Sporters van het jaar 2016

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 24 apr 2016.

 1. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Max heeft toch weer even les gegeven in hoe je moet inhalen.:)
  Jeronimo1 en Monique vinden dit leuk.
 2. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Even de feiten voor @kritischkijker gecontroleerd. Weinig Friezen in deze lijsten. Ook als je de hele top 50 bekijkt. Alleen op de 10k vind je velen van Dietschen bloed.
  upload_2016-11-13_22-19-36.png

  upload_2016-11-13_22-20-9.png

  upload_2016-11-13_22-20-41.png

  upload_2016-11-13_22-21-16.png

  upload_2016-11-13_22-21-48.png
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  :rolleyes:
  G1ant, Eelco, Monique en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, ik begreep dat er nu 1(!!!) spectaculaire inhaalactie was. Ik heb hem nog niet gezien, maar er feit dat alle nieuwssites er vol van staan onderschrijft mijn stelling. F1 wordt voor mij is interessant als het vrij normaal is dat degene die als 12e start gewoon wint. Inhalen zou zo'n 50 keer per ronde moeten kunnen. Kijk maar naar motorraces, daar gebeurt dat wel.
 5. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Verstappen is een sporter van internationale allure. De hele Formule-1-wereld praat alleen over hem. Zorgt ervoor dat velen in Nederland een sport weer zijn gaan volgen die jarenlang weinig interesse kreeg. Wat mij betreft onbetwist de sporter van het jaar.

  Bij de vrouwen lijkt Weevers de logische keuze. Won goud in een heel grote sport waarin we nooit eerder succesvol waren.

  Team. Enige olympische goud kwam van Head/Paulis. Benieuwd of zij verslagen gaan worden door een team dat minder won maar meer tot de verbeelding spreekt, zoals met name de handbaldames. Want ook hun tweede plek op het WK telt volgens mij mee voor deze verkiezing.
 6. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Dat heb je dan niet goed begrepen, er waren door alleen Max al zeker 15 inhaalacties. In de F1 wordt trouwens veel meer ingehaald dan een paar jaar geleden, door nieuwe regels. Maar juist omdat inhalen moeilijker is dan bij bijvoorbeeld de MotoGP, is het spectaculairder wanneer het gebeurt. Een sport met minder doelpunten (voetbal) is voor veel mensen juist daardoor spectaculairder dan een sport waarbij continu gescoord wordt. In de motorsport wordt continu ingehaald, maar wordt een race toch pas op het eind beslist, meestal. Het is maar waar van houdt.
  Monique vindt dit leuk.
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, ik las het. Nou vooruit, misschien was dit een leuke wedstrijd. Maar meestal is de F1 gewoon filerijden.
  En inderdaad, ik vind een 1-0 wedstrijd van voetbal ook zeker niet leuker dan een 25-23 bij handbal.
 8. dsdevries

  dsdevries Active Member

  Ik vind het allebei zijn charme hebben. Maar als ik eerlijk moet zijn kijk door de bank genomen vaker naar sporten die minder wispelturig zijn. Ik vind de formule 1 tegenwoordig een goed aantal inhaalacties hebben. Het hele veld ligt doorgaans na een hele race binnen 2 rondes van elkaar. Het voelt af en toe nog wel als een geknutsel van regeltjes, maar gelukkig nog niet zo erg als Amerikaanse raceklassen. Ook vind ik de dominantie in de formule 1 meevallen. Men heeft het tegenwoordig over de dominantie van Mercedes, maar de waarheid is dat dit pas de 3 keer is dat er een rijder van Mercedes op een rij wint en pas de 5 keer in de geschiedenis. Het maximale aantal keer dat er een rijder van 1 team achter elkaar wereld kampioen is geworden is 5 keer. Dat is veel lager dan in menig andere sport (schaatsen?).
 9. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik moet ook zeggen dat ik vooral niets heb met sporten die totaal oneerlijk zijn omdat niet iedereen hetzelfde materiaal krijgt. Niemand kan met zekerheid zeggen dat de wereldkampioen ook de beste is, wie weet wat de anderen in zijn snelle auto hadden gedaan. Dat druist volledig in tegen mijn gevoel en dat maakt ook dat ik het nauwelijks een echte sport vind. Sport gaat toch om sporters die zich met elkaar meten, niet om fabrikanten die het tegen elkaar opnemen.
 10. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  En bij het schaatsen gaat het er wel eerlijk aan toe?
  Hoeveel schaatsers die in de achterhoede meedoen zullen nooit het podium halen simpelweg omdat het hen gewoon aan sponsorgelden ontbreekt?
  In elke sport zitten er wel facetten van oneerlijkheid in.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Zo is het. Bij het schaatsen gaat het zowel om materiaal (de schaatsen zelf, de pakken) als om de trainingsfaciliteiten. Daar zit een wereld van verschil tussen bij verschillende schaatsers. Dat geldt voor iedere sport, bij de één iets meer dan bij de ander, maar helemaal gelijke kansen voor iedereen gaat nergens op.

  Wat de Formule 1 betreft: zet een matig coureur in een Mercedes en hij wordt geen wereldkampioen. Het is dus niet alleen de wagen maar ook de coureur die het hem doen. Natuurlijk speelt de wagen een heel grote rol. Als Max dit jaar een Mercedes onder zijn kont had gehad was hij waarschijnlijk wereldkampioen geworden. We zullen het nooit weten. Volgend jaar liggen de auto's hopelijk dichter bij elkaar dan dit jaar en kan hij serieus meedoen voor die titel.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Bij schaatsers zit er niet zo'n enorm verschil tussen, dat bewijzen de Polen en Sablikova bijvoorbeeld wel. Dat vergelijken met de F1 is ontzettend ver gezocht, dat weten jullie ook en maakt het argument niet sterker
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  Max deed er wel meer dan 1 ;)

  maar ik snap je punt. Ik vind dan ook dat het elke race zou moeten regenen. Op een droge baan kijk ik liever naar de IndyCar in Amerika.
 14. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Kijk eens naar het filmpje over de ouderwetse trainingsmethoden in China met Peter Kolder. Die kunnen zich nog een stuk verbeteren. Of het systeem in Zuid Korea waardoor veel talenten al jong opbranden. Dat kan veel beter.
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  dat het verschil minder groot is betekent niet dat het verschil er niet is. Om het dan af te doen als 'vergezocht' maakt jouw argument niet sterker.
  Bastiaan83 en Monique vinden dit leuk.
 16. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Trainingsmethodes zijn heel wat anders, dat kun je vaak gratis verbeteren door wat contacten te zoeken en op internet te kijken naar concurrentie. Dat is al helemaal niet vergelijkbaar, bij de F1 gaat het om verschillen die onmogelijk overbrugt kunnen worden. Meer alsof Nederland de klapschaats voor zichzelf had gehouden. Of alsof Zonderand aan een moderne rekstok mag turnen, maar de concurrentie verplicht wordt de oude rekstok van de Grieken spelen uit de oudheid te gebruiken. Dingen die het onmogelijk maken.
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  In het schaatsen zijn er wel minime verschillen qua materiaal wat gebruikt wordt tijdens een wedstrijd, maar er is niet zo dat de ene veel beter materiaal heeft dan de ander. Dat is gewoon echt onzin.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  het verschil in hoeveelheid geld en daarmee trainingsfaciliteiten is daarentegen wel een serieus verschil.
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het zijn idd vooral de trainingsfaciliteiten die een wereld van verschil maken. De één heeft geld zat om betaald op een luxe trainingskamp te gaan met een fijn hotel, een eigen bed, een fysio, etc, en de ander moet het doen met zelf rondjes rijden op een buitenbaan. Dat maakt in de voorbereiding nogal wat uit en daarmee ook in het eindresultaat. Er zullen vast schaatsers zijn die eigenlijk beter zouden kunnen zijn dan Sven als ze de voorzieningen maar hadden.
  Tuttifrutti vindt dit leuk.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  Duif en jaap vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina