Sporters van het jaar 2016

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 24 apr 2016.

 1. Monique

  Monique Well-Known Member

 2. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Natuurlijk niet, Dorian van Rijsselberghe heeft het verdiend.
  Verstappen heeft geen Olympische titel. Het lijkt er op dat sommigen de OS al weer vergeten zijn.
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Er zijn er heel veel die hem verdienen, maar ik zou toch echt voor Max gaan. Die heeft een enorme impact op de F1 gehad dit jaar door heel brutaal te rijden. Het was een beetje een ingedut zootje maar hij heeft het weer wakker geschut. Zodanig zelfs dat er een regel is ingevoerd die "De Verstappen regel" wordt genoemd. In Barcelona heeft hij als allerjongste coureur ooit en als eerste Nederlander een race gewonnen, en in Brazilië heeft hij de beste prestatie neergezet sinds jaaaaaaren.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  met dat argument wordt Verstappen nooit sportman van het jaar. Natuurlijk is olympisch goud iets groots, maar een wereldwijde sport op zijn kop zetten is dat ook, zelfs als die sport niet olympisch is.

  ik doe geen uitspraak wat dan beter is. Appels met bananen vergelijken werkt toch niet. Gevoelsmatig heb ik meer met Max, maar mijn gevoel is geen doorslaggevend argument. Feiten ook niet trouwens, het gevoel van de stemmers geeft de doorslag.
 5. michiel0128

  michiel0128 Active Member

  Wat Verstappen heeft goed gepresteerd. Maar ik zou het niet terecht vinden als hij sportman van het jaar zou worden. Hij heeft slechts één grand prix gewonnen en dan denken een aantal misschien ja maar had niet de beste auto. Sinds zijn overstap naar Red Bull heeft hij minder punten gehaald dan Ricciardo.

  Maar dan blijft slechts mijn mening. Gezien de keuzes de afgelopen jaren zou het niet verbazen dat hij het gaat winnen.
  Duif en Hakkie2 vinden dit leuk.
 6. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Dat zal Max niet leuk vinden, dat hij toch genomineerd is.:D
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Jawel joh, kan hij mooi via een live verbinding meekijken vanaf zijn ski vakantie.

  Ze hebben het dit jaar anders aangepakt, er zijn per categorie veel meer dan 3 genomineerden. Alle Olympische gouden medaille winnaars hebben per definitie een nominatie. Daarnaast zijn er nog anderen toegevoegd. Bij de mannen dus Dorian en Ferry, en daaraan zijn Max, Tom Dumoulin en Sven toegevoegd. In het verleden waren het er altijd maar 3.
 8. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ze pakken het elk olympisch jaar zo aan dat alle gouden medailles een nominatie hebben. En Schippers konden ze niet negeren. Dan dus daarnaast ook nog maar wat mannen, anders steken die schril af tegen de dames. Zeker Kramer is natuurlijk kansloos en ook Dumoulin gaat niet veel stemmen krijgen denk ik.

  Jammer dat de coach van het gouden roeiduo trouwens geen nominatie heeft, dat is toch een coach die heel veel invloed heeft gehad. Die heeft dat duo onverwachts samengevoegd.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  Weertman en vRijsselberghe zijn natuurlijk olympisch kampioen, maar hebben verder niet heel veel uitstraling. Voor en na Rio hoorde je er vrijwel nooit wat over. Verstappen won een GP, Dumoulin heel wat mooie etappes. Beide niet het ultieme (wereldtitel / olympisch goud), maar hebben wel veel meer uitstraling/invloed dan Weertman en Dorian.
  Sven Kramer er bij is leuk voor de vorm maar die gaat echt niet winnen.

  Bij de dames: Schippers heeft natuurlijk fantastisch gepresteerd, maar waarom kun je daar niet om heen als je al 5 nominaties hebt waaronder olympisch turn-goud en een wielrenster die naast olympische goud nog een 2e medaille pakt en nog wel meer mooie resultaten rijdt? Het is toch helder dat het tussen die twee moet gaan? Of willen ze gewoon dat Dafne wint?

  Maar waar ik de meeste vraagtekens bij zet: waarom bij de teams dan ineens wel vasthouden aan 3 nominaties? En waarom dan wel de handbalvrouwen en niet de volleybalvrouwen? NOS noemde op tv de volleybalvrouwen ook niet eens. Wel de hockeyvrouwen. Ja, die hadden zilver, maar dat was een teleurstelling, dus dat die niet genomineerd zijn is eigenlijk wel logisch.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 10. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ligtlee en Van der Breggen kunnen het sowieso vergeten omdat de wielren stemmen verdeeld gaan worden netzo als 2 jaar geleden bij de schaatsers. Ik snap niet dat ze Schippers er nog bij zetten, wat heeft zij gewonne, 2 EK titels, Olympisch zilver was een deceptie voor haar. Gun dan de Olympische gouden medaille winnaressen hun aandacht. Schippers heeft die al genoeg gehad.
  michiel0128 vindt dit leuk.
 11. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik denk m.n. op basis van de tweede plek bij het WK, in december 2015. Die telt nog mee. Op de OS waren de volleybaldames duidelijk beter.
 12. michiel0128

  michiel0128 Active Member

  Deze redenatie ben ik het niet mee eens, maar wordt naar mijn mening helaas vaak gevolgd. Mijn criterium voor sporter van het jaar is dat de persoon gepresteerd heeft op het moment in het jaar. Dat is bij Verstappen en Dumoulin niet het geval en om die reden naar mijn idee de prijs niet verdienen. In het verleden zijn er vaker sporters in de prijzen gevallen die niet presteerden om het belangrijkste moment van hun jaar. Bijvoorbeeld Zonderland in 2011 die valt in een wk finale dan zegt de sportwereld jij bent het beste sportman wat we in Nederland hebben. Vergelijkbaar verhaal met Robben en het Nederlands elftal in 2014.

  Gezien het verleden geef ik Verstappen, Schippers, een goede kans.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  mijn opmerking/redenatie werd ook gemaakt op basis van hoe het in het verleden ging. De gun-factor is groot, jouw voorbeelden zijn helder.

  Als ik zelf zou moeten nomineren zou ik de gun-factor niet meenemen, maar de factor 'hoeveel impact heeft het' wel. Dan wordt Verstappen dus wel genomineerd en is het feit dat ik gisteren Weertman vergat toen ik zelf een lijstje probeerde te maken ook wel veelzeggend.


  als ik nu moet gokken: Verstappen, Wevers, Handbaldames.
 14. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Max? Omdat hij 1 GP gewonnen heeft? Nadat de beide Mercedessen elkaar er af hadden gereden?
  Dat lijkt me iets te makkelijk om op die manier sportman van het jaar te worden.
  Het is geweldig wat hij tot nu toe gepresteerd heeft in de F1 maar voor die titel is het nu nog te vroeg.
  Bovendien stond hij aan het eind van het seizoen ook nog (net) niet op het podium.

  Zijn tijd komt nog wel, hoop ik voor hem.
 15. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dan heeft Dumoulin nog meer gewonnen: 2 etappes waaronder de Koninginnerit in de Tour, de eerste rit plus een aantal dagen roze in den Giro. En natuurlijk Olympisch zilver.
 16. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Uit het verleden kan ik me maar 1 sportman van het jaar noemen zonder te moeten opzoeken: 1981 Hennie Stamsnijder
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Dan heb je wel een heel slecht geheugen.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ik hoop ook zijn tijd nog wel komt, maar hij heeft echt wel meer gedaan dan 1 GP gewonnen. Als je al vergeleken wordt met Senna en Schumacher dan ben je echt wel heel erg fantastisch bezig. Het is dat Mercedes zo'n fantastisch goede motor heeft...
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Voor mij was die race in Brazilië het laatste zetje dat ik nodig had om te hopen dat Max sportman van het jaar wordt. Als het slechts bij die ene overwinning in Barcelona was gebleven had hij het niet verdiend, maar hij heeft vaak op het podium gestaan en was het gesprek van de dag na elke race. En in Brazilië heeft hij in de regen iedereen rijles gegeven. En daarom hoop ik op Max. Maar als willekeurig ieder ander van de vijf er met de titel vandoor zou gaan zou ik daar absoluut vrede mee hebben want ik heb van allemaal enorm genoten dit jaar, stuk voor helden zijn het.

  Bij de vrouwen hoop ik niet dat Dafne Schippers wint, dat zou ik onterecht vinden. Ik hoop en denk Sanne Wevers maar ik heb voor alle gouden dames zitten juichen dus heel veel maakt het me niet uit.
 20. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Ik denk dat je de spijker op de kop slaat met "Voor en na Rio hoorde je er vrijwel nooit wat over". Dat geeft goed aan hoe de media (Vooral NOS) met de verschillende sporters en sporten omgaat. Ben je wielrenner of atleet of zwembadzwemmer dan sta je in de belangstelling. Van te voren waren onder andere Schippers en Kromo al op een voetstuk geplaatst. Zij haalden niet wat de media had gedacht. Dan is het vanzelfsprekend dat je van de andere atleten nog niet hebt gehoord. Die stonden namelijk ook niet in het te promoten lijstje van de media. Dat ligt niet bij de atleten en doet ook niks aan hen prestatie af.

  De rest van je betoog ben ik het volkomen met je eens.

  Het sportmoment van het jaar lijkt me toch wel de buiteling van Annemiek van Vleuten te worden. Met als goede 2e de GP overwinning van Max.

Deel Deze Pagina