Transfertopic 2018-2019

Discussie in 'Lange baan' gestart door Hakkie2, 6 mrt 2018.

 1. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Of net als Jumbo een Katusha-schaatsploeg of een Gazprom-schaatsploeg oprichten naast de wielerploeg die er al bestaat. Dan neem je wel ook hun reputatie over, dat is wel een minpuntje.
 2. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Haha, jullie niet, de rest van Nederland heeft zich van jullie afgezet. Laten zakken zeg maar. Als een baksteen. Of als een Wüst: degene die eerst het geld binnenbracht wordt nu de achterdeur gewezen
  Laatst bewerkt: 16 mrt 2018
 3. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Barre tijden voor de schaatsers. De echte toppers zullen wel met behulp van privé sponsors kunnen rondkomen, maar voor de subtoppers... dat wordt werken naast het sporten, wat de marathonschaatsers toch al doen.
 4. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Qua "verzilveren" werkt het niet zo.
  Eén sponsor is geen sponsor.
  Je gaat pas cashen als er twee gegadigden zijn, dan moeten die toch (een beetje) tegen elkaar opbieden.

  Met de huidige werkloze schaatsers ligt de onderhandelingsmacht geheel bij de sponsor. Dat drukt de prijs.
  Hakkie2 vindt dit leuk.
 5. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Eén sponsor? Er zijn er toch al twee, Jumbo en IKO. Ik snap het sombere in dit topic niet. Na een Olympisch seizoen is het vanzelfsprekend dat sponsors gaan. Dat we een maand na de Spelen al zekerheid hebben dat er 2 sponsoren nog 4 jaar doorgaan, is helemaal zo slecht nog niet. Het budget van IKO weet ik niet, maar misschien zijn die al wel met een heel rijtje Nederlandse Olympische medaillewinnaars/wereldkampioenen in gesprek.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  IKO? Dat heb ik gemist, denk ik...


  Edit: ik zie het al, een klein ploegje rondom Joling. Denk niet dat daar het budget zit om echt veel te betekenen voor de Nederlandse schaatstop. Ik zie nu wel dat sponsor Clafis in principe een doorlopend contract heeft (nog 1 seizoen), dus Talsma zal nog wel een ploeg hebben.
  Laatst bewerkt: 16 mrt 2018
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ook, nooit van gehoord. Wat doet IKO, ik bedoel wat is het voor bedrijf of instelling?
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  IKO is een dakdekkersbedrijf, dat wist ik dan weer wel... maar de link met schaatsen had ik nooit gezien.
 9. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  "Vanaf 2018-19 mikken we wel op een merkenteam dat structureel meedoet aan de grote internationale wedstrijden, inclusief merkenteamlicentie."

  Lijkt me dat er toch redelijk wat geld ingestoken gaat worden dan.
  Duif vindt dit leuk.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Ze hebben vorig jaar zomer 7 man een contract gegeven, dan lopen die vast nu nog niet allemaal af. Dan zit het team al redelijk vol, waarschijnlijk.

  Of zouden ze geen contracten hebben en alleen onkosten vergoed krijgen? Aangezien ze geen erkend team zijn, hoefden ze geen salaris te geven. Maar dan was het budget afgelopen jaar helemaal klein.


  Edit: kopvrouw Joling had ook nog een persoonlijke sponsor met B+O architecten, dat klinkt echt alsof er nauwelijks budget in dit team zat.
 11. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Inderdaad, geen contracten, geen salaris. Maar dat gaat volgens hun eigen uitgezette tijdpad nu dus veranderen.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  Dat is zeker allemaal waar.

  Ik had vandaag een quiz-spel uit 1993 in mijn hand. Daarin zat de vraag waar de bodemdaling in Groningen door veroorzaakt wordt. Let wel, dat is dus 25 jaar geleden!
 13. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Nog eens 25 jaar eerder wisten we al dat roken slecht was
 14. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, ook daarvan is het vrij belachelijk dat men zijn pijlen nu pas op de tabaksindustrie richt.
 15. gerrit stevens

  gerrit stevens Well-Known Member

  Zou het ook niet kunnen zijn dat het gebrek aan sponsors te maken heeft met het gebrek aan wedstrijden waaraan hun pupillen meedoen.
  Een sponsor wil toch gezien worden en dat gebeurt veel te weinig. Welke sponsors ontbreken dit weekend,. uitgerekend bij de WC finals die ook nog eens live op TV worden uitgezonden.
  En dan wedstrijden waarin ze in sponsorpakken mogen verschijnen. NK afstanden en OKT waren ze aanwezig, maar ze grossierden in afwezigheid NL allround/sprint.
  Vergelijk dit eens met andere wintersporten waar de top nog wel te porren is aan de WC finale deel te nemen.
  Het wordt door hun zelfs nog als hoogtepunt gezien.
 16. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Grappig hoe de mengeling is van lof en kritiek op Jac Orie de afgelopen weken op dit forum. Lof vanwege opnieuw veel succes en kritiek vanwege het wegblijven van wedstrijden. Misschien dat enkele forumleden nog eens moeten nadenken wie hier nu eigenlijk deskundig is? Orie heeft hiervoor geleerd, veel ervaring opgedaan en hij snapt dat je niet overal aan de start kunt staan en dan kunt winnen. Hij snapt dat je de WB van Salt Lake City moet overslaan als je zo veel mogelijk startbewijzen wilt binnenslepen op het OKT. Hij snapt dat je het NK Sprint/Allround beter niet kunt rijden als je de Olympische Spelen in het vooruitzicht hebt.

  En de sponsor? Het is maar net de vraag wat de sponsor liever wil hè. Wil je het hele jaar zichtbaar zijn, maar wel steeds verliezen of wil je minder vaak zichtbaar zijn en wel winnen. Voor Jumbo is het antwoord duidelijk denk ik. Het motto van hun formatie is 'samen winnen' en ze hebben onlangs het contract verlengd. Kennelijk zijn ze toch erg tevreden met de resultaten van Orie.

  Het lijkt er meer op dat sommigen hier het onmogelijke willen. Altijd rijden en altijd winnen. Dat heeft bijvoorbeeld Kramer in 2008, 2009 en 2010 geprobeerd en dat is hem duur komen te staan.
  Eelco, Nickel, Mey en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 17. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Orie doet het goed... maar iedereen heeft het toch meer over het NIET winnen van Kramer ondanks het skippen van wedstrijden. Gelukkig hebben Achtereekte en Kjeld keurig gepiekt... de rest blijven wel achter. Jorritsma, Otterspeer..
 18. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik zag wat verbazing hier en daar rondom het stoppen van Niedzwiedzki. Maar als iemand dat al vanaf begin van dit seizoen heeft geroepen is hij het wel. Hij ging al erg lang mee natuurlijk. Ik vind het leuk voor hem dat hij in Amsterdam zijn afscheid ronde mocht rijden. Dat is een mooie afsluiting van zijn carrière.

  Babenko is nu coach van de jongere generatie Kazakken.
  Kuzin lijkt toch door te gaan.
  strawbale vindt dit leuk.
 19. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Ik vind het sowieso geen probleem wanneer de toppers niet alle worldcups en de wc finale rijden, het geeft de ssubtoppers tenminste ook nog wat mogelijkheden om wat geld bij elkaar te sprokkelen. Veel van die sporters moeten vaak veel uit eigen zak bekostigen.
 20. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  De subtoppers hebben daar financieel niet zoveel aan. Je moet top 3 rijden om prijzengeld te krijgen bij een wereldbekerwedstrijd. Voor die invallers zoals Pim Schipper, Sanne van der Schaar, Simon Schouten is dat toch vrijwel een onmogelijke zaak.

Deel Deze Pagina