Schaatsers in nieuwe pakken

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Sabine, 27 okt 2008.

 1. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Nike is toch niet de enige met snelle pakken? De Duitsers en Russen enzo rijden toch niet in Nike? Misschien moest de KNSB maar eens zien hoe ze onder hun contract met Nike uit kunnen... Wanprestatie?
 2. ice-man

  ice-man New Member

  Mark Tuitert besluit als eerste schaatser om niet te starten in nieuw Nike-pak
  29-10-2008
  De Telegraaf meldt vandaag dat schaatser Mark Tuitert als eerste heeft besloten niet in het nieuwe Nike-pak te starten tijdens de Aegon NK afstanden van komend weekend. De pakken zitten zo strak dat er bijna niet in geschaatst kan worden. Naast klachten over het zitcomfort is er ook nog steeds onenigheid over de kleurstelling van de pakken. Er twijfelen bij DSB nog diverse schaatsers of ze zullen starten in het nieuwe pak. „Mensen die twijfelen, laat ik er evenmin in rijden”, aldus coach Jac Orie in de Telegraaf.

  Bij de TVM-schaatsploeg kunnen vooral stayers Carl Verheijen en Renate Groenewold totaal niet uit de voeten in de nieuwe Swift Skin-suits van Nike. De ploegleiding laat de schaatsers vrij in hun pakkenkeuze. De kans dat er bij de eerste worldcup in Berlijn in de pakken van vorig jaar wordt gereden is erg groot. Alle schaatsers behoren volgens de regels van de ISU in de zelfde pakken te rijden. Wanneer enkele rijders dus absoluut niet in het nieuwe Nike-pak kunnen of willen rijden moet de hele ploeg overstag. TVM-coach Gerard Kemkers zou zich in die beslissing kunnen vinden. „Omdat het ene pak niet significant sneller is dan het andere. En we weten dat het oude pak voor iedereen acceptabel is.”

  Wopke de Vegt, bondscoach van de KNSB, heeft inmiddels contact opgenomen met Nike om te informeren in hoeverre op korte termijn de pakken hersteld kunnen worden. „Het merendeel van de schaatsers, vooral op de lange afstand, kan er gewoon écht niet in rijden, dus er moet iets gebeuren”, aldus De Vegt in De Telegraaf meldt, die overigens op weinig hulp rekent van Nike. Overigens hebben ook schaatsers uit andere landen problemen met de Nike-pakken.
 3. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Zou me niks verbazen dat het weer zo gaat als we nu al twee keer gezien hebben, bij het EK allround in 2006 en het WK sprint afgelopen jaar. De eerste dag rijden er nog een paar in het nieuwe pak, en de tweede dag doen ze allemaal het oude pak weer aan omdat ze niet goed reden.
 4. Alleskids

  Alleskids New Member

  Ik zie eigenlijk het probleem niet. De ploegen en de bond hebben toch een contract met Nike waarin de eisen bekend zijn? Over kleur en pasvorm. Dus kunnen de ploegen en de KNSB van Nike eisen dat ze de pakken maken zoals geeist en in het contract staat of anders de vrijheid hebben een andere kledingmerk te nemen.
  Ik heb vorig jaar een blauwe Opel Astra van jouw gekocht en heb een contract dat je me dit jaar weer een blauwe Opel Astra levert. En je levert een grijze VW Golf. Moet ik dan verplicht in de grijze VW Golf rijden omdat jij geen kleuren meer maakt en alleen dit model maar wilt maken?
 5. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ja, als ik de KNSB was had ik het contract met Nike allang opgezegd na al die mislukte pakken. Er zijn wel alternatieven. Anni Friesinger schaatst ook hard, maar niet in Nike. Volgend jaar hebben we dit gedoe weer als ze nieuwe pakken voor de spelen moeten hebben, dan zal Nike vast wel weer met een nieuw iets komen en heb je de poppen weer aan het dansen.
 6. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  Nike maakt zo wel super slechte reclame voor zichzelf, door gewoon slecht materiaal te leveren op hun belachelijke eisen...

  jac orie zei in een artikel op internet ook al dat het vrij laat was om week voor het seizoen pas met die pakken aan te komen..
 7. Alleskids

  Alleskids New Member

  Ik ben geen jurist, maar ik mag toch aannemen dat ze op papier hebben staan in welke kleuren ze hun pakken afnemen bij Nike, en als daar niet aan wordt voldaan dat er dan contractbreuk is. Nu komt Nike aan de KNSB vertellen dat ze Aegon niet op de pakken mogen hebben omdat de kleuren hunnie niet aan staan. En of TVM alsjeblieft hun huisstijl wil veranderen in zwart/wit en DSB in wit/zwart.
  Mooi gaan schaatsen in de pakken van vorig jaar. Die waren goed genoeg voor... wereldtitels, en het gaat nog steeds, net als in de liefde :), om de inside en niet om de verpakking
 8. gijs

  gijs Member

  Ik heb er eens over nagedacht en volgens mij is het gewoon reclame voor het zwempak van nike, omdat tegenwoordig iedereen speedo wil. :?
 9. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

 10. ®onnie

  ®onnie New Member

  Vind dit pak bijna identiek aan die van DSB alleen het rood is een andere tint. Dit wordt echt saai als ze dit niet gaan veranderen.
 11. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Tsja, als er een blonde pluk haar uit de cap had gestoken, had ik gedacht dat het Annette Gerritsen was.

  Nederland doet het pak niet aan bij de eerste worldcup, is er al bekend wat andere landen gaan doen?
 12. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Het pak van DSB vind ik wel iets hebben. Past wel bij DSB :)
 13. ®onnie

  ®onnie New Member

  Mee eens en het pak van TVM zal ook wel oke zijn aangezien ze nu ook groen/zwart in de huisstijl hebben.

  Alleen het nationale pak zal een drama worden....
 14. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Zolang we binnenkort maar geen zwart/grijze vlag krijgen als Nederland :roll:
 15. ®onnie

  ®onnie New Member


  HAHAHA Precies :D
 16. hilbrand

  hilbrand New Member

  Zou PSV binnenkort ook in zwart-grijs gaan spelen en hoe lijkt het met ORANJE van het nederlands voetbal elftal ??
 17. gijs

  gijs Member

 18. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Het filmpje met Jan Smeekens dat rechts staat, laat het pak beter zien.
  Opvallend is dat Jan Smeekens met twee groene mouwen rijdt terwijl Erben een pak heeft met slechts 1 groene mouw. De andere is zwart namelijk. (Hij is diegene helemaal achteraan, achter van Deutekom, maar op het filmpje zie je hem beter)
 19. ®onnie

  ®onnie New Member

  Hmm persoonlijk vind ik het er te zwart uit zien.... :(
  Laten we hopen dat het een of ander trainingspak is...
 20. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Geloof niet dat het een trainingspak is... Daar maken ze geen onderscheid in voorzover ik weet.

Deel Deze Pagina