Sporters van het jaar 2016

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 24 apr 2016.

 1. Monique

  Monique Well-Known Member

  Onze gids is nu voor 2 weken, best handig.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  dank. Dat wordt waarschijnlijk uitzendinggemist voor mij dan, maar dat geeft niet. Had stiekem de hoop dat het al voor de eindejaars-pubquiz zou zijn die ik woensdag speel. Men kijkt mij altijd aan bij de sportvragen :p
  Monique vindt dit leuk.
 3. G1ant

  G1ant Well-Known Member

 4. Duif

  Duif Well-Known Member

  michiel0128 vindt dit leuk.
 5. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Er zit zeker wat in zijn verhaal. Maar hij verdraait wel sommige feiten een beetje. Verstappen eindigde als vijfde en niet als vierde, omdat hij ook nog voor Torro Rosso reed. Anders zou hij voor Raikonen zijn geëindigd en had hij redelijk dicht op Ricciardo gezeten. Die laatste kreeg ook een paar keer de voorkeur van het team, omdat hij hoger in de WK-stand stond. Dus het is niet ondenkbaar dat Verstappen derde zou zijn geworden als hij het seizoen was begonnen bij Red Bull.

  Daarnaast blijft het de vraag waar je voor kiest. Verstappen is de meest bejubelde en misschien wel de beste rijder in een sport met heel veel aanzien. Van Rijsselberghe is dominant binnen een niche (windsurfen) van een kleine sport (zeilen). Een onderdeel dat eigenlijk van de Spelen zou verdwijnen.

  Dat Robben sporter van het jaar werd in 2014 vond ik bijvoorbeeld ook meer dan terecht. Hij was niet de beste voetballer van het jaar, maar misschien de nummer drie of vier. En de beste op het WK. Dat vind ik in zo'n enorme sport een gigantische prestatie. Ook al won hij geen prijs.
  Monique vindt dit leuk.
 6. Monique

  Monique Well-Known Member

  Verstappen is ook nog een keer met motorpech uitgevallen, was dat niet gebeurd dan zou hij voor Vettel zijn geëindigd in de stand.
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  EenBrabander vindt dit leuk.
 8. michiel0128

  michiel0128 Active Member

  De afgelopen tien jaar zijn dit de sportmannen van het jaar

  2007 Kramer, het was zijn eerste jaar met titels
  2008 Van der Weijden won olympisch goud + kanker overwonnen
  2009 Zonderland wint zilver bij het turnen zijn eerste succes
  2010 Tuitert wordt verrassend olympisch kampioen
  2011 Zonderland Europees kampioen maar valt van rekstok in wk finale
  2012 Zonderland olympisch goud
  2013 Zonderland wereldkampioen
  2014 Robben verrast met het Nederlands elftal
  2015 Knegt wordt wereldkampioen
  2016 Verstappen verrast met goede prestaties

  Wat ik uit bovenstaande lijst opmaak is dat de stemmers voor sportman van het jaar verrast willen worden met prestaties.

  Uit bovenstaande lijst zal ik soms andere keuzes gemaakt hebben, maar onderstaande vind ik onbegrijpelijk
  2009 Zonderland vind ik vreemd omdat hij geen kampioen is geworden
  2011 Zonderland was natuurlijk bij de mannen een zwak jaar. De enige die man die dat jaar goed presteerde was Bob. Blijkbaar mag je falen op het belangrijkste moment
  2014 Robben hij is nergens in de halve finale, in de kwart schiet hij er nog een strafschop is, maar was het voor de rest ook niet veel bijzonders. Als hij in 2013 had gewonnen had ik dat terecht gevonden omdat hij de belangrijkste wedstrijd van het jaar beslissend was
  2016 Verstappen, hij presteert goed, hij verliest van zijn teamgenoot, hij wint 1 van de 21 grand prix en 6 podiums en dat is blijkbaar in Nederland genoeg om sportman van het jaar te worden

  Het kan best zijn als Verstappen in de toekomst veel beter gaat presteren dat de Jaap Eden naar een nieuwe verrassing gaat.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

  duidelijke analyse. Wel eentje die laat zien hoe je eigen mening is. Logisch bij een verkiezing als dit. Ik blijf het bijvoorbeeld opvallend vinden dat er bij Verstappen steeds gezegd wordt "hij won maar 1 race", terwijl dan even verzwegen wordt dat hij de 1e Nederlander ooit is die dat lukt én dat hij nationaal én internationaal de sport enorm beïnvloedt. OF het dan wel genoeg is mag een ieder voor zichzelf bepalen, maar als je lijstjes gaat maken en kritiek gaat leveren, doe dat dan op het totaalplaatje en niet op halfbakken kennis...
  Monique vindt dit leuk.
 10. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ben ik het mee oneens. Robben was in 2014 was de beste speler van dat WK, dat vonden ook heel veel buitenlandse kenners. Dat Nederland daar een bizar knappe derde plek haalde, met een weinig bijzonder team, kwam voor een groot deel door hem. Als je bij het grootste sporttoernooi van dat jaar de beste bent, niet slechts van één onderdeel, maar van iedereen die meedoet, dan weet ik niet wat je nog meer moet doen om sportman van het jaar te worden.
  fransvanbakel en Monique vinden dit leuk.
 11. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Belangrijkste argument tegen Verstappen vind ik dat hij de mazzel had dat beide Mercedessen er meteen af gingen. Zou hij zonder GP zege het ook gehaald hebben? Waarschijnlijk wel maar dan had je een zelfde soort situatie als met Zonderland in 2009.

  Robben heeft het geluk gehad dat Van Gaal de boel achterin dicht timmerde en dat zijn ploeggenoten dat plan perfect uitvoerden. Die wedstrijd tegen Costa Rica hadden ze natuurlijk makkelijk moeten winnen, ook daar kon Robben de doorslag al niet geven.
  Michel Mulder die alles won wat ie kon winnen (en ook nog WK in een andere sport) had de pech dat de andere schaatsers ook alles wonnen op de OS waardoor de niet-ingewijden dachten dat het winnen van een 500m op de OS (met ook nog een volledig NL podium), een unieke prestatie, niets meer voorstelde.
 12. Monique

  Monique Well-Known Member

  Niet helemaal, want die race in Brazilië blijft ongelofelijk. Dat was voor mij ook het moment dat ik vond dat hij sportman van het jaar moest worden. Al die inhaalacties in de regen van P16 naar P3 was voor mij eigenlijk nog veel mooier dan die overwinning in Barcelona. In Brazilië toonde hij aan dat hij echt waanzinnig goed is.
  leenstrafan vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina