Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

 1. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Qua prestaties zeker. Maar ik voorspel nu alvast dat Ter Mors heel moeilijk een nieuwe ploeg gaat vinden. Voor sponsoren is uitstraling heel belangrijk, voor trainers het zijn van teamplayer. Bij beiden denk je niet meteen aan Ter Mors. Voordat ik weer als een Ter-Mors-hater verketterd word: ik bedoel ermee dat ze een introverte ingetogen persoon is die graag haar eigen weg volgt. Dat vind ik geen slechte eigenschappen, maar het zijn wel eigenschappen die nu in haar nadeel gaan werken. Voeg daar haar fysieke kwetsbaarheid (dus onzekerheid) aan toe, plus het feit dat er heel veel vrouwelijk talent is dat veel langer mee kan dan zij, en het is gewoon een heel vervelende mix voor haar.
  JohnZero vindt dit leuk.
 2. mi

  mi Well-Known Member

  Ben ik met je eens G1ant. Ze is denk ik wel een teamspeler (zij was nota bene degene die Suzanne Schulting tot rust maande richting haar gouden plak!) maar ze kiest haar eigen route. In die zin lijkt haar positie ook wel wat op die van Wüst: ook een persoon die precies weet wat ze wil/nodig heeft zonder daaraan concessies te willen doen. Zij beiden geen 'moeder-figuren' voor jonge schaatsters omdat ze beiden hun eigen prestaties altijd voorrang zullen geven. Zouden zij daardoor juist wel of juist niet samen iets kunnen bereiken? Zou ik best benieuwd naar zijn...
  Ik hoop toch echt dat dit soort toppers een plek vinden. Er valt echt een gat als dat niet zo mocht zijn vrees ik...
  G1ant vindt dit leuk.
 3. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Toch zou je zeker bij ter Mors wel verwachten dat het iets makkelijker gaat dan bij Wust, omdat ze bulkt van het talent en nog zeker tot de volgende OS doorgaat.
  Ik denk overigens dat ter Mors juist wel echt een teamplayer is, maar idd altijd haar eigen prestatie voorrang gevened. Een logische eigenschap voor een topsporter trouwens...

  Maar je hebt gelijk, haar uitstraling kan tegen haar werken: eigengereid, een tikje stuurs, niet de aaibaarheidsfactor van Wust. Wat dat betreft is haar uitstraling de laatste maanden trouwens wel onnoemelijk veel verbeterd! Waar ik eerst eigenlijk heel weinig met haar had, heeft ze door de afgelopen 2 maanden langzamerhand toch een klein plekje in mijn hart veroverd.

  Wust heeft nu het probleem dat dat gedoe de afgelopen maand tegen haar kan werken, omdat niet helemaal duidelijk is waar dingen mis zijn gegaan. Nu kan een sponsor zich afvragen of sponsoring van Wust teveel risico op 'gedoe' met zich meebrengt, met waarschijnlijk niet de mogelijke beloning op een volgende OS.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Toch slaat dat mikken op Olympische Spelen van sponsors eigenlijk nergens op. Want eigenlijk niemand krijgt vervolgens een contract van 4 jaar. Je kunt toch prima 2 jaar Wüst hebben, naam opbouwen als succesteam en dan over 2 jaar een grote kanshebber op de OS van dan 2 jaar later aan je binden?

  Wie over 4 jaar mee gaan doen aan de Spelen is nu toch nog weinig van te zeggen.


  Ik zou Ter Mors trouwens ook geen 4 jarig contract geven, met haar blessurelijst. Ter Mors is over 4 jaar 33, ouder dan Michel Mulder nu bijvoorbeeld. Geen idee of haar lichaam dat gaat volhouden na al die verschillende klachten.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 6. mi

  mi Well-Known Member

  In de praktijk betekent het dat een nieuwe sponsor in moet stappen, die zal dat waarschijnlijk zelf niet eens voor direct 4 jaar doen? Veel waarschijnlijker is het scenario van meerdere kleinere sponsoren die zich voor 1 a 2 jaar vastleggen om samen een ploeg te kunnen formeren. Pas daarna kunnen ze iets zeggen over het rendement van de sponsoring... zelfs Jumbo begon als co-sponsor?
  De hele obsessie met de 4-jarige cyclus is denk ik in de praktijk voor sponsoren maar heel beperkt relevant...
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Toch leek dat bij Wüst de reden om zonder haar verder te gaan, omdat ze geen 4 jaar meer door wilde...
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Iig mooi dat Roest de komnde twee jaar iig bij Jumbo blijft. Ik las het ook net op nu.nl en daar staat dat ze naast Kramer, Roest en Huizinga nog op zoek zijn naar een vierde allrounder. Het lijkt me dus dat Marcel Bosker ook bijna onder de pannen is want dat is toch een echte allrounder en nog goed ook.
 9. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ja duh, het schaatsen zorgt er zelf voor dat ze maar twee weken in de vier jaar relevant willen zijn. Dan moet je niet verwachten dat sponsors nu in gaan stappen. Een beetje handige sponsor doet dat pas aan het begin van het Olympische jaar.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Volgens mij kun je nu voor een klein bedrag instappen, goede schaatsers en coaches binnen halen die anders werkloos zijn. Als je wacht, loop je het risico dat alle goede schaatsers wel tevreden zijn waar ze zitten of niet durven over te stappen vlak voor de OS. Best kans dat je dan om toppers los te weken net zo veel in 2 jaar kwijt bent (laatste jaar stapt niemand meer over) als dat je nu in 4 jaar kwijt bent. Er dan wel van uit gaande dat alle toppers toch nog een plekje vinden nu.
 11. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ik denk dat de tijd meer en meer gekomen is dat topschaatsers m/v zelf veel meer aan crowdfunding o.i.d moeten gaan doen. De meeste bedrijven die als sponsor zijnde van belang zijn of waren hebben zich al eens aan het schaatsen gecommiteerd maar die hebben zo langzamerhand hun doelstellingen veranderd en dus blijven er voornamelijk alleen nog kleinere bedrijfjes over en het is maar de vraag of die het wel zien zitten om een hoop geld in het topschaatsen te steken.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Zou kunnen. Maar als je kijkt wat voor bedrijven er voetbalploegen sponsoren (bedrijven als basic fit, pure energie, energieflex, groenleven, drukwerkdeal), zijn er volgens mij nog wel vergelijkbare bedrijven die best naamsbekendheid en goodwill via schaatsen kunnen gebruiken. Zo groot zijn die bedrijven niet en die gooien toch ook tussen de 500.000 en de 1.000.000 euro tegen sponsoring aan. Zulk soort bedrijven zijn er natuurlijk duizenden van in Nederland.
 13. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Of bedrijven een bepaalde sport sponsoren hangt toch ook af van de affiniteit die zij er mee hebben. Tijden veranderen en niet alle bedrijven zien het schaatsen meer als de juiste weg voor meer naamsbekendheid of hebben hun bakens verzet naar andere sporten, op een gegeven ogenblik is de poel van schaatssponsorende bedrijven wel een beetje opgedroogd.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De Finse schaatsbond meldt: "64-vuotias yhdysvaltalainen olympiavoittaja Peter Mueller on uusi Suomen pikaluistelijoiden päävalmentaja. Sopimus hänen kanssaan on kaksivuotinen."

  De twee herkenbare woorden hieruit zijn "Peter" en "Mueller". Goed dan, "64" herkennen we ook nog wel (leeftijd). "Suomen" (Fins) is ook nog wel te doen en "pikaluisteli" heeft iets te maken met langebaanschaatsen, want als ik op de Finse schaatsbond op "Pikaluistelu" klik, kom ik bij een pagina over langebaanschaatsen. En ik zie ook nog ergens "olympia" staan.

  Google Translate helpt ons met de rest. De 64-jarige Amerikaanse Olympisch kampioen Peter Mueller is de nieuwe Finse bondscoach op de langebaan. De bond heeft een tweejarig contract met hem.

  Mueller heeft weer een baantje, maar waar gaat Pechstein nu naartoe? Ik raad haar aan om met de Russen te gaan trainen. Koen Verweij kan dat beamen. En waren Pechstein en Sáblíková niet goede maatjes? Pechstein, Sáblíková, Zdráhalová, Voronina, Yurakova, Dmitrieva... zou een aardig team kunnen zijn.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 15. mi

  mi Well-Known Member

  Even doemscenario doorlopen: stel er staat geen enkele sponsor meer op. Kunnen mensen dan nog terecht bij de bond? Volgens mij is behalve gewestelijke/junioren structuur er niks meer over van de faciliteiten van voor Rintje Ritsma?
 16. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Voor een sponsor gaat het om de vraag wat kost het en wat levert het op want behalve voor een familiebedrijf (dan is het eigen geld) zal een directie zo'n investering naar hun commisarissen en aandeelhouders wel moeten kunnen verantwoorden. De kosten van een langebaanploeg van pakweg 6 fulltime rijders zijn op zich voor wat grotere bedrijven in deze goede economische tijden wel op te hoesten maar het rendement is vrees ik het heikele punt.

  Een voetbalclub speelt zo'n 50 wedstrijden per jaar en dat is 50 keer exposure. Maar veel topschaatsers rijden maar een paar wedstrijden per jaar. Sven Kramer en Ireen Wust hebben bijv. dit jaar behalve OKT, OS en WK maar heel weinig gereden. Vergelijk dat eens met biatlon of skiën (waar het geld wel binnenstroomt) met een wereldbeker circuit van zo'n 15 weekenden met alle toppers waarin om het wereldkampioenschap wordt gestreden. Dan steekt het langebaanschaatsen qua rendement wel erg mager af.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 17. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  De KNSB zit zelf op zwart zaad. Wellicht kunnen ze nog wel voor faciliteiten en reiskosten zorgen maar voor salarissen voor de rijders is er echt geen geld. Het zal dan een Esmee Visser scenario worden (crowdfunding, schnabbelen en ander financieel gescharrel), maar daar kun je dus ook olympisch kampioen mee worden. Maar zover is het nog niet, er is nog hoop.
  Laatst bewerkt: 31 mrt 2018
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Kjeld Nuis begint de RedBull schaatsploeg met Kosta Poltavets en Koen Verweij. Ook Esmee Visser vindt er onderkomen: "Daar kun je zo goed mee gewichtheffen" aldus Koen Verweij.

  Mooi dat Nuis en Verweij samen komen, dat vonden we hier toch al een goed plan. Esmee Visser lijkt allroundplannen te hebben, nu ze met snelle mannen gaat trainen. Zou de RedBull ploeg ook onderhandelen met Bosker?
  Nickel en mi vinden dit leuk.
 19. Paul Lamote

  Paul Lamote Active Member

  Redbull zouden ze als sponsor wel willen maar helaas 1 april.
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Kuiper stopt er mee als Bondscoach.

Deel Deze Pagina