Tour de France 2011

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Monique, 1 jul 2011.

 1. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Laten we dat maar niet doen, die jongen is levensgevaarlijk op een fiets ;) ik denk trouwens dat het te laat is voor een mogelijke overstap om nog echt succesvol te kunnen zijn, en om de redenen genoemd in de column zie ik het Sven ook niet doen.

  Ik hoop trouwens echt op wat meer Nederlanders voorin morgen, ik snak naar een Nederlandse ritzege maar ik vrees dat het weer een jaar zonder gaat worden. Ik hou nog stiekem de hoop op een Nederlandse zege op de Alpe d'Huez.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik snak met je mee maar ik geloof er niet meer in dit jaar. De enige kans die we hadden, was die rit dat Johnny in het prikkeldraad werd gereden. Niet dat ik er zeker van ben dat hij hem had gewonnen, maar hij had zeker een heel goede kans gehad. Morgen moeten Evans en Andy Schleck allebei vol aan de bak, dus één van die twee zal zeker winnen.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Mooie winst van Andy Schleck, al had hij gewoon 3 minuten moeten pakken. Maar wat raar dat ze Voeckler niet lieten rijden vanaf Briancon tegen de wind in. Hij moet toch zijn trui verdedigen en had ook nog een ploeggenoot bij zich. En dan wel de hele klim van de Galibier in het wiel van Evans meeprofiteren, dat noem ik nog eens laf! Op het eind zat ie enorm te zweten, hij zat er echt helemaal doorheen. Wel jammer dat er geen klimmer was die er nog even een klap op gaf. Dan moeten ze morgen maar aan de voet van Alpe d'Huez wegknallen, dan moet het toch lukken om hem op minuten te rijden.
  Wat betreft de groene trui, ik zat al te kijken naar de uitslag en ze verloren dus 35 minuten. Blijkbaar was de limiet maar 9%, wat wel erg laag is. Dat wordt morgen nog leuk. Ik verwacht een eindtijd van 3h 15m, dus dan is 9% nog maar 17.5 minuut, dat is nog geen 6 minuten per klim. Dat betekent dat ze in de vallei naar Bourg d'Oisans als gekken moeten rijden. Het lijkt een onmogelijke opgave voor Cavendish, die vandaag ongetwijfeld flink heeft afgezien. Dat de Tourdirectie vandaag niet de konsekwenties aanvaard van de strakke limiet vind ik dan wel laf. Het kost Hushovd nu het groen. Net zoals in 2001 het grootste deel van het peloton eruit had gemoeten in de door Erik Dekker gewonnen 8e etappe in Pontarlier, incluis de heer Armstrong. Er kwamen maar 14 renners op tijd binnen. De grote groep kwam pas na bijna 36 minuten ( =12% van de tijd van de winnaar) binnen. Andrej Kivilev (uiteindelijk nog 4e) werd de Tourzege ontnomen.
 4. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Hushovd ? Rojas toch ? Overigens staat Rojas nu 15 pt achter, en is er in le Bourg d'Oisans nog een tussensprint (20p). Reken maar dat die Mobistars nog gaan rijden als ze er nog dicht bij zitten. In de 40 km lange afzink kun je nog wel 5 min goedmaken, dus als er niet gereden wordt op de Galibier. Verder is het ook nog mogelijk dat ze morgen weer buiten tijd komen. Weer 20 pt ?

  Ik denk dat Voeckler niet gereden heeft omdat ie tegen de kramp aanzat. Evans was toch duidelijk de sterkste, anders rijdt hij ze er niet allemaal af. Als hij dan van kop af wil, en omkijkt, is het logisch dat ze even passen.

  Morgen verwacht ik Mollema. Niet zo slim van Gesink om het juist nu te proberen, je weet dat de echte toppers er hier vol voor gingen. Een halve rustdag pakken, en morgen voor de zege gaan is veel beter mogelijk.
  En Frank Schleck van de favorieten. Hij moet het friste zijn.
 5. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Je hebt gelijk. En 20 punten straf is wel erg weinig, bij een etappe winst pak je 35 punten. Gewoon belachelijk dat Cavendish er zo makkelijk afkomt.
  Benieuwd of Andy nog voor de bergtrui wil gaan, hij heeft hem voor het grijpen.
 6. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind het helemaal niet idioot dat ze de bus niet naar huis hebben gestuurd. Je wilt toch niet 87 man in één keer wegsturen?! Het leuke van de Tour is dat er een heel peloton rijdt, en het is toch de bedoeling dat ongeveer 150 man Parijs haalt. En dat voorbeeld dat je aanhaalde van dat er maar 14 man op tijd binnenkwam: meen je nou echt dat iedereen dan naar huis had gemoeten? Leuke wedstrijd wordt dat dan nog, met z'n 14-en. Nee hoor, ik vind het prima dat ze de regels zo hebben aangepast, het ging ook maar om een minuutje dus waar hebben we het over.

  Johnny direct weer in de aanval, heerlijk! :D
 7. Koen

  Koen Well-Known Member

  wat een geweldige etappe tot nu toe. Contador gelijk op eerste berg in aanval. Andy kan goed mee. Voeckler is een behoorlijke vechter. heb nu toch wel respect voor hem, die geeft niet op. maar lijkt dat hij nu dan eindelijk breekt. raar dat Andy niet mee hielp om gat te slaan.
  helaas geen Nederlanders meer. geen Johny en ook geen rabo jongens. helaas.
  zo naar de Alpe. geen Nederlander die wint, maar ook niet verwacht
 8. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Er zaten mensen in de bus die veel beter konden zoals Mollema. Iemand als Rojas rijd de benen uit zijn lijf om wel op tijd te komen. Belachelijk dat de renners er op gokken dat de organisatie een oogje gaat dichtknijpen. Dat is gewoon de houding van 'too big to fail'. En dat het maar om een minuutje gaat , dan zeg ik: dan hadden ze maar sneller moeten rijden in de laatste paar kilometers. En in 2001 hadden ze echt wel sneller kunnen rijden, alleen hadden de klassementsrijders toen massaal de tyfus aan het slechte weer en weigerden te rijden.
 9. Koen

  Koen Well-Known Member

  was een mooie etappe. jammer dat Sanchez die Fransman bij Contador bracht want die Rolland kon er van profiteren. Voeckler nog steeds niet echt er door. toch knap. Ben benieuwd waar de Nederlanders ergens zitten, behalve in bocht zeven
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik snap die Sanchez ook niet, rijd ie zelf het gat dicht terwijl de Fransman geen meter te veel op kop reed. Jammer dat Contador net te weinig woede had om de orde te herstellen. Geweldig dat er nu weer op de voorlaatste klim al wordt aangevallen door de klassementsrijders. Ik hoorde op de radio nog dat Voeckler wel heel erg nare trekjes kreeg, hij smeet een bidon keihard op de grond op de Galibier. Ben wel blij dat zijn sprookje nu uit is.
 11. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Live op Eurosport: En weer is er een grote groep waaronder Cavendish buiten de tijd op 25.26, 19 secondes te laat. Das een verschil van 13% met de winnende tijd. Ik zou zeggen: nu maar eruit!
 12. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Wat een rit weer. Ik heb zelfs nog even gelooft in de tourkansen van Contador (betfair ook trouwens, toen de organisatie 1.50 voorsprong gaf met nog 8km te gaan, wat volgens mij gewoon 0.50 had moeten zijn, stegen de kansen voor de eindoverwinning van 1:17 naar 1:4!). Ook heb ik genoten van Evans: wat een klasbak zeg. Eerst op donderdag in je eentje 2 minuten dichtrijden op Schleck op de Galibier waarbij je Contador lost, dan op vrijdag op dezelfde Galibier iets aan je fiets krijgen waardoor Contador en Schleck weg kunnen springen, vervolgens weer dat gat grotendeels zelf dichtrijden en dan ook nog eens demarreren op de Alpe d'Huez. Natuurlijk blijft het niet de meest spectaculaire renner om te zien, maar wat kan die man rijden. Als hij morgen die 57 seconden dicht kan rijden in de tijdrit dan heeft hij de touroverwinning verdiend. Maar dat moet hij natuurlijk eerst nog maar eens zien klaar te spelen.
 13. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  ps. En Sanchez wint het bergklassement. Ik heb me er erg aan geirriteerd dat Ducrot en consorten niet doorhadden dat Sanchez ook vooral daarvoor reed (naast een mogelijke etappeoverwinning).
 14. Edwin

  Edwin Active Member

  Er waren vandaag wel heel veel koersen in de koersen. Dus dat je dat dan mist, ach.

  Dat je Andy Schleck heet en je niet over wilt nemen, want je mist je broer en morgen Cadel je uit het geel rijdt. Dat is pas slecht én dom.
 15. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Daar zou Rojas nu niet veel aan hebben aangezien hij in dezelfde groep zit. :wink:

  Edit: Ik zie dat ze weer allemaal 20 strafpunten hebben gekregen, dit geldt dus ook voor Rojas. Hij had moeten zorgen dat hij 19 seconden eerder binnen was geweest.
 16. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Daar heb je een punt. Toch hebben ze het er tijdens de koers best vaak over gehad (over Schleck en de bolletjestrui).

  Misschien. Ik denk vooral dat hij de zinloosheid van de onderneming inzag. Als Andy wel vol op kop had gereden waren ze ook terug gepakt en dan had hij nog kapotter gezeten. Zijn oorspronkelijke plan zal wel zijn geweest om samen met zijn broer Evans te bestoken vanaf het begin van de Alpe d'Huez. Nu kwam hij in een ongemakkelijke situatie te zitten omdat Contador vroeg wegsprong en Evans pech kreeg met zijn fiets.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  En de organisatie marchandeert er weer op los. Stellen ze de limiet op 13%, gaat iedereen precies daar op rijden. Dat krijg je ervan als je geen lijn wilt trekken. Daar waar je gisteren nog kon zeggen dat 9% wel erg krap is, stelden ze de limiet vandaag juist erg ruim. Als er dan toch weer een grote groep buiten de tijd rijd, moeten die lui niet zeuren en gewoon uit de Tour gezet worden.
 18. jaap

  jaap Active Member

  Zo, dat was dus de mooiste etappe van deze Tour!
  Jammer dat er geen Nederlandse renners meededen op de Alpe d'Huez.
  Morgen wordt het waarschijnlijk nog heel spannend in de tijdrit.

  Geesink, nog steeds last van die val of is er meer aan de hand?! :evil:
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Altijd moeilijk om van afstand te zeggen wat nou precies het probleem van Gesink is. Het kan van alles zijn: nog steeds last van die val, moreel geknakt, slecht geslapen, wie zal het zeggen. Feit is wel dat hij geen schim is van de Gesink van vorig jaar. Nou ja, er komen nog koersen genoeg voor hem.

  Ik begrijp het enthousiasme over Evans niet zo. Ja, hij heeft het gat dichtgereden, net als gisteren, maar alleen om hij echt wel moest. Zodra hij was aangesloten, was hij niet meer uit het wiel te rammen van Schleck. O ja, helemaal op het eind probeerde hij nog een paar seconden te pakken. Nee, ik hoop dat hij morgen een bizar slechte rijdrit rijdt, want ik gun hem de Tour absoluut niet. Ik vrees alleen met grote vrezen dat hij gaat winnen. Enige echt positieve vandaag is dat Voeckler eindelijk uit het geel is. Wat een eikel zeg, zoals hij die bidon op de grond smeet en zat te schreeuwen naar zijn mannen. Bah, naar mannetje.
 20. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Tsja, ieder zijn smaak. Maar iedereen in dezelfde positie als Evans (kleine achterstand + goede tijdrit) zou waarschijnlijk net zo gereden hebben (behalve misschien Contador, maar daarom is dat ook zo'n geweldige renner). Bovendien, Evans viel wel degelijk aan tijdens de eerste kilometers van de Alpe d'Huez terwijl hij dat helemaal niet had hoeven doen gezien zijn situatie.

Deel Deze Pagina