Schaatsers in nieuwe pakken

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Sabine, 27 okt 2008.

 1. gijs

  gijs Member

  Ik vond die van de usa er wel redelijk goed uitzien.
 2. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Doet me denken aan die ouderwetse badpakken,die pakken van de amerikanen. Ik vind ze niet mooi.
 3. Lars-Lover

  Lars-Lover Active Member

  Ik vind die pakken van de USA ook echt foeilelijk! Bah, wat een grijze muizenpakken. De Duitsers kan ik nu ook haast niet meer van de Japanners onderscheiden. Verder vind ik die Duitse pakken niet lelijk.
 4. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Smeekens in vrouwenpak
  BERLIJN - Van een nijpend tekort aan oude schaatspakken is nog geen sprake, zegt bondscoach Wopke de Vegt. Toch zorgt de pakkenaffaire inmiddels voor verschillende ongemakken.
  Zo reed Jan Smeekens zaterdag tijdens de World Cup in Berlijn noodgedwongen de 500 meter in een pak van zijn ploeggenote Ireen Wüst.

  Dat probleem is inmiddels opgelost, maar tegelijkertijd werd bekend dat de schaatsers mogelijk in training andere outfits moeten dragen om de oude pakken (die niet meer geproduceerd worden) zo veel mogelijk te sparen. De nieuwe pakken liggen nog steeds in de koffers, omdat schaatsers klagen over de slechte pasvorm en KNSB-hoofdsponsor Aegon de nieuwe kleurstelling (zonder de bedrijfskleuren van Aegon) niet accepteert.

  Bondscoach De Vegt zegt dat er geen problemen zijn en dat de bond slechts ’pro-actief’ inspeelt op mogelijke knelpunten. DSB-coach Jac Orie denkt echter dat het lastig is om tot het einde van het jaar te kunnen schaatsen in de oude pakken. In dat geval zou de afspraak die vorige week tussen de schaatsbond, Aegon en de merkenteams werd gemaakt, niet kunnen worden nagekomen.

  Opmerkelijk genoeg zei De Vegt niets te weten van die overeenkomst. Terwijl dat bericht een week eerder uitgerekend door zijn collega van de topsportcommissie Tjaart Kloosterboer naar de media werd gecommuniceerd. „Ik weet niet waar dit vandaan komt”, zei De Vegt. „Maar het klopt gewoon niet. We schaatsen gewoon in de beste pakken.”

  :lol: :lol:
 5. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  De soap gaat nog door:

  do 13 nov 2008, 06:39
  Schaatsers trainen in demopakken

  HEERENVEEN - De TVM-rijders Carl Verheijen en Erben Wennemars hebben in Thialf in sponsorloze demopakken van Nike hun schaatstraining afgewerkt. Zowel sporters als fabrikant zijn op zoek naar betere pasvormen van het nieuwe schaatspak. Wennemars en Verheijen reden in een outfit die één maatje groter was dan gebruikelijk en waarbij werd gekeken naar de effecten voor de aerodynamica.

  Begin deze week had Nike vanuit de Verenigde Staten al enkele experts naar Europa gestuurd om de regen aan klachten te inventariseren. Tot nader order rijden de Nederlandse schaatsers de komende tijd nog in de Swift Skin-suits van afgelopen seizoen.

  Bron: de Telegraaf.

  [​IMG]


  Wanneer gaat er nou een lichtje branden dat men misschien beter de pakken van een ander merk kan kopen?
 6. gijs

  gijs Member

  Ze rijden wel harder dan wouter olde heuvel :wink:
 7. Tjark

  Tjark Active Member

  sponsorcontracten, geld, leverancier sinds 8 jaar (zet je niet 1-2-3 over boord), etc...
 8. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ik vraag me af waar het pak van Thijsje Oenema vandaan komt. Ze worden toch niet meer gemaakt? Ook een afdankertje van Ireen Wust (oh nee die had Smeekens al) of van iemand anders?
 9. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  De Amerikanen zijn in Heerenveen ook weer in het oude pak gaan rijden. Davis gaf aan dat de pakken veel te strak zaten, hij kon zich niet goed bewegen en het drukte ook te veel op zijn lichaam. Hij vond het erg goede keus van de Nederlanders om niet eens in de nieuwe pakken te beginnen!

  En viel me net op dat ook de Noren weer teruggekeerd zijn naar de oude pakken!!
 10. gijs

  gijs Member

  ze hadden nog een hele vooraad zonder bedrukking (denk ik)
 11. Alleskids

  Alleskids New Member

  Nederland, USA en Noorwegen hebben allemaal hun oude pak weer aan getrokken. Alleen China houd nog vast aan de nieuwe. Als de 3 grootste klanten je product afkeuren, wat zegt het dan over je marktontwikkeling ? :(. En maar volhouden dat ze zich niet moeten aanstellen en blijven weigeren de oude pakken te produceren, in kleur bovendien.
 12. Lars-Lover

  Lars-Lover Active Member

  Als zoveel landen die nieuwe pakken afkeuren, kunnen ze net zo goed weer allemaal in de oude pakken gaan schaatsen, denk ik dan..Dat zegt toch wel genoeg. Ik vind trouwens de oude pakken van de Noren ook veel mooier. Rood vind ik beter bij Noorwegen passen dan een pak met zoveel zwart er in.
 13. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  shani vond het trouwens ook heel slecht dat ze voor zijn pak hem helemaal hadden opgemeten en dan nog met zo'n slecht pak aan komen zetten...

  maar goed 3 grote schaatslanden zijn al terug gegaan op de oude pakken, ben benieuwd wanneer china dit gaat doen..

  vind dit super slechte reclame voor nike, en ben benieuwd wat ze gaan doen om wel een juist product af te leveren.. en hoe lang dit nog gaat duren..
 14. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Nike maakt weer werk van pakken

  SALT LAKE CITY - Om een einde te maken aan de slepende klucht rond de schaatspakken, is een delegatie van het Amerikaanse kledingmerk Nike in Salt Lake City neergestreken om de Nederlandse schaatsers te voorzien van snelle én passende outfits.

  Voor het begin van dit schaatsseizoen lanceerde Nike de nieuwste versie van de zogenoemde Swift Skin-suits, maar de meeste schaatsers konden er niet in uit de voeten omdat de pakken vooral te strak zaten. Om deze reden werd dit seizoen bij internationale wedstrijden in de outfits van vorig jaar gereden.

  Morgen begint in Salt Lake City de World Cupfinale. Gisteren werden tijdens de training onder toeziend oog van een aantal vertegenwoordigers van Nike de inmiddels aangepaste pakken op het ijs getest. "Men werkt nu ook met halve maten, waardoor iedereen over een passend pak kan beschikken", zegt bondscoach Wopke de Vegt. Dit seizoen zal men er overigens niet meer in wedstrijdverband in rijden. "We gaan er van de zomer verder mee testen."


  www.telegraaf.nl

  Ik ben benieuwd of deze pakken ook in wat andere kleuren te krijgen zijn, zodat we ons vertrouwde pak gewoon kunnen houden.
 15. Alleskids

  Alleskids New Member

  Je mag toch aannemen dat ze van de fouten geleerd hebben. Een grote klant als Nederland weg jagen omdat je de pest hebt aan hun vlagkleuren en de hele wereld wil dwingen dezelfde grijze nationale vlag te nemen. Nederland is zelf ook al bezig met de ontwikkeling van pakken. De KNSB doet er denk ik verstandig aan voor een exclusieve eigen lijn te gaan.
 16. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ik begrijp ook niet dat NL zo vast houdt aan Nike eigenlijk. Jong Oranje en de Opleidingsploeg rijden overigens in Craft, en de Universiadeploeg reed ook niet in Nike.
  Sablikova kan ook winnen in een Craftpak, dan kunnen de Nederlanders dat toch ook? En dan zijn er nog wel meer merken te noemen.
 17. Sabine

  Sabine Well-Known Member

 18. Tjark

  Tjark Active Member

  maar nog steeds zwart met kleuraccenten...
  Ik ben dan benieuwd voor de winter met de Aegon eisen.
 19. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

Deel Deze Pagina