Tour de France 2011

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Monique, 1 jul 2011.

 1. Monique

  Monique Well-Known Member

  En bij deze het topic waarin we onze dagelijkse Tourbeslommeringen kunnen bespreken. Wie denken jullie dat er morgen gaat winnen? Ik gok op Gilbert. Voor de rest van de Tour hoop ik vooral heel erg dat Gesink niet valt en op het podium eindigt, en hoop ik dat er wat Nederlanders zijn die een ritzege kunnen pakken. Vooral de mannen van Vacansoleil kunnen wel eens voor een verrassing gaan zorgen. Ook Bauke Mollema en Laurens ten Dam (LTD :wink: ) kunnen misschien iets moois doen. Ik snak naar een Nederlandse ritzege dit jaar, het is veel te lang geleden.
  jaap vindt dit leuk.
 2. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik heb ook echt het gevoel dat die Nederlandse ritzege er in zit dit jaar.

  Ik heb Mart Smeets een aantal keren horen zeggen dat hij gedroomd heeft dat Johnny Hoogerland na ik geloof de 4e etappe de gele trui pakt, ik hoop dat dat bewaarheid gaat worden!
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Vacansoleil gaat zeker vaak in de kopgroep zitten denk ik, Hoogerland is een echte aanvaller en ook Poels en Ruijgh gaan zeker wat proberen in de etappes met wat profiel. Daar komen nog de Belgen De Gendt en Leukemans bij. Rabobank gooit alles natuurlijk op het klassement met Gesink als kopman, hoewel ik (net als velen) hoop dat ze Bauke Mollema goed in bescherming nemen als reservekopman, als je na de Pyrenee├źn met twee man in de top tien staat kan je dat in de Alpen uiteraard goed uitspelen. Dan zijn er verder nog Engels en Terpstra bij Quick-Step en Posthuma bij Team Leopard-Schleck.

  De aanloop naar het echtebegin van de Tour duurt vrij lang en ik hoop dat van de klassementsrenners alleen Evans veel tijdschade oploopt. Uiteraard zou het niet gek zijn als Boom, LLS en consorten aankomende zondag zorgen dat Gesink en Mollema volgende week met een (kleine) voorsprong aan de bergen kunnen beginnen.

  In mijn toto voor morgen heb ik gekozen voor Gilbert (absolute favoriet voor deze etappe) samen met bergopsprinters Hagen, Hushovd en Rojas, aanvallers Voeckler en Chavanel, semi-klassementsrenners Vinokoerov en Cunego en sympathie-keuze Rob Ruijgh. Een vriend van mij heeft het nog meer als bergopaankomst ingeschat en o.a. Evans en SamSan opgenomen.
 4. dedeut

  dedeut Well-Known Member

 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  En we zijn begonnen. Direct Lieuwe Westra in de kopgroep. Die kopgroep blijft vast niet bestaan, Gilbert zal zeker willen proberen deze etappe te winnen, maar het geeft wel direct de ambitie van Vacansoleil aan. Heerlijk om de hele middag te kunnen kijken. :D
 6. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Twee Franse ploegen in de aanval, samen met Vacansoleil (wat ook al Frans klinkt). En Gilbert wint. Het is niet ├ęcht verrassend. Maar het tijdsverlies van Contador wel, en ook de bijzonder goed vorm van Evans. Het kan nog een hele mooie tour worden als Contador in de aanval moet.
  Voor mijn ploeg op Tourploeg had ik speciaal Horner: ik denk dat BMC de PTR wint, en dan hebben ze de gele trui. Maar die komt dan nu bij Evans.
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben enorm blij dat Gesink een stuk sneller dan Contador is en niet heel veel hinder van die enorme valpartij heeft ondervonden. Deze winst is maar alvast in de pocket. Evans had ik van tevoren niet zo snel ingeschat, die rijdt heel goed. Knap trouwens van Gilbert dat hij zijn naam en faam waarmaakt en "gewoon" wint. Je moet het maar kunnen op zo'n moment.

  Ik heb niets over Andy Schleck gehoord, weten jullie hoeveel achterstand hij heeft opgelopen ten opzichte van bijvoorbeeld Evans?

  Edit: ik heb het al gevonden, hij zat in dezelfde groep als Gesink. Zij hebben 6 seconden verloren op Gilbert. Contador zat op 1.20 minuut en die heeft dus heel wat goed te maken.

  Edit2: en nu zeggen ze op het journaal dat Andy Schleck in dezelfde groep als Contador zat. Beetje wazige berichtgeving dus.
 8. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Waarom heeft Gilbert zijn haar laten blonderen ? Hetzelfde deden Frigo, Virenque, VDB en Ricco. Tja, op deze manier wordt je vanzelf onderwerp van de discussie.
 9. eddy

  eddy Well-Known Member


  Dit schijnt nodig te zijn,om dopingsporen uit je haarvaten te verwijderen, maar Gilbert doet dit natuurlijk alleen maar om mooier op de foto te komen met zijn groene trui.....
 10. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Het schijnt dat het blonderen van je haar volgend jaar aan de dopinglijst wordt toegevoegd
 11. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik vond het een mooie rit vandaag, was spannend!
 12. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Vandaag , maandag, wordt het ook berespannend. Een kopgroep van 4 a 5 man, met diverse pleogen en een vacansoleil, wellicht een quickstep, die het natuurlijk weer net niet redden, en Cavendish wint de sprint.

  Morgen wordt wel leuk: mu de bretagne. Op climbybike.com kun je de exacte profielen van de bergen zien. (speciale knop voor deze tour-bergen). de mu is 2,4 km lang, met 200 m stukken van 10 en zelfs 12 %. maar let op: de laatste 800 m vlakken fors af: 2,5-3 %. Ben benieuwd welke ploegen Gilbert willen helpen, er was zaterdag al wat onwil.
  De echte sprinters geven hier zeker niet thuis, het is echt iets voor Gilbert, Cunego en de niet aanwezige Sagan of Rodriguez. Van de wel aanwezigen verder van de wel aanwezigen verder Evans, Contador himself, Ventoso ? Goss.
  Die eerste beide gaan voor het klassement, en offeren hier echt geen ploegmaat aan op.
  Ik zeg; een vlucht reikt tot het eind. Of ze moeten de gele trui gaan verdedigen.
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nu even eerlijk: kende jij op dat moment de samenstelling al of heb je gewoon erg goed gegokt?
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  In ieder geval geen Cavendish vandaag zoals verwacht, maar Tyler Farrar. Morgen wordt zeker een mooie rit, ben benieuwd of Gilbert hetzelfde kunstje nog een keer kan flikken.
 15. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Echt Eerlijk: ik wist t niet. Toen ik het tijdstip van die post bekeek, zag ik al dit gaan ze niet geloven, want ze rijden al. Ik wist van niks, maar zo heel gek was het nou ook weer niet. Ik heb (hierboven op za 2 juli) hetzelfde al eens eerder gezegd.
  Toch zat ik met Vacansoleil lelijk mis, want ik hoorde net dat zij alles op Feillu gezet hadden, en ze hoefden juist niet mee te zitten. Slim, want elke ontsnapping was tot misdoemen gelukt.

  ik zie trouwens dat het woordje Franse ontbreekt tussen diverse en 'pleogen'. De Fransen hebben allemaal aanvallers en lui die alleen maar in beeld hoeven te rijden.
 16. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Zie je wel dat het gewoon bluf was: nu rijden er weer vijf man voorop, waaronder Fransen en Spanjaarden en een Vacansoleil. ik zie dat Gilbert een maatje gevonden heeft in de BMC-ploeg (Evans) die het geel kan pakken.
  Ik geloof niet dat Evans het geel al eens had, maar het is er nu wel eentje die je dagenlang in de ploeg kunt houden.
 17. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ducrot heeft (voor de verandering eens) gelijk; het is raar dat BMC meerijdt aangezien Evans alleen maar tijd hoeft te pakken op zijn concurrenten in het peloton, hij hoeft de kopgroep niet terug te pakken. Verder vraag ik mij af of het wel nuttig is voor Evans om nu al het geel te pakken, dat moet je alleen maar verdedigen en dat kost energie.
 18. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Evans wint, al had ik liever Contador zien winnen. Hushovd houd stand. Gilbert opgerookt door de zwaarte van de klim en dus eindelijk verslagen. :lol:
 19. jaap

  jaap Active Member

  Het is nog zelden of nooit gebeurd dat de kopgroep niet door het peleton wordt gegrepen!
  Als je naar NOS TV kijkt, beweert Herbert Dijkstra vrijwel elke dag het tegen over gestelde.
  Wat is dit voor een onzin verslag, om het spannend te maken of zo?! Wat een zeurzak zeg.
  Gelukkig hebben we Sporza nog.
 20. eddy

  eddy Well-Known Member


  Dat is zeker een verademing, forza Sporza.
  NOS is vaak met achtergrondinformatie ook niet echt geweldig.
  Dus voor mij vooral SPORZA tijdens de tour

  Als verrassing vandaag geen overwinning voor Gilbert, en weer een fransman als meest aanvallende renner, da's toch wel echt chauvinistisch of niet dan.

Deel Deze Pagina