Schaatsers in nieuwe pakken

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Sabine, 27 okt 2008.

 1. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Zo te zien rijden de mannen van TVM in het oude pak, alleen Erben en Jan in het nieuwe en Beorn ook geloof ik.
 2. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Maar VPZ dan? Zij hebben hun zwart-witte pakken al ingeruild voor rood-blauwe als nieuwe stijl. Of dragen zij geen Nike meer?
 3. gijs

  gijs Member

  VPZ draagt craft
 4. ®onnie

  ®onnie New Member

  Marrit reed ook rond in het nieuwe pak.
 5. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ik vind het tvmpak ook erg zwart om eerlijk te zijn. Maar toch past het ook wel bij hen, met al die witte letters. Maar dan wel de versie met beide groene mouwen, en niet de versie met één groene arm.

  Die van DSB vind ik mwah, ik ben het rode gewend en dit is wel weinig rood.

  Ik ben overigens errug benieuwd naar het internationale pak van Nederland.
 6. ®onnie

  ®onnie New Member


  Daar ben ik ook erg benieuwd naar maar dat kan volgens mij nog wel even duren voordat we die te zien krijgen.
 7. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

 8. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Ik sprak gister ff met 1 van de Noren (Preben Kristensen) en vroeg hem wat hij vond van het nieuwe pak.

  Hij was wel verbaasd dat ze in Nederland zo ontevreden waren want hij was er juist geweldig tevreden over. 1 arm had misschien wat anders gekund maar dat was maar een detail.
 9. Lieke

  Lieke New Member

  Ben benieuwd wat zij gaan doen trouwens, ik hoop dat we dit jaar nog wat goede Noorse resultaten krijgen :D
 10. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ultimatum van KNSB aan Nike
  Door GERARD DEN ELT

  HEERENVEEN - De KNSB sommeert het sportmerk Nike om zo snel mogelijk nieuwe ‘oude’ schaatspakken te leveren. De schaatsbond eist naleving van het contract en eist dat de pakken in het gebruikelijke rood-wit-blauw wordt geleverd, zoals in het contract tussen de KNSB en hoofdsponsor is afgesproken.

  De schaatsbond heeft zaterdag in samenspraak met de merkenteams en Aegon besloten Nike aan het contract te houden. Als dat niet gebeurt, kan dat tot een breuk leiden wegens wanprestatie van de zijde van Nike.
  Tot ergernis van hoofdsponsor Aegon worden de nieuwste pakken namelijk niet in de nationale kleuren geleverd, maar overheerst het zwart en grijs. Aegon heeft zelfs gedreigd het contract met de KNSB op te zeggen indien de nationale kleuren niet terugkeren in het nieuwe schaatspak.
  Volgens KNSB-bestuurslid Tjaart Kloosterboer voldoet het nieuwe pak ook om andere redenen niet. Daarbij gaat het niet alleen om de kleurstelling, maar ook om de pasvorm. Veel schaatsers kunnen er niet mee uit de voeten, zo is ook tijdens de NK afstanden in Thialf gebleken.
  ,,Het nieuwe pak is voor velen te klein, soms zitten de naden verkeerd bij bepaalde spiergroepen. Het gevoel van de rijders is ook niet gelijk. Er is dus sprake van niet-gelijke omstandigheden en dan kan niet,’’ aldus Kloosterboer.
  Hij wil nog niet aansturen op een breuk met Nike, omdat het merk goed is in sporttechnische innovaties en mogelijk nog met verbeteringen komt. Daar wil de schaatsbond eventueel van kunnen profiteren.
  Daarom eist de KNSB levering van de oude pakken, die Nike niet meer zegt te kunnen leveren. Tot en met de EK allround in Thialf heeft de schaatsbond voldoende schaatspakken op voorraad. Daarna wordt de zaak precair.
  Hoofdsponsor Aegon kan voorlopig leven met de tussenoplossing. Het concern dreigde zaterdag eenzijdig het contract met de KNSB op te zeggen, indien de schaatsers komend seizoen niet met de herkenbare rood-wit-blauwe pakken rijden.
  Het verzekeringsconcern laat er geen misverstand over bestaan dat het contract ter waarde van zeven miljoen euro niet kan worden nagekomen als de afgesproken kleurstelling deze winter niet zichtbaar is op de internationale ijsbanen.
  In het beste geval zou Aegon bereid tegen een sterk verlaagd contract hoofdsponsor van de KNSB te blijven. Dat zou echter de schaatsbond meteen in financiële moeilijkheden brengen.
  ,,Ik heb het idee dat de ernst van dit probleem onvoldoende serieus wordt genomen,’’ aldus Driessen. ,,Het rood-wit-blauw is ons nationale symbool en het is bijzonder merkwaardig dat een wereldmerk als Nike ons een pak in die kleuren niet kan leveren. Het is alsof je een blauwe auto wilt hebben en je een kanariegele geleverd krijgt. Dat accepteer je toch ook niet?’’
  De Aegon heeft de kleurstelling wel in het contract met de KNSB laten opnemen, maar de schaatsbond heeft die eis vervolgens niet laten opnemen in het contract met Nike. Een brief van Driessen aan het hoofdkantoor van de multinational heeft geen resultaat gehad. ,,Het was een antwoord van: ‘Take it or leave it’.’’
  Het merk heeft al twee eerdere versies van het schaatspak niet naar tevredenheid van de schaatsers geleverd. Er waren veel klachten over de pasvorm. Ook nu kwamen de schaatspakken slechts enkele dagen voor het begin van de NK afstanden beschikbaar. Wereldkampioen Sven Kramer liet er geen misverstand over bestaan dat het pak hem slecht zit en dat hij er niet in wil schaatsen.
  Volgens Driessen zou het een goed idee zijn om voortaan niet verder te gaan met Nike. ,,Dat merk ontwikkelt pakken en levert het tenslotte aan al onze concurrenten, zoals de Amerikanen, de Noren en de Italianen. Waarom ontwikkelen we als Nederlanders met een merk als Craft niet onze eigen pakken?’’
  Daarop maakte de schaatsbond bekend Nike onder druk te zetten om tot een oplossing te komen.
 11. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  [​IMG]

  (Bron: Meijco.nl)

  Zit er nu alweer een (ventilatie)gat in het nieuwe pak van Van Riessen of lijkt het maar zo?
 12. Tjark

  Tjark Active Member

 13. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  OMG wat zijn de internationale pakken van Nike lelijk!! China en de USA... :cry: :cry: Opvallend: Zuid Korea rijdt ook nog in de oude pakken. Waarschijnlijk waren de combinaties tussen grijs/zwart en blauw al op voordat zij hun bestelling deden. :lol:
 14. Lieke

  Lieke New Member

  Ik vind het inderdaad heel lelijk... beetje jammer toch.. :( gelukkig rijden er toch nog best wel wat in het oude pak :D
 15. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ik raak steeds in de war tussen de Duitsers en de Japanners. Als ze rechtop staan is er wel verschil, maar in schaatshouding nauwelijks. :?
 16. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik vind de pakken van de Amerikanen en de Chinezen afzichtelijk. Ik vind die van Canada zelfs mooier, dat zegt genoeg toch ;)
 17. Alleskids

  Alleskids New Member

  Aleen Duitsland, China, USA en Noorwegen reden in d enieuwe pakken, alle andere Nike landen hebben de oude weer tevoorschijn gehaald. En terecht. Het ziet er echt voor geen meter uit, foeilelijk. Je krijgt de neiging om alvast de tv op zwart wit te zetten, om alvast te wennen aan de hyper moderne tijden die er aan zitten te komen, en ben ik vast de eerste die met de nieuwe tijd mee gaat en kleuren tv afschaft.
 18. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Duitsland rijdt niet in Nike-pakken dacht ik, meen dat die Mizuno hebben (en die vind ik stiekem best mooi.. ;))

  China heeft idd lelijk pak maar vroeg me af of dat wel nike-pakken zijn.. Maar de amerikaanse pakken lijken uit een jaren 20 tv-serie te komen...
 19. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  China rijdt ook in Nike.
 20. Alleskids

  Alleskids New Member

  Nu je het zegt van Duitsland, zie ik het ineens ook. Nike zou nooit toestaan dat er kleuren overdwars op de borst en buik komen, want dat komt niet goed over op zwart wit tv. Alleen mouwen en benen mogen afwijken :-(

Deel Deze Pagina