Seizoen 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 26 apr 2018.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ra ra, hoe zou dat nou komen?

  Site van de Duitse schaatsbond:
  Schermafbeelding 2021-01-12 om 10.36.17.png
 2. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Active Member

  Aiaiai. En ondertussen de talenten die maar stil staan in hun ontwikkeling.
 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  "Great question! Some athletes who made the World Cup team have selected to not travel to the Netherlands for health an safety reasons."

  -@usspeedskating op twitter
 4. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik mis de vacature voor voorzitter.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik kan ze niet helemaal ongelijk geven
 6. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Active Member

  De Canadese afvaardiging voor de bubbel:
  • Ivanie Blondin (Ottawa, Ont.): 1000m, 1500m, 3000m, Mass Start
  • Kaylin Irvine (Calgary, Alta.): 500m, 1000m
  • Béatrice Lamarche (Quebec City, Que.): 1000m
  • Valérie Maltais (Saguenay, Que.): 1500m, 3000m, Mass Start
  • Abigail McCluskey (Penticton, B.C.): 1500m, 3000m
  • Heather McLean (Winnipeg, Man.): 500m, 1000m
  • Isabelle Weidemann (Ottawa, Ont.): 1500m, 3000m
  • Jordan Belchos (Toronto, Ont.): 5000m, Mass Start
  • Ted-Jan Bloemen (Calgary, Alta.): 5000m
  • Alex Boisvert-Lacroix (Sherbrooke, Que.): 500m
  • Laurent Dubreuil (Lévis, Que.): 500m, 1000m
  • Connor Howe (Canmore, Alta.): 1000m, 1500m
  • Gilmore Junio (Calgary, Alta.): 500m
 7. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Geen Fish dus.
 8. Nogeenbrabo

  Nogeenbrabo Active Member

  Maar ook met deze selectie zitten er nog genoeg in de zee.
  Eelco vindt dit leuk.
 9. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Hersman zei wel dat Fish in de bubbel zat. Zal wel gewoon gegokt hebben daarop denk ik.
 10. mi

  mi Well-Known Member

  Ik hoorde hem ook!
 11. SchaatsDaan

  SchaatsDaan Active Member

  Heb je misschien een link naar die pagina alsjeblieft? Ik kan hem zelf zo niet vinden.

  Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9 Pro met Tapatalk
 12. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Toch erg spannend wie morgen op de inschrijflijsten gaan verschijnen voor de worldcup. Wie zitten er nu precies wel en niet in de bubbel? Komen China en Zuid-Korea? Komen er echt maar zo weinig Canadezen als elders op het forum al aangegeven? We hebben gezien dat bij de Europese kampioenschappen de Europese concurrentie van een (te) laag niveau was voor wat betreft podiumplekken, het is te hopen dat er nog genoeg anderen komen om komende weekenden boeiender te maken dan het afgelopen weekend. Een kort overzichtje van wie er nog bij zouden kunnen komen en wie er in ieder geval afwezig lijken te zijn.

  Een korte samenvatting voor wie niet alles wil lezen: Vooral de korte afstanden missen natuurlijk de Japanners en hebben behoefte aan volwaardige Koreaanse en Chinese selecties. De lange afstanden lijken prima op niveau te zullen zijn.

  Dames

  500: Er mist natuurlijk een contigent Japansen (Kodaira, Go, Takagi, Soga) en een paar subtoppers uit Canada (Hudey, McLean) en Amerika (Goetz) zijn afwezig. Als China (Jin, Tian) en Zuid-Korea (Kim, Kim) afwezig zijn missen er nog meer subtoppers en wordt het niveau in de breedte toch wel behoorlijk aangetast. Irvine, Jackson en Bowe lijken me voornaamste rijdsters die niet op het EK waren en er sowieso nog bijkomen.

  1000: Wederom worden de Japanse dames (Kodaira, Takagi) node gemist en ook Goetz en in mindere mate Bocox zullen worden gemist. Ik hoop dat Sjikova er nog bij is, de Russinnen die bij het EK waren haalden op Golikova na niet hun topniveau op de 1000. Bowe, Irvine en nog wat Canadesen zijn er wel. Verder had deze afstand afgelopen jaren niet megaveel internationale concurrentie. Het zou voor de breedte leuk zijn als een Qishi Li en Xin Zhao bijvoorbeeld aanwezig zijn.

  1500: Canada komt hier moet een volwaardige selectie, dat is fijn. Amerika lijkt enkel Bowe te sturen. Uiteraard is Takagi weer de grote afwezige, samen met de subtop Japansen die ook vaak goed zijn voor de top 10 (Sato, N. Takagi, Oshigiri, Kodaira). Het zou mooi zijn als bijvoorbeeld Mei Han nog aanwezig is. Ook Sjikova zou een goede toevoeging zijn aan het deelnemersveld.

  3000: De afgelopen jaren de misschien wel sterkst bezette afstand internationaal. Op het EK was dit ook al een afstand met een hogere prestatiedichtheid en de Japanners zullen hier minder worden gemist. Tel daarbij op dat Canada er nog bijkomt en de 3 zal weer garant staan voor spanning en een hoog breedteniveau komende maand.

  5000: Zelfde verhaal als de 3 eigenlijk, iedereen lijkt aanwezig. Grote onbekende is alleen de vorm van Blondin en Weidemann.

  Heren

  500: Koeli en Moerasjov waren niet op het EK, hopen dat die er gewoon bij zijn. Japan (Shinhama, Hasegawa, Murakami, Yamanaka etc.) wordt hier natuurlijk enorm gemist. Canada stuurt wel een goede afvaardiging, als Korea dan nog komt met Cha en een handjevol Kims en Gao is er ook nog bij wordt het een prima niveau.

  1000: Koeli. Verder worden uit Japan mannen als Shinhama, Oda en Yamada gemist. Ook Gelinas-Beaulieu lijkt helaas afwezig te zullen zijn. China (Ning) en Korea (Kim, Cha, Kim) hebben hier ook redelijk wat in de melk te brokkelen. Als zij ook nog afwezig zijn moet de internationale concurrentie in zijn geheel komen van Mantia en Dubreuil.

  1500: Hier mist toch wel een hoop in de breedte. Joeskov is natuurlijk de grootste afwezige. Verder missen uit Japan mannen als Oda, Yamada en Ichinohe en uit Canada Gelinas-Beaulieu en Langelaar (maar ook La Rue en Donnelly bijvoorbeeld). Tel daar de matige vorm bij op van mannen als Swings en Pedersen en het internationale niveau ziet er niet best uit. Het is te hopen dat Korea (Min-Seok Kim) en China (Ning) komen, anders wordt deze "koningsafstand" de afstand met misschien wel het laagste breedteniveau van allemaal. Mantia komt in ieder geval wel.

  5000: Het is mij nog niet helemaal duidelijk of Fish nou wel of niet komt. Als Fish er wel is missen voornamelijk Tumolero, de subtop Japanners Tsuchiya en Ichinohe en de Amerikanen die juist op deze afstand een beetje lijken op te krabbelen. Hoewel op het EK het breedteniveau laag lag ga ik ervan uit dat t.o.v. het EK iig Beckert, Michael, Loubineaud, Semerikov, Ghiotto, Bloemen en Belchos er nog bij komen. Genoeg kwaliteit dus.

  10000: Als Fish erbij is wordt dit episch. Roest, Bergsma, Fish, Bloemen, Van der Poel, Beckert maar toch ook Loubineaud, Ghiotto, Roemjantsev, Semerikov. Tuurlijk, Tumolero en Tsuchiya missen, maarja aan deze afstand mocht toch al niemand meedoen dus zullen er altijd goede deelnemers verplicht afwezig zijn.
  Lorca en VorstM vinden dit leuk.
 13. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Deelnemerslijst staat er op. Inderdaad geen Fish. En ook geen Chinezen en Koreanen. Wel een flinke ploeg uit Kazakhstan, en ook de grote Spaanse belofte Llop.
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Als we Kazachstan tot Europa rekenen dus helemaal geen Aziaten.
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  https://www.isu.org/docman-document...speed-skating-2021-heerenveen-entry-list/file

  Missen helaas toch wel een hoop namen. Fish was al bekend, maar blijft een aderlating (doch geen ramp, met een toch al zeer hoge prestatiedichtheid op de 10). Vooral Korea wordt toch wel gemist. Zeker op de Mass Start. China werd in de media al genoemd als land dat niet zou afreizen. Toch zonde om Ning niet te kunnen zien.

  We kunnen overigens ook gelijk de eerste TP-opstellingen bekijken. De EK-gangers krijgen (relatieve) rust zo te zien. Bij de dames Wijfje, Wüst en Achtereekte in de basis. Bij de heren Kramer, Huizinga en Snellink. Duitsland heeft bij de heren ook een team ingeschreven. Zonder Beckert, maar wel met Lukas Mann. Benieuwd wat die ervan bakt!
 16. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ze mogen geen EK rijden dus ik reken ze tot Azië.

  Hebben ze een blik Kazakken open getrokken, kan ik er niet bij zijn
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik weet ook wel dat Kazachstan niet bij Europa hoort, maar als we Kazachstan wel tot Europa rekenen, dan zijn er dus geen Aziatische deelnemers.
  Oftewel: er zijn geen Aziatische deelnemers buiten de Kazakken. ;)

  trouwens: wie zijn Tikhonova en Sagatov?
 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  In de jaren 80 deed Viktor Sjasjerin (geboren in Alma Ata) een paar keer mee aan het EK allround. In 1986 werd hij 4e.
 19. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Doen mee aan het EK voetbal, als ze zich zouden plaatsen.
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Toen hoorde Kazachstan nog bij Rusland en Rusland hoort bij Europa.

  Bij het voetbal doet Kazachstan inderdaad mee met Europa, maar in het voetbal hoort Australië dan weer bij Azië. Terwijl Australië in het schaatsen bij Noord-Amerika hoort (althans, in de periode dat de quota voor het WK allround nog per continent vergeven werden).

Deel Deze Pagina