Tour de France 2011

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Monique, 1 jul 2011.

 1. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ja, je hebt gelijk, hij heeft het bij het begin van de alp ook nog even geprobeerd. Ach, het is idd een kwestie van smaak. Ik zie hem zelden zelf aanvallen, het enige dat hij doet is reageren op een ander. En het is ook een kunst om dat goed te kunnen, wat dat betreft valt hij zelfs te bewonderen, maar ik zie liever iemand sterven in het harnas dan iemand die wint omdat de ander fouten maakt, en niet omdat hij zelf de koers maakt. Maar spannend wordt het zeker morgen!

  Als het verschil zo klein blijft, dan mogen ze er van mij nog voor gaan rijden op zondag. Zou wel een stunt zijn. Niks champagne op de fiets, gewoon rijden voor de Tourzege!
 2. eddy

  eddy Well-Known Member

  Jammer, de tour lijkt beslist. De broertjes Schleck geen touroverwinning en voor Andy ook nog geen bolletjes trui.
  Alles vandaag kunnen zien, en natuurlijk Contador heeft het geweldig geprobeerd.
  Uiteindelijk heeft Evans zich dit jaar de laatste 2 dagen niet kunnen verstoppen, en Voelcker heeft zich tot het uiterste verdedigt ongelofelijk zo'n mentaliteit terwijl je in je achterhoofd al weet dat je gaat verliezen. Morgen de tijdrit, zal wat zijn met Andy Schleck ik duim voor hem tegen beter weten in.
  Al bij al de alpen zijn echt goed gebruikt door de aanvallers, gisteren natuurlijk formidabel wat Andy Schleck probeerde en vandaag meteen met Contador mee super, jammer dat Frank in de alpen niet kon doorzetten.
  Wel een superleuke tour, mijn favoriet Contador heeft het vandaag goed geprobeerd maar helaas.
  Andy kan zichzelf ook geen verwijt maken, en Frank was gewoon niet in staat aan te vallen. Dus Evans moet nog een rondje tijdrijden voor zijn overwinning, die hij dan niet gestolen heeft. Het is niet anders.
 3. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Pardon ??
  Ik ben ook wel een Evans-fan (ook omdat mijn geld daar op staat). hij heeft niet die 'poef' zoals andere klimmers, moet daarom vaak volgen, en wordt vervolgens daarop afgerekend. Toch reed hij vrijdag de hele finale op kop, terwijl Andy bijv ook hulp kreeg van die Quickstepper. En vandaag moest ie weer achter anderen aan, waar Andy weliswaar voor in de koers zat, maar te passief meereed.

  In de slottijdrit van de tour hebben we heel vaak gezien dat de 'normale' tijdritverschillen niet meer gelden. De meest frisse renners zetten de beste tijdrit neer. Voeckler gaat zo bijv nog veel verliezen. Maar of Evans of Schleck frisser is ?? Bovendien is het zeker geen vlakke tijdrit.

  ik heb we wel geergerd aan tactische fouten. Die afzink van de Galibier is er echt eentje die zich leent voor een grote groep. Twee min maak je zomaar goed, dat zagen we ook. Dus als er dan een kopgroep rijdt, en je komt er niet bij, ga dan lekker in het wiel bij Liquigas en enkele ploeggenoten zitten. Minuutje of twee verliezen, gat dichtrijden tot Bourg d'oisans, en dan fris aan de klim beginnen. Voeckler, en ook Evans , deden dit niet slim.
 4. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  o ja, nog even over de tijdslimiet. Dat is nu een zwakke richtlijn. In geen enkele andere sport zien we zoiets vaags. Wat mij betreft doen ze de percentages omhoog, maar stel een grens. Dan kan iedereen zo langzaam rijden als hij zelf verantwoord vind.

  Daarbij is een percentage op de brutotijd niet zinnig. Een bonustijd per 100 hoogtemeters is bijv veel logischer.
  Een vlakke aanloop van 1.30 uur in één groep levert met 10 % bonus zomaar 9 min extra tijd op. Onzinnig.
 5. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Die tijdslimieten in bergetappes hangen af van het gemiddelde wat er gereden wordt. Gisteren reed de winnaar gemiddeld 32.7 km/h en was de limiet 9%. Vandaag 34 km/h gemiddeld en 13%. Die verhoudingen kloppen niet. Je zou per km/h sneller ongeveer 0.3 % meer mogen verliezen om op hetzelfde tijdsverlies uit te komen. Ik herinner van eerdere Tours dat de limiet meestal 10 tot 12 % was. Misschien dat ze vanwege de korte rit het percentage wat verhoogd hebben. I.i.g. komen er weer heel wat renners goed weg.
 6. Edwin

  Edwin Active Member

  Heb je Evans niet zien aanvallen gister, onder andere aan de voet van Alpe d'Huez, samen met Mollema? Evans valt vaker aan dan dat jij het ziet volgens mij.
  Evans heeft de Tour eergister gered door bijna 2 minuten op Andy Schleck dicht te rijden. Zelfs Voeckler en Rolland hielpen hem niet. Als iemand de gele trui verdiend is het Evans wel. Want Evans is sinds zijn wereldtitel echt wel veranderd. En gister hoefde Evans helemaal niet aan te vallen. Andy Schleck moest nog meer tijd winnen. En Frank Schleck hoorde gewoon voor Andy op kop te rijden als Andy virtueel in het geel rijdt.
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ja, dat had ik hierboven ook al gezegd in een bericht, die aanval heeft hij idd geplaatst. En ik weet ook wel dat Evans veel op kop heeft gereden, maar alleen in de achtervolging, en niet als eigen aanval. En dat vind ik een groot verschil: Andy Schleck en Alberto Contador hebben allebei echt geprobeerd het verschil te maken, en dat heeft Evans niet. Het achtervolgen doet hij heel goed hoor, alle bewondering, maar nogmaals ik zie liever iemand zélf aanvallen dan iemand die in de achtervolging gaat. En daarbij vind ik het zo'n raar mannetje', dat helpt ook niet echt.

  Ik zit er klaar voor, laat die tijdrit maar beginnen.
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Verbazend hoe soms iets verschillend te interpreteren is. Ik zie een Andy Schleck die wel moet aanvallen, en voor Evans is dat niet slim omdat hij (virtueel) in het geel staat. Daarbij zijn de Schlecks met twee, en Evans alleen. Ook dat is een reden dat de eersten wel kunnen aanvallen, en de laatste niet.
  Als Andy dan ook daadwerkelijk aanvalt, zegt dat niets over zijn instelling, maar alles over de situatie in de koers.
  Vervolgens rijdt Andy heus niet zoveel op kop hoor. Maxim Montfort deed veel werk, vervolgens nog iemand van Quickstep, omgekocht andere logica is er niet. De dag erop doen niet 'Andy en Alberto' aanggevallen, maar alleen de laatste. Dat was juist het twistpunt: rijdt Andy daar mee, dan blijven ze wellicht meer voor.

  (voor vandaag gok ik Tony martin)
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik denk dat een visie ook wel samenhangt met hoe leuk je een renner vindt. Ik vind de broertjes Schleck leuk en sympathiek, en Evans alles behalve dat. En ongetwijfeld neem ik dat mee in mijn visie op de koers. Je zult dan ook begrijpen dat ik nu met samengeknepen billen hier zit want Evans ziet er een stuk sneller uit dan Andy.
 10. Koen

  Koen Well-Known Member

  dat was niet eens spannend. op de helft was Evens zijn concurrent Andy al voorbij
  hele mooie tijdrit van Evens dat wel. Contador ook goed gereden, helaas niet op het podium.
  ik vind Evens wel een goede winnaar van tour, gaat morgen vast wel goed
  en dan volgend jaar gaan wij als nederland scoren :!:
 11. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik ben het wel eens met de commentatoren op de Belg. Als Andy een keer de tour wil winnen moet hij eens vanaf het begin van het seizoen beginnen met zijn sport serieus te nemen. Hij kwam pas in de tweede week in vorm (de eerste week deed hij niet mee om de dagoverwinningen zoals Evans twee keer en bovendien konden ze niet meedoen op kop in de ploegentijdrit). Bovendien verkende hij de tijdrit niet. Evans daarentegen neemt zijn sport wel serieus en is al het hele seizoen steengoed. Ik ben er blij mee, een verdiende winnaar!
 12. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik vind dit wel kort door de bocht. Je hebt nou eenmaal sporters die allemaal op een andere manier met hun sport omgaan. Deze manier van omgaan werkt blijkbaar voor Andy Schleck. Of je dat nou moet willen veranderen. Ik kan me voorstellen dat het onbevangen er in gaan juist een kracht van hem is.
 13. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Het oogt misschien minder professioneel maar stiekem zal Andy er op zijn manier ook wel alles voor doen.

  Maar de afsluitende tijdrit van de Tour die je wilt winnen niet verkennen vind ik niet zo verstandig.
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Evans heeft vandaag in ieder geval wel verdiend gewonnen, wat een dijk van een tijdrit. Mijn hoop op Andy verdween wel erg snel, hij kwam zelfs niet in de buurt van Evans. Ik denk dat Andy de afgelopen twee dagen te veel heeft moeten geven. Morgen nog die saaie wandeletappe naar Parijs, dat vind ik altijd zo'n deceptie. En dan maandag het zwarte gat ... zoals ieder jaar. Nog 49 weken en dan begint de Tour de France weer. Met hopelijk wél weer een keer een Nederlandse zege. We zaten er dit jaar dicht bij met Mollema en misschien met Hoogerland als die achterlijke auto er niet was geweest. Volgend jaar Steven Kruijswijk een etappe? En Rob Ruijgh nog een tandje beter? En Robert Gesink die een keer niet valt, zou ook leuk zijn.

  Eerst nog de Vuelta, zijn daar al renners bekend? We zijn goed vertegenwoordigd met 3 Nederlandse ploegen, maar ik heb geen idee wie er allemaal rijden. Ik neem aan dat WK gangers zich gaan sparen, en dan loop ik even vooruit op de zaken maar dat zou betekeken dat Gesink, Mollema, Ruijgh en Hoogerland vast niet de Vuelta gaan rijden. Tenzij die niet naar het WK gaan natuurlijk. :wink:
 15. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik heb begrepen dat hij volgens de Belgische commentators de rit wel verkend had. Bij de bovenste opmerking sluit ik me aan.
 16. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Natuurlijk is het commentaar van de Belgische commentatoren een beetje kort de bocht en natuurlijk zit een groot deel van de klasse (en charme) van Andy ook in zijn onbevangenheid. Echter, je kunt best onbevangen zijn en tegelijk je (nog) beter voorbereiden. Wie weet wat hij dan kan. Nu is hij 3x op rij 2e.

  Ook de Belgen zeiden dat hij niet verkend had.
 17. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Eigenlijk is het bergaf rijden en de bochten e.d nog meer van belang om heel goed te verkennen. Bergop, zeker in de grotere bergen, kun je je niet zo misrekenen, bergaf gaat het om bochten snel kunnen nemen. En die kleinere klimmetjes die ze vol staand nemen zijn ook belangrijk om goed in te schatten. Maar ook dat gaf uiteindelijk niet de doorslag.
  Want wat een verschillen een tijd, achteraf gezien maken al die bespiegelingen over waar de tour winnen niet uit, 1'30 was een heel gat geweest om nog vooruit te blijven op de Galibier. Zeker met de tijdrit van vandaag erbij is Evans toch de terechte winnaar. Wel hele mooie televisie
 18. jaap

  jaap Active Member

  Dus ooit, op je zestiende, vertrek je in je eentje uit Australië met de wens, om de Tour de France eens een keer
  te winnen.
  Super Cadel het is je gelukt!
  Diep respect op de manier waarop.
  Cursusje tijdrijden wellicht voor de broers, niet vooruit te branden!
  Rabobank: Rust zacht! :twisted:
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Er was eens een ventje Cadel
  Die fietste zo hard en zo snel
  Hij is een autist
  Dat vind ik beslist
  Maar de Ronde die won hij dus wel

  Ik heb veel kritiek op Rabobank, deels terecht, maar ze hebben in ieder geval nog een etappe gewonnen, dat kunnen Saxo Bank-Sungard, Astana, RadioShack, Liquigas, AG2R, Quickstep, La Française des Jeux, Cofidis, Lampre-ISD, Katjoesja en Saur-Sojasun niet zeggen. Ook Europcar heeft geen etappe, maar die winnen dan nog de witte trui. Maar ja, kritiek is toch vaak de standaard-reactie, vorig jaar hadden ze twee renners bij de top zes en toen was het ook weer niet goed genoeg.

  Volgend jaar wordt een mooie Tour. Ik voorspel dat het in het eindklassement gaat tussen Robert Gesink en Rob Ruijgh, in het jongerenklassement tussen Steven Kruijswijk en Wout Poels, in het bergklassement tussen Laurens ten Dam en Johnny Hoogerland en dat Bauke Mollema de koninginnerit wint. En later we Kenny van Hummel niet vergeten die komend jaar een paar massasprints én de groene trui verovert.
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ook Vacansoleil heeft geen etappe gewonnen.
  Huh, heb jij gisteren niet gekeken toen Pierre Rolland de etappe (én de witte trui) won?

  Dat klinkt als een heerlijke gedachte om straks mee in slaap te vallen. :wink:

Deel Deze Pagina