Statistieken en Grafieken

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 6 dec 2011.

 1. Duif

  Duif Well-Known Member

  Heel herkenbaar allemaal, de plakboeken, wachten op razendsnelle tijden uit Medeo eind december en in maart/april, afhankelijk zijn van de krant en de radionieuwsdienst van ANP. Mooie tijden.
  Khlebnikov vindt dit leuk.
 2. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik heb zelf ooit de eerste 10 edities voor een tientje per stuk gekocht. Dat was in 2007. Was er niet eens bewust naar op zoek maar zag het stomtoevallig op Marktplaats staan. Geen idee of
  vaker Schaatsseizoen edities te koop worden aangeboden.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Die plakboeken is de 1980 versie van wat ik nu doe met mijn lijsten in google sheets. Ik heb geen foto's van schaatsers of uitgeprinte uitslagen, maar ik heb wel heel veel data.
 4. Duif

  Duif Well-Known Member

  Mijn plakboeken van toen bevatten over het algemeen vooral wedstrijdverslagen en foto's. Uitslagen uiteraard ook, maar statistische informatie was in die tijd niet zo heel veel in de krant te vinden. Alleen rond de grote tournooien werden er wat seizoensranglijsten gepubliceerd. Die waren lang niet altijd actueel omdat uitslagen uit Rusland vaak weken of zelfs pas maanden later binnen kwamen.
  Khlebnikov vindt dit leuk.
 5. Wolfman

  Wolfman Active Member

  Voor statistiek was je afhankelijk van Schaatsseizoen of Skoytenytt en daar had je gedurende het seizoen weinig aan. Ik vond de volkskrant wel by far de meest gedetailleerde qua uitslagen. Alle EK/WK's/OS volledig en internationale wedstrijden, tot aan Medeo toe, vaak ook verrassend veel (top 5 per afstand of zoiets)
  Mjøsaman, Khlebnikov en Duif vinden dit leuk.
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Die heeft inderdaad tot 2004 gestaan als wereldrecord buitenbaan:

  upload_2023-1-25_19-29-53.png
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  O ja, elke maandag even in de bibliotheek de Volkskrant pakken om te zien of die meer uitslagen hadden dan het AD dat we thuis kregen. En ja, dat je bij een EK geen idee had waarom de Sovjetunie nu precies deze rijders opstelde, maar dat je na ontvangst van Schaatsseizoen in november zag, dat dat gewoon de top-4 van het NK was.
  Wolfman en Duif vinden dit leuk.
 8. Wolfman

  Wolfman Active Member

  Denk zelfs dat er af en toe wel sportpagina uit de Volkskrant verdween in die bieb :)

Deel Deze Pagina