goed dat we zelf getuige zijn geweest van het verloop van het vraaggesprek.
 6. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik denk dat een sponsor er niet direct op zit te wachten om met Poltavets geassocieerd te worden. Hij doet (nu nog) heel erg denken aan Russische doping, en dat kan negatief uitpakken voor een sponsor. Zal dus een lastig verhaal worden voor hem.
 7. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Zou het zo zijn dat Poltavets zo 'guilty by association' is? Volgens mij zijn er 0 schaatsers van hem betrapt geweest of veroordeeld (hij doet niet de sprintploeg). Roemjantsevs veroordeling was ook een lachtertje en is teruggedraaid door het IOC, Olga Graf mocht zelfs meedoen aan de OS - toch de enige Rus die onder Poltavets medailles haalde in Sotsji. Dat mensen hem zien als betrokken bij het Russische dopingschandaal ligt misschien meer bij de mensen zelf die alle Russen gauw tot schuldigen bombarderen.

  Ik zou als schaatser in ieder geval graag onder Poltavets willen trainen, talenten groeien bij hem in ieder geval goed door en zijn ploeg presteert het hele jaar rond eigenlijk goed.
  Duif vindt dit leuk.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  dat zal allemaal best. Dat hij gezien wordt als betrokkene van het dopingschandaal is, of de beschuldiging nou terecht is of niet, voor een sponsor niet heel erg aantrekkelijk.
 9. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Dat is zeker waar, maar ik denk niet dat de referentie daaraan blijft hangen. De commentatoren en Bert Maalderink gaan echt niet zomaar een Nederlandse ploeg permanent met dopinggebruik associëren, enerzijds omdat dat schadelijk is voor de Nederlandse schaatssport (en de kijker het misschien ook niet horen wil?) en anderzijds omdat ze volgend jaar waarschijnlijk alles alweer vergeten zijn en de sport opnieuw mogen ontdekken terwijl er een microfoon voor hun neus staat ('Wat opent Lorentzen hier traag voor zijn doen', elke 500m/1000m weer, week in week uit).

  EDIT: Als voorbeeld voor de selectief-kritische houding, Marchetto was destijds ook coach van de Russen, samen met Poltavets. Marchetto heeft de afgelopen 2 jaar Leenstra getraind. Nul vragen over gehoord, nooit naar gerefereerd.
  Laatst bewerkt: 19 mrt 2018
  Duif, Eelco, ZeeKoei en 3 anderen vinden dit leuk.
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het is niet duidelijk of Poltavets betrokken was bij het dopingschandaal, maar hij heeft de Russen getraind en op dit moment is dat geen goede reclame. Blijven de Russen de komende tijd schoon dan zullen sponsoren geen bezwaar meer hebben tegen Poltavets, maar daar zal wel wat tijd overheen gaan.
 11. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Is zeker opmerkelijk. Heb ik vaker gezegd.... maar men kan wel overdrijven. Boogerd is toch ook gewoon weer aan de bak gekomen en hij IS een dopingzondaar.
 12. Spruit

  Spruit Active Member

  Ik hoop dat het Poltavets komend seizoen lukt om een ploeg op te zetten. Ik vind hem een goede coach en ik denk dat het voor Koen Verweij goed zou zijn als hij de komende paar jaar in een stabiele situatie kan trainen. Jammer dat Poltavets toch enigzins schuldig door associatie wordt bevonden. Gisteren op de radio ging het ook over Poltavets en toen gaf een van de commentatoren als argument voor sponsoren om af te haken: ‘Je weet nooit of er nog lijken uit de kast komen.’ Jammer dat er op die manier over gedacht wordt.
  Duif vindt dit leuk.
 13. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Tja, Poltavets heeft in deze ook gewoon pech dat hij Russisch is en Russen traint/getraind heeft. De algemene denkwijze op dit moment is nou eenmaal dat Rusland/Russen per definitie verdacht zijn als het gaat om doping, en helaas voor Poltavets is het nou juist de publieke opinie die vnl. bepaalt in hoeverre sponsoring interessant is.

  Overigens ben ik het er wel mee eens dat die negatieve associatie ook heel snel weer kan wegzakken tijdens het off-season, zeker als de aandacht bij de media voor de dopingperikelen weg is gebet. En dat laatste verwacht ik vrij snel nu min of meer alles afgehandeld is na de schorsing voor de OS en het herinstalleren van het Russisch OC.
  strawbale en VorstM vinden dit leuk.
 14. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Is zeer spijtig inderdaad. Werd niet gezegd toen Boogerd alsnog had opgebiecht een dopingzondaar te zijn... die werd nog met open armen verwelkomt.
 15. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  als sponsor komt je naam wel vaak in het nieuws :p
  associatie met doping is bijzaak in de meeste bedrijfssectoren
 16. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  ik slechts 4x
  #1014
  #1116
  #1137
  #1139
 17. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ja, jij wel natuurlijk. Ik ook, in die post zelf al. Maar dit ging over benoemd worden op TV he, door de mensen die het beeld bepalen (dat zijn wij niet natuurlijk).
 18. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Heb geen TV ;)
  Begin een YouTube Channel - The Idiot TV
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik lees trouwens bij De Volkskrant dat naast Kramer en Smeekens ook Chris Huizinga een doorlopend contract heeft bij Jumbo. Jumbo mikt op 10 tot 12 schaatsers. Nog 7 tot 9 plekken dus.

  Rhian Ket van iSkate (Afterpay en Plantina/Continu) verwacht dat er nog wel een team blijft, maar heeft nog geen idee van de omvang en ook niet welke vorm.

  Clafis gaat natuurlijk door met 10 tot 15 schaatsers, maar dat zullen denk ik grotendeels marathonschaatsers zijn. Geen idee of er in Anema zijn teams veel wisselingen zullen zijn.

  Geen woord over IKO trouwens.
 20. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  In Kazachstan is Prokasheva stevig uit de school geklapt in de Kazachstan media. Ze zat als hoofdtrainer (!) al maanden thuis en het viel mij gedurende het seizoen op dat ze niet op het ijs stond. Afgelopen weekend hoorde ik dat zij en Sayutin allebei geen trainer meer zijn en er steeds een strijd gaande was tussen hen beiden.

  Prokasheva geeft behoorlijke kritiek op de houding van de Kazachse rijders. Alleen Palkin en Krikunov deden in haar ogen wat van ze verwacht mocht worden. Ze houdt Sayutin verantwoordelijk voor het falen omdat hij niet de juiste programma's zou schrijven, afgestemd op de persoon. Daarnaast heeft ze op elke schaatser wel iets "aan te merken" waardoor ze niet het beste uit zichzelf kunnen halen.
  ZeeKoei vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina