Seizoen 2020-2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 26 apr 2018.

 1. Duif

  Duif Well-Known Member

  In het voetbal hoort Israël ook bij Europa.
 2. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Het EK dames is ook wel eens gehouden in Alma Ata. Leukste voorbeeld is nog wel de Kazkahstaanse Ljudmila Prokasjeva. Die heeft in het verlede zowel deelgenomen aan het EK als aan de Aziatische Qualifier.
  De claim van Kazakhstan om bij Europa te horen is niet heel vreemd. Afhankelijk van hoe je de grenzen van Europa bepaalt, ligt een stuk van Kazakhstan in Europa. En dan heeft het net zo veel recht als Turkije, dat ook maar voor een klein gedeelte in Europa ligt (als je de Bosporus als grens Europa-Azie beschouwt).
 3. Harwi

  Harwi New Member

  Olga Tikhonova (born 23 October 1997) is a short track speed-skater who competes internationally for Kazakhstan. Her last result is the 18th place for the women's 1000 m of the event Netherlands Dordrecht in 2020 in World Cup. She competes in 1000 m, 1500 m, 3000 m, 500 m, individual classification, 3000 m relay and mixed relay.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  In het schaatsen ook!

  Israël bij Europa is volgens mij vooral zo omdat Israël tegen de West-Aziatische buurlanden altijd voor ophef, onrust en ruzie zorgde.
 5. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Kazachstan ligt geografisch net als Rusland in zowel Europa als Azië. Voor beide landen geldt dat geografisch gezien het grootste deel in Azië ligt. Echter in Rusland woont het grootste deel van de bevolking in Europa en ligt daar ook de hoofdstad.

  Anders dan Rusland hinkt Kazachstan sportief op twee gedachten.
 6. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Sterker nog diverse Islamitische landen boycotten Israël. Bijvoorbeeld Iran en Pakistan mag je zelfs als Nederlander niet eens in als je een Israëlisch stempel in je paspoort hebt. Laat staan dat Israëlische teams daar welkom zijn voor sportwedstrijden. Zie hier de hypocrisie van de no racism campagnes van internationale sportbonden.

  Daarom is in een ver verleden Israël sportief aangesloten bij Europa.
 7. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Twee nieuwen ;) Sagatov is iig een junior dacht ik
 8. Eagle

  Eagle Active Member

 9. Duif

  Duif Well-Known Member

 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  And the Oscar goes to......

  Nils van der Poel, vanwege zijn 10 km WR. En terecht!
  mi en Eagle vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina