Seizoen 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 26 apr 2018.

 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  oh, welke schaatsers twitteren dat dan?
  De Keizer vindt dit leuk.
 2. Duif

  Duif Well-Known Member

  Het lijkt erop dat de Japanse schaatsbond vooral excuses zoekt om maar niet te hoeven komen. Dat kan met financiële redenen te maken hebben. Ook het feit dat de ISU al heeft aangegeven dat het geen startplaatsen zal kosten voor volgend seizoen zal invloed hebben. Het is al door meerdere mensen genoemd en inderdaad kan ik me niet voorstellen dat de Japanners alleen maar wegblijven omdat in het Nederlandse schaatswereldje de Corona regels niet goed nageleefd zouden worden. Zeker niet als je het vergelijkt met andere sporten waarin de Japanners wel gewoon actief zijn.
 3. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Het WK junioren en bijbehorende Wereldbeker een week eerder staan nog steeds op het programma. Te houden in Hachinohe (Japan).
 4. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Om dit even in perspectief te plaatsen. Japan heeft dagelijks gemiddeld 2000 besmettingen op 126 miljoen inwoners (en dat is hoog voor hun), Nederland heeft gemiddeld dagelijks 5000 besmettingen op 17 miljoen inwoners. Japan totaal aantal corona doden 2100, Nederland 9400. Waarom gaan wij er hier met zijn allen vanuit dat het logisch is dat iedereen naar deze bubbel wil komen? Nederlanders zijn egoïstisch en zijn bar slecht in luisteren, topsporters zijn daarin geen uitzondering. De afgelopen twee wedstrijden hebben laten zien dat coaches niet luisteren en dat wie er ook maar verantwoordelijk is voor de regels deze niet opvolgt. Een bubbel houdt in strenge regels en grote consequenties als je de regels aan je laars lapt, dat is niet gebeurd en dus kun je spreken van een lekke bubbel.
  mi vindt dit leuk.
 6. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  In Polen gaat 't niet veel beter dan hier (als je het aantal positieve testen als uitgangspunt neemt) en waren de Japanners gewoon aan het schansspringen eind november.
 7. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  De schaatsbond is niet de skibond, het kan natuurlijk zijn dat verschillende bonden verschillende beslissingen nemen.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Één wedstrijd in Polen is natuurlijk wel iets anders dan een bubbel van vijf weken.
 9. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Tuurlijk, dat kan. Maar bedoel aan te geven dat het niet per se iets van de Japanner in het algemeen is om niet af te reizen naar landen met veel besmettingen.
 10. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  Maar is dat juist een nadeel of een voordeel? Na Polen gaan die door naar Finland, dan naar Rusland, dan naar Slovenië, dan naar Zwitserland... dan heb je toch veel meer reisbewegingen en een grotere kans op verspreiding.
 11. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat is het ook niet, maar gezien de cijfers is het heel goed te begrijpen dat de Japanners niet willen komen. Overigens is aantal besmettingen alleen in Nederland relevant, omdat de Nederlandse schaatsers en coaches zich niet aan de regels houden. Als je een strenge bubbel hebt dan maakt het geen bal uit wat daarbuiten gebeurd, als je een lakse bubbel hebt maakt het heel veel uit wat daarbuiten gebeurd.

  Dat ligt aan de bubbel. Als mensen zich aan de regels houden is zo'n bubbel prima ook als deze zich verplaatst. Waar het om gaat is dat de Nederlandse schaatsers en coaches zich niet aan de regels houden en dat ook gewoon mogen doen van de organisatie, dan is er geen sprake van een bubbel.
 12. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Volgens mij valt het allemaal wel mee met hoe waardeloos die bubbel hier is. Dat gevoel is volgens mij voor een groot deel gebaseerd op dat gepruts met die mondkapjes van Orie enzo, maar dat is m.i. niet zo heel relevant voor de kwaliteit van de bubbel.

  Het idee van zo´n bubbel is namelijk dat je, doordat je contact met de buitenwereld vermijdt, onderling niet meer zulke strenge regels hoeft toe te passen. Daarom kunnen wielrenners 6 uur lang hutje mutje rijden en kan na afloop Pogacar zijn ploegleider omhelsen als 'ie gewonnen heeft. Idem dito met voetballers en hun coaches. De kwaliteit van de bubbel is afhankelijk van het contact dat schaatsers en coaches met de buitenwereld hebben, niet van het onderlinge gebruik van mondkapjes.
  Duif, VorstM en ChefSpijker vinden dit leuk.
 13. Kristian

  Kristian Active Member

  Something else: I read in another thread that Thialf Academy under the lead of Simon Kuipers at the moment is composed of 18 skaters from 10 different countries. Does anybody have the names of these skaters?
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat is het dus wel want deze bubbel is niet waterdicht. Schaatsers zijn nog steeds bij hun families en trainen samen. Kramer is nog steeds thuis bij vrouw en kind en traint een dag later met Otterspeer en Verbij. Dit is niet een bubbel waarin alle schaatsers afgesloten zijn van familie en vrienden (wat in andere bubbels wel zo is), het is een bubbel waar constant mensen naar binnen en naar buiten wandelen. Om over de studerende schaatsers nog maar niet te spreken. Sanneke de Neeling maakt bijvoorbeeld gewoon tentamens in hallen met 100 anderen om vervolgens gewoon in Thialf te trainen en mee te doen aan een NK.
 15. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  In welke bubbels is dat dan wel zo? Bij voetbal gaan de spelers ook na elke training/wedstrijd naar huis. Bij wielrennen gaan de renners tussen de koersen door ook gewoon naar huis. Het is een utopie dat er ergens ter wereld sporters maanden opgesloten zitten weg van hun familie om hun sport te beoefenen. Sporters zijn ook gewoon mensen.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  In Amerika is dit precies hoe ze het doen. NBA, WNBA, NWSL etc. allemaal bubbels waarin niemand erin en weer uit kon tenzij ze eerst 2 weken in quarantaine gingen. Ik zeg niet dat dit een betere optie is voor de mens achter de sporter, maar wel dat als je in een bubbel regels niet handhaaft je dus geen bubbel hebt, tenzij je het helemaal afsluit. Orie gaat gewoon naar huis en het feit dat hij dat mondkapje niet op houdt is dus een probleem. Coaches die op de baan staan te schreeuwen onder hun mondkapje door zijn een probleem en aangezien de organisatie hier geen enkele sanctie tegenover zet is het heel begrijpelijk dat bepaalde buitenlandse schaatsers hier niet naartoe willen komen.

  Je kunt best een bubbel hebben die net als deze niet hermetisch is afgesloten, maar dan moeten mensen zich wel aan regels houden. Zolang dat niet gebeurd heb je geen bubbel, dan heb je een lekke skippybal.
  ZeeKoei, Yuskov en mi vinden dit leuk.
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 18. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik had het niet beter kunnen verwoorden.
 19. VorstM

  VorstM Well-Known Member

 20. Duif

  Duif Well-Known Member

Deel Deze Pagina