Tour de France 2011

Discussie in 'Wielrennen' gestart door Monique, 1 jul 2011.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Vooraf had ik ingeschat dat Andy zo'n 1.5 minuut zou gaan verliezen op Evans en met een goede vorm het spannend kon worden. Helaas is het er niet van gekomen. Evans heeft de Tour gewonnen omdat ie zeer constant was. Op alle belangrijke momenten stond hij er: ploegentijdrit, zijn ploeg reed voorop in vlakke etappes, hij trok op tijd het initiatief naar zich toe op de Galibier en een zeer goede slottijdrit. Andy Schleck was zwak in de ploegentijdrit, had geen goede benen op Luz Ardiden, viel niet serieus aan op Plateau de Beille, faalde in de afdalingen in de eerste twee Alpen ritten en had een zwakke slotijdrit. Daartegenover stond zijn zijn grote aanval in de Koninginnerit waarmee hij al zijn concurrenten tot een grote inspanning dwong.
  Uiteindelijk is het dan toch een tijdrijder die wint in een Tour van de klimmers. De organisatie had gezien de parcours keuze (weinig tijdrit, veel klimwerk) waarschijnlijk gehoopt op een mooie strijd tussen Contador en de Schleck broers. Uiteindelijk pakt alles dan toch helemaal anders uit en dat maakt het dan ook wel weer leuk.
  Morgen hoop ik dat de ploegen iets vinden om de HTC trein te laten ontsporen. Ik heb het nu wel gehad met Cavendish, zeker gezien hij al twee keer buiten tijd binnen kwam. Misschien een laatste kilometer jump van Oss?
 2. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik vind niet dat je Evans bij de tijdrijders kunt scharen. er is deze Tour niemand gebleken harder bergop te rijden, of het nou Gilbert was in de korte aankomstklimmen of de Galibier of Alpe d'Huez. Zo reden de broers Schleck ook helemaal geen slechte tijdritten. Andy wordt 17e, frank 20e.
  Uiteindelijk is de Tour weer, zoals wel vaker, het verhaal van tien kleine negertjes: je kunt de Tour wel verliezen ergens onderweg, maar niet winnen. vele favorieten zijn ergens afgehaakt. Op het laatste gaat het nog slechts tussen hen die alles hebben overleefd.
  1.5 min had ik ook zo ingeschat, maar het was met name een inschatten hoe fris ze nog zouden zijn. Toen ik Evans bij de start en de eerste meters zag was het al bijna duidelijk.

  Achteraf, tja achteraf (al werd het op het moment zelf ook wel gezegd) is het een goede zaak geweest dat Voeckler de gele trui heeft bemachtigd. Zij hebben veel controle uitgeoefend en de zaak bijeen gehouden, wat BMC nooit had kunnen doen. Want hoewel het nou wel erg is van 'de ploeg bedanken' vind ik niet dat die ploeg erg veel Evans in het hooggebergte heeft ondersteund. Alleen op de Telegraph.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Je hebt gelijk Monique, mijn bron was nog niet helemaal up-to-date en zelf denken is ook zo moeilijk.

  Ik heb er nog een:
  Een vent uit dat land daar benede
  Was eerder al twee keertjes tweede
  Hij's volslagen gek
  Heeft'n lelijke bek
  Maar dit jaar toch wel erg goed gerede
 4. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Als jij een dichtbundel uitbrengt met sportgedichten koop ik hem Leenstrafan ;)
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Hij is goed Leenstrafan. Ik zal eens kijken of ik ook nog inspiratie heb voor een paar lymericks, iets over Johnny ofzo.
 6. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Boxmeer mag dan de naam hebben, maar het eerste criterium is toch echt zondag in Parijs. Daarna Boxmeer, Steenwijk, Chaam, Stiphout ec...
  Gelukkig maken ze er nu ook echt show van. Hoop daarom nog op een ontsnapping van Flecha en Hoogerland.
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Haha, daar zat ik ook al aan te denken. :D
 8. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Wat vinden 'wij' van de nieuwe puntentellingen in berg- en puntenklassement ?
  Ik zelf vind de groene trui wel iets beter, al die kleinere tussensprints waren toch vaak voor de tweede garnituur.

  De bergtrui vind ik er wel logischer op geworden, de beste klimmer was nu ook degene die voor die trui wilde gaan in het hooggebergte. Toch verbleekte de strijd om deze trui heel erg, omdat hij pas in de laatste rit verdeeld werd. Die was erg doorslaggevend. Het is daarmee niet een regelmatigheidsklassement geworden. De verschuiving was goed, maar is nu iets teveel doorgeschoven vind ik. Een slotklim leverde nu 40 x zoveel punten op als een 4e cat.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik geef een aanzetje:
  Er was eens een jongen uit Zeeland
  Die door een Fransoos in het hek landt
  Och striemen zo rood
  Op zíjn billen bloot
  En iedereen zag het in dé krant

  maar echt tevreden ben ik er nog niet over.

  Qua groene trui: ik vind het altijd raar dat bergetappes zoveel minder punten opleveren aan de streep dan vlakke etappes. Als het je gaat om de beste sprinter kan je net zo goed geen punten vergeven in de aankomsten buitencategorie terwijl als het je gaat om diegene die het vaakst voorin rijdt zouden er evenveel punten vergeven worden. De supersprint is wel een verbetering, want er wordt om gesprint en ook als er drie mensen vooruit zijn (wat bijna altijd het geval is) moeten de sprinters in het peloton aan de bak.

  Qua bolletjestrui: het was jammer dat net nu onze Johnny ervoor wilde gaan dat ze het systeem hadden aangepast. Maar als je kijkt naar de top, het waren wel echt de beste klimmers en niet de aanvallers in de heuvelachtige etappes en ja, dat is waar die trui toch voor is.
 10. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind het bolletjestrui systeem dit jaar wel beter, alleen die dubbele punten met aankomst bergop hoeven van mij dan weer niet. Geef daar dezelfde punten voor als wanneer je er echt overheen gaat. Nu had je met een HC aankomst direct 40 punten en dan doen die 3e en 4e categorie bergen er eigenlijk helemaal niet meer toe.

  Ik heb ook een lymerick bedacht over Johnny:
  Een Zeeuwse leeuw in Frankrijk
  Reed op zijn fiets over een dijk
  Een auto had haast
  En zo lag hij verdwaasd
  In het prikkeldraad nogal te kijk
 11. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Monique je hebt ook talent! Kunnen we geen dichttopic maken, ook in de winter over het schaatsen, ik vind het mooi ;)
 12. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Een bergkoning uit het platte Reimerswaal
  Die ging met de bolletjestrui aan de haal
  Maar een zotte automobilist
  Had liever de boom dan ons'Johny gemist
  En stopte geeneens na dit schandaal
 13. Monique

  Monique Well-Known Member

 14. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  klinkt als: slotje erop

Deel Deze Pagina