Sporters van het jaar 2016

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 24 apr 2016.

 1. michiel0128

  michiel0128 Active Member

  In formule 1 gaat het er eerste instantie om je teamgenoot te verslaan. Dat heeft Verstappen niet gedaan. De race van Brazilie was subliem naar mijn idee onvoldoende voor sportman van het jaar.

  Verstappen valt voor mij in de catogorie sporter van het jaar gebaseerd op een hoge gunfactor die niet op het belangrijkste moment in hun sportjaar hebben gepresteerd.
  Laatst bewerkt: 4 dec 2016
  Duif en Hakkie2 vinden dit leuk.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  een F1-coureur heeft niet een "het belangrijkste moment". Die moet het hele jaar goed presteren.
  Monique vindt dit leuk.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  De start is wel vrij belangrijk in de F1. Daar liet ie een aantal keren flinke steken vallen.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ook veel kritiek op het niet selecteren van Van Gerwen. Reactie: aan het WK doen niet de 55 landen mee die bij een niet Olympische sport de eis zijn...
  Doen bij Verstappen wel 55 landen mee, dan? Of telt datzelfde harde criterium dan plots niet?

  Eigenlijk vind ik Van Gerwen en Verstappen beide net zoveel sportman en eigenlijk zou de nominatie van Van Gerwen vele malen terechter zijn (van mij mogen ze beide en dan Kramer weg). Hij miste dan wel het WK, maar is met een totaal 100% onmogelijke reeks bezig met al 25! toernooizeges dit jaar. Ik heb niet zo veel met Van Gerwen, maar zijn prestatie is wel echt ongekend sterk.
 5. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik heb niets met darten, maar wat mij betreft had Michael van Gerwen best genomineerd mogen worden. Harm Wiersma en Jan Timman zijn wel ooit genomineerd, maar blijkbaar staan schaken en dammen in een hoger aanzien dan darten al zou ik niet weten waarom. Van Gerwen dan in plaats van Verstappen want die nominatie slaat nergens op. Arie Luyendijk won 2x de Indy 500 en Gijs van Lennep en Jan Lammers meermalen de 24 uur van Le Mans maar zijn nooit genomineerd geweest terwijl dat toch grotere prestaties waren als het winnen van 1 wedstrijd in een serie van 22.
 6. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Eens met dat laatste. Probleem is dat het sportgala heel erg een NOC/NSF feestje is. En die zijn er natuurlijk vooral voor de olympische sporten. Over een sport als darten wordt nu minachtend gepraat. Terecht of niet... Maar als onze Sjefke goud had gewonnen met handboogschieten was ie zeker genomineerd geweest. Terwijl dat in feite niet een heel ander soort sport is. Ook zeker niet zwaarder qua concurrentie.

  Met dit criterium gaan we dus ook nooit meer een genomineerde veldrijder zijn. (Kom er maar in 49)

  Over dat eerste: als je de Formule 1 ziet als de Champions League van de complete autosport, wat het in feite ook is, dan haal je die 55 landen natuurlijk makkelijk. Ik vind de nominatie voor Verstappen terecht. Le Mans en Indy 500 zijn internationaal echt wel van een andere orde dan de Formule 1. En je moet bij zo'n verkiezing niet alleen naar cijfertjes kijken, maar ook naar wat iemand teweeg brengt.
  leenstrafan, Monique en EenBrabander vinden dit leuk.
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Als je alle kwalificatietoernooien voor het WK darts mee telt kom je ook wel aan 55, in Azië kun je je bijvoorbeeld via het populaire softtip darts (met elektronisch dartbord) kwalificeren.
  En als je kijkt wat iemand teweeg brengt: de dartborden en pijltjes vliegen de winkel uit. Ik hoorde iemand (van bol.com?) dat dat ook één van de populairste cadeaus voor vanavond is.


  Kortom: of het is een hard criterium en zowel Verstappen als Van Gerwen niet nomineren (en snel de regels aanpassen, want dan kan Verstappen zelfs niet als hij WK wordt), of beide wel. Eén van beide kan echt niet.
  G1ant en leenstrafan vinden dit leuk.
 8. proeme

  proeme Well-Known Member

  Natuurlijk kan dat wel. Maar als je dan gaat uitleggen waarom, moet je wel met een fatsoenlijk argument komen en niet met de flauwekul die ze nu opperen.
 9. Elina

  Elina Well-Known Member

  Ik mis Kiki Bertens bij de nominaties... Maar het maakt niet heel veel uit, want in een olympisch jaar maakt ze zonder succes op de Spelen geen kans. Volgend jaar moet ze weer zo'n topjaar hebben, daarna zit je alweer met de Winterspelen.
 10. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Je snapt nu misschien nog beter waarom ik meteen aan 1981 denk als het over een Sportman van het jaarverkiezing gaat. Toen niet alleen een veldrijder genomineerd maar ook nog de laureaat.
 11. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Dat zou kunnen maar geloof eerder dat de oorzaak gezocht moet worden in het feit dat die Sportman van het Jaarverkiezingen volstrekt oninteressant zijn.
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik wist eerlijk waar niet meer wie er vorig jaar gewonnen had. En dat terwijl hij op het ijs actief was!

  Vooraf speculeren over fantastische prestaties en wie er dan een nominatie zou verdienen enzo is leuk om te doen. De verkiezingen zelf zijn echt niet interessant.
  Elina en leenstrafan vinden dit leuk.
 13. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik zou ook niet meer weten wie vorig jaar sportman is geworden.

  Van mij had Van Gerwen ook zeker genomineerd mogen worden. Darts zit tussen sport en spel in, maar dat zit het pijltjes schieten op de OS ook idd. Ik denk dat het committee vindt dat je minstens een afgetraind lijf moet hebben om te worden genomineerd. Zeg dat dan als argument.

  Edit: na even googlen wist ik het weer, Sjinkie Knegt.
  Laatst bewerkt: 5 dec 2016
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Vanmorgen hoorde ik dat er in Nederland de grootste piek in het twitterverkeer op 15 mei was, omdat Max toen won. Ik zeg niet iemand daarom sportman van het jaar moet worden, maar geeft wel aan dat de impact van die overwinning heel groot was in Nederland.
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Het maakt inmiddels niet meer uit of je het toernooi van vorig jaar december of dit jaar mee rekent, de handbalsters staan al weer in de finale.

  Wat mij trouwens op viel: de NOS noemt Wester elke keer als de ster, de Noorse kenner noemt haar min of meer de zwakke schakel van het team.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  het maakt sowieso niet uit of je december meerekent. De volleybalsters hadden ook(!) genomineerd moeten worden.

  en Wester: hij zegt toch alleen maar dat ze minder goed is dan de Noorse keepsters?
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Ja, maar de Nederlandse pers doet steeds alsof Wester de topster van het team en de beste keeper van de wereld is. Zo komt het in elk geval over. Blijkbaar is Nycke Groot de absolute ster.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  oh, dat Groot en Polman de sterren zijn hoor ik in de Nederlandse pers ook wel hoor. Wester is meer een favoriet, waarschijnlijk vanwege haar prachtige fanatisme (en ze heeft haar uiterlijk ook niet tegen natuurlijk).
  leenstrafan vindt dit leuk.
 19. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  fransvanbakel en Tuttifrutti vinden dit leuk.
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Tess Wester is gewoon een wereldwijf, als ik een man was zou ik stapelverliefd op haar zijn. Ze is enorm populair en dus wordt ze vaak genoemd in de media.
  leenstrafan vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina