Seizoen 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 26 apr 2018.

 1. Duif

  Duif Well-Known Member

  Er is geen enkele bubbel waterdicht. Het is een utopie om dat te geloven. Zie ook de Formule 1 en Lewis Hamilton.
 2. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  In de NFL gaat het inderdaad ook fantastisch. Voor dit weekend was er ook weer een pot uitgesteld wegens een hoop gevallen. De NBA heeft het inderdaad gedaan om afgelopen seizoen in een paar maanden af te werken, maar die gaan het nieuwe seizoen ook weer 'normaal' afwerken. En niet alle spelers vasthouden op een campus.
 3. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Dat heeft dus niets met de ploeg van De Wit te maken. Het gaat hier om deelnemers aan het NK studenten (waar 54 vrouwen en 113 mannen aan deelnamen) van afgelopen weekend. Daarvan zijn er nu (op de site van de Japanse bond staat nu elke dag een update) 9 besmet. 1 daarvan is al weer genezen verklaard. Er zijn er nog 22 getest, waarvan 16 negatief en 6 wachten nog op de uitslag.
  De afgelaste wedstrijd is die in Fujikyu/Fujiyoshida.
  sysya vindt dit leuk.
 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat is toch precies wat ik zeg? halfbakken bubbels werken niet en is het dus ook niet gek dat ploegen wegblijven. In de NBA, WNBA en NWSL was er geen enkele positieve test in 3 maanden aan wedstrijden omdat die sporters volledig afgesloten waren van de buitenwereld. Zodra je halve bubbels gaat gebruiken zoals in the NFL en MLS gaat het fout. Met die kennis in je achterhoofd is het toch niet gek om te concluderen dat de bubbel in Heerenveen geen zekere bubbel is en het overtreden van regels dus wel degelijk een probleem is?

  Dat is dus niet waar want het kan wel (zie voorbeeld Amerika). De F1 heeft ook niet een hermetische bubbel, ze zijn strenger dan in Heerenveen, maar nog steeds geen waterdichte bubbel en dat was ook nooit de insteek (ook niet mogelijk in de F1 overigens, maar dat terzijde). Het is prima dat ze keuzes maken en kiezen voor een relaxte bubbel, maar als je dan ook nog eens niet consequent bent wat betreft regels kun je het ploegen gewoon echt niet kwalijk nemen dat ze niet willen komen.

  Je bent niet immuun als je het hebt gehad, zeker niet als je een milde versie hebt gehad die veel voorkomt bij gezonde mensen. Misschien ook tijd om dat fabeltje de wereld uit te krijgen.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 5. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Veruit de meeste mensen die het al gehad hebben hebben geen last van herbesmetting. Misschien tijd om de vrees voor tweede besmettingen naar het rijk der fabelen te verwijzen.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Oprecht, ik ga hier geen ouderwetse corona discussie van maken. Volgens mij is onderhand duidelijk wat het verschil is tussen een NBA stijl bubbel, een F1 bubbel en de bubbel in Heerenveen en ook waarom het volgen van regels in een bubbel als Heerenveen cruciaal is voor het beperken van besmettingen.

  Daar laat ik het nu bij.
  proeme vindt dit leuk.
 7. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Maar het is de vraag wanneer het een halfbakken bubbel is. Jij sloeg vooral aan op het mondkapje van Orie. In de NBA zaten de coaches ook niet met mondkapje op de bank. Is nagenoeg zinloos als je in een bubbel zit met mensen die allemaal negatief getest zijn. Verder noem je een De Neeling met haar tentamens, maar valt dat niet gewoon buiten de bubbeltijd? Of is ze nog tentamens gaan doen na haar negatieve test voor het toernooi? Want dan heb je een punt. Voorlopig lijkt er nog niemand besmet geraakt tijdens de toernooien van de KNSB. Of heb ik wat gemist?

  Daarnaast weten we toch überhaupt niet wat het plan is qua bubbel vanaf het EK t/m het WK? Wat de regels en dergelijke zijn voor de schaatsers buiten de wedstrijden/trainingen om. Ik neem aan dat dat anders zal zijn dan nu tijdens een weekendje NK en dan een maand later pas weer een weekendje NK. Dat de schaatsers die naar Nederland komen niet zomaar ff een middagje kunnen gaan shoppen in Amsterdam. De Wit was in elk geval zelf wel positief over het document van de ISU.
  Duif vindt dit leuk.
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dit heb ik al lang en breed uitgelegd. De NBA was hermetisch afgesloten dan kun je die mondkapjes dus achterwege laten want niemand daar komt met iemand van buiten de bubbel in contact. In Heerenveen gaat iedereen elke dag terug naar huis waar ze samen leven met mensen die absoluut niet in een bubbel zitten. Het gaat ook niet eens perse om de wedstrijden, het gaat ook om de trainingsomgeving, de Neeling gaat van tentamen hal naar Thialf krachthonk of denk je dat die eerst 2 weken niet in Thialf is geweest?

  Laat ik het simpel voor je maken
  NBA = hermetisch, regels in bubbel relaxter want niemand komt de bubbel binnen.
  F1 = halve bubbel, regels erg belangrijk, besmettingen gaan altijd voorkomen.
  Heerenveen = halve bubbel, regels erg belangrijk, regels worden niet nageleeft = groot probleem.

  Daarbij is "er is nog niemand besmet geraakt dus het gaat goed" echt de meest waardeloze manier om dit te beredeneren. Als ik ga koordansen boven een vulkaan kan het ook goed gaan, maar dat betekent niet dat ik geen risico's neem. Je kunt het mensen niet kwalijk nemen dat ze het risico te groot vinden, regels worden niet nageleeft en dus heb je geen bubbel. Volgens mij is dit echt niet zo moeilijk om te begrijpen.
  chicagodude en ZeeKoei vinden dit leuk.
 9. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Je hebt gelijk voor de situatie zoals die nu is. De sporters hebben al aangegeven dat ze rondom de bubbel in een hotel moesten gaan zitten en enkele weken geen fysiek contact zouden hebben met mensen buiten de bubbel. Dat betekent dat er dan wel een bubbel is.

  Alleen de omgevingsfactoren hebben dan nog invloed (contact met personeel van hotels, NOS en bij eventuele andere randactiviteiten).
 10. sysya

  sysya Well-Known Member

  Klopt en dat is prima, je hoort mij niet klagen dat ze zo'n soort bubbel kiezen, zolang er strenge regels zijn die ook worden nageleeft. Zo'n bubbel werkt niet als je niet consequent bent met mondkapjes, afstand en ontsmetting zoals bij het NK het geval was.
 11. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Tuurlijk gaat het wel om de wedstrijden als je kritiek hebt op dé bubbel. Dat is immers de bubbel in dit geval voor schaatsen. En voor andere sporten als tennis, wielrennen, F1 et cetera. Ook daar zijn sporters gewoon vrij om te staan tussen de toernooien/wedstrijden/raceweekenden in. Die sporters worden getest voor aanvang van het toernooi/wedstrijden/raceweekend en gaan dan na één of twee negatieve testen de bubbel in.

  Laten we het er maar op houden dat wij totaal verschillen van mening wat grote problemen zijn in dit geval. Ik vind dat je doorslaat met je bubbelverwachtingen, en jij vindt dat ik het totaal onderschat. Prima toch. Ben er nu verder ook wel klaar mee. Blijft toch al pagina's lang een welles/nietes-discussie. Daar heeft niemand wat aan.
 12. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  De regels voor de 2 Wereldbekers zijn bekend!
  Het zijn zo te zien gewone Wereldbekers: er is geen extra beperking in het aantal deelnemers. Alleen geen 10km en geen team sprint.
 13. Kristian

  Kristian Active Member

 14. Kristian

  Kristian Active Member

 15. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Korte samenvatting:
  De EKs worden met maximaal 20 schaatsers per onderdeel verreden (zowel mannen als vrouwen, sprint als allround). Kwalificatie via een klassementje van de beste tijden van de 4 eerste wereldbekers van vorig seizoen. Daarmee zijn normaliter alle 20 plekken vergeven bij alle 4 de onderdelen. Mochten er toch plekken vrijkomen, dan kunnen die ook gaan naar landen die nog geen gekwalificeerde schaatser hebben. In eerste instantie naar landen die nog helemaal geen deelnemer bij het EK hebben, daarna op basis van een klassementje op basis van alle officiële tijden van vorig en dit seizoen. Uiteraard moeten de deelnemers wel limiettijden gereden hebben. Voor het allrounden volstaat inmiddels een 5000 meter OF een 1500-meter tijd !?
  Voor de Belgische Tas denk ik dat ze dan nu 3e reserve is bij het allround-toernooi.

  Voor de WK-afstanden worden de eerste plekken (14 op 500,1000,1500, 12 op de 3000v/5000m en massastart en 6 op de ploegenachtervolging), verdeeld op basis van het WK afstanden van vorig jaar. De overige plekken worden verdeeld op basis van de beste tijd in de eerste 4 wereldbekers van vorig jaar of de komende wereldbekers. Voor de massastart geldt de beste prestatie in 1 van die wereldbekers.
  De 5000 meter dames en 10000 meter heren worden in de komende wereldbekers niet verreden. Daar zijn de kwalificatieplekken gelijk aan die van vorig jaar.

  Dit alles betekent dat Nederland op de meeste afstanden al het maximale aantal schaatsers kan inschrijven op basis van het WK van vorig jaar. Nog niet zeker is dat op de 1000 meter mannen, de 5000 meter mannen en de massastart mannen. Daar moet nog één plek gewonnen worden. Op basis van de tijden van vorig jaar moet dat niet zo'n probleem zijn, zeker als de Japanners ook niet komen.
  ZeeKoei, Duif en De Keizer vinden dit leuk.
 16. Inimene

  Inimene Active Member

  Something remarkable finally happened in our small land of Estonia. Yesterday the city government finally opened Härma Oval (also known as Lasnamäe Oval) for permanent use throughout the season.

  Of course it's gonna be used as the main long track training grounds for those in Tallinn Speed Skating club but also as recreation for the regular residents.

  The problem with the oval started occurring ever since its grand opening in 2018. The cooling systems failed almost immediately and there were some serious issues with the concrete base as well. As the oval stood unused for a while, the concrete started deteriorating and eventually cracked resulting in ~5 cm gaps between the panels.

  Our team had a couple of weeks of ice on the oval in February but when corona hit, the activities were suspended as Estonia entered lockdown. The concrete was fixed in the summer of 2020 and this fall the officials finally purchased proper cooling systems that were successfully installed and tested. Now we have a fully functional long track oval that I hope will be used for some competitions this season as well! I expect annual Kuldne 1500 to be held, at least.
 17. Duif

  Duif Well-Known Member

  Congratulations ! This is very good news for the Estonian speedskating community.
  Is it a 400m or a 333m oval ?
 18. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Desperate for ice...
  Ivanie Blondin ziet het niet zitten om nog langer in Canada te blijven, ze is het zat: "a hodgepodge of short-track workouts, inline skating on the oval's concrete and a training camp in the Fort St. John indoor oval"... "It's beautiful, but it's not actually productive," the two-time Olympian said.
  Afijn, maandag vertrekt ze (met Konrad Nagy) naar Hongarije, en vervolgens via Inzell naar de Heerenveense 'bubble'.

  Desperate for ice, Canadian world champion speedskater Ivanie Blondin looks to Europe | Squamish Chief
  Lorca vindt dit leuk.
 19. Inimene

  Inimene Active Member

  It's a 400 m one! We're currently waiting for the arrival of the inflatable mats, too. It feels like we've been finally blessed :D
  kernploegfusie, Duif en proeme vinden dit leuk.
 20. Inimene

  Inimene Active Member

  kernploegfusie en ZeeKoei vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina