Schaatsen in de media 2013/2014

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Lisan, 2 okt 2013.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja, maar wat zegt het over je als je je als vrouw van tegen de dertig zo op stang laat jagen door een meisje?

  Stel dat Ireen Wüst straks goud wint op de olympische 3000 meter, en Antoinette de Jong wint zilver, maar het verschil is klein en Antoinette de Jong had een duidelijke misslag ergens in haar race.
  Ireen zal vermoedelijk zeggen "de race was niet perfect, maar ik ben heel blij met het goud". Als Antoinette dan gaat zeuren en tegen Bertje M. iets doms zegt van "ja, jammer dat Ireentje W. hier wint", dan denk ik dat Ireen zich daar weinig van zou aantrekken en dat de tendens zou zijn "Antoinette is teleurgesteld, ze is jong, ze zegt iets doms, soit".
 2. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Haha, hoe kom je erop? Henry heeft een vriendin en nu al twee kinderen. Tot zover klopt de vergelijking met zijn Boven Iedere Twijfel Verheven Grote Voorganger bijna precies. Leeftijdsverschil komt ook aardig overeen. Alleen ziet Henry er mijns bescheiden inziens een stuk beter uit dan Mart destijds en komt Lotte wat mij betreft toch niet in de buurt van de Ria van 1980. Maar dat is een kwestie van smaak. Overigens kan ik me bijna geen groter verschil bedenken dan dat tussen de Annie Borckink van 1980 en de Marrit Leenstra van 2014. Ik stel mijn recorder vast in voor 21 januari 2048. Dat gaat een onovertroffen tigste aflevering van Andere Tijden Sport worden. Maarre ... wie wint er in jouw naar rode rozen ruikende prieeltje nou Goud en zilver? First comes gold ..impliceert toch dat jij Marrit in dit mooie sprookje het zilver toewenst. Dat zal toch niet ....
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Goud sloeg op ehm, de TP die Marrit en Lotte samen winnen. Antoinette en Ireen kunnen niet meer samen door één deur las ik ergens, dus dat wordt hopen op Jorien.

  Ja, misschien was dat wel de reden dat ik wat vreemd naar Annie B. keek tijdens die film, niet echt mijn type vrouw. Gelukkig heb ik op de bank naast de hond een veel leuker type zitten. Die gaat elk weekend met mij mee hardlopen en elk weekend mee schaatsen kijken, ja want wat heb ik toch een leuke hond, en een leuke vrouw.
 4. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Ik heb ook geprobeerd een vergelijking te bedenken. Maar dat is lastig. Zat aan Bowe en Richardson te denken. Of beter: Beckert en Pechstein. Het bijzondere aan dit verhaal was natuurlijk dat Annie Borckink in de verste verte geen Ireen Wüst was. Als je haar uitslagen nog eens bekijkt, zie je nog eens hoe uitzonderlijk dit Goud was. De Jong/Visser is dan al een stuk beter getroffen. Alleen is De Jong niet de grote 'ster' en blikvanger van 'de ploeg', zoals Ria Visser dat toen dus wel was. Daar kwamen die wellicht afgunstige gevoelens van Annie misschien ook een beetje vandaan. Komt er plots zo'n schitterende snotneus voorbij schaatsen. En daarom deed het bij de 'hemel in geschreven' Ria ook zo'n pijn om dat zilver juist aan Annie te verliezen. Dat het bij beide dames nog steeds zo diep zit, vond ik dan ook zo treffend aan deze aflevering.

  Ik zie dat ik 'm nog op mijn recorder heb staan. Misschien iets voor morgenavond.
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Misschien moeten we Annie Borckink dan maar linken aan Annie van der Weijden. Allebei niet de populairste in de ploeg, een beetje een stiefkindje. Ja, Annouk van der Weijden, die doet ook mee ja, in tegenstelling tot Yvonne Nauta, die mag niet meedoen op de 3000, Yvonne lijkt dan weer meer op mijn vrouw met haar billen. Marrit Leenstra houdt van wandelen door de bergen met honden, gelukkig heb ik ook een hond, want ja, wat is de omgeving van Baselga toch mooi. Ik ga daar heel vaak op vakantie.
 6. frederica

  frederica Active Member

  Is dat echt zo, dat Antoinette en Ireen niet door een deur kunnen? Dat zou vervelend zijn met het oog op Sochi. Beiden hebben daar geen (vrouwelijke) trainingsmaatjes voorhanden. Ik had verwacht dat ze dan samen zouden trainen aangezien Antoinette vaker met TVM op pad is geweest.
 7. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  En zo komen roddels de wereld in.

  In dat perspectief: ik heb nooit geloofd dat Richardson en Bowe zulke goede vriendinnen zijn. Moet toch vervelend zijn dat je binnen een jaar voorbij geschaatst wordt door iemand die daarvoor aan de basket hing.
  Volgens mij is het wel echt een beetje een vrouwending. Denk niet dat mannen dat hebben.

  En Leenstrafan, kun je jouw hond erbuiten laten???? 1 is al meer dan genoeg. Treffend gedaan maar word er gek van!!!


  www.passion-for-skating.com
 8. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Bedenk wel dat Visser allerminst medaillekanshebber was. Ging zelf voor top-6 / top-8 maar dat was volgens veel kenners nog optimistisch. De vergelijking zou eerder zijn dat Margot Boer zilver wint op de 500 meter achter Van Riessen. Denk dat Margot daar niet ontevreden mee zou zijn.

  En het verschil was meer dan een seconde tussen Borckink en Visser. 2.10-hoog (Nederlands record toen) tegen 2.12-laag, als ik het goed heb gezien.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nee, dat was een reactie op mijn eigen hypothetische voorbeeld van een paar posts eerder. Zoals Passion-for-skating opmerkt is het niet de bedoeling dat er roddels ontstaan. Als Kemkers en Wüst doorgaan bij elkaar zou daar volgend jaar zomaar Antoinette de Jong bij kunnen komen, ze trainde in Noord-Amerika ook al mee met TVM en het is wel het grootste talent dat volgend jaar Jong Oranje gaat verlaten.
 10. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik heb gisteren via uitzending gemist gekeken en ik vond dit de beste ATS die ik in de loop der jaren heb gezien. Vakwerk van de makers. Had nog wel langer mogen duren wat mij betreft, want ik had ook wel graag Sijtje en Haitske willen horen. Na de uitzending heb ik mijn plakboeken uit die periode (niet alleen 1980) er nog eens bijgepakt en dan valt vooral op hoeveel publiciteit Ria Visser in die jaren kreeg en hoe weinig de andere dames.
  Rode draad in alle Ria artikelen is haar zoektocht naar het juiste gevoel bij de mensen om haar heen (niet eens het schaatstechnische gevoel dus) wat ze maar zelden vindt, haar "het is nooit goed gedrag", en "het ligt nooit aan mij maar altijd aan anderen".
  Had ze het goede gevoel wel weer te pakken dan reed ze ook gelijk als een trein.

  Ze lijkt me na al die jaren nog niets veranderd, nog steeds vol twijfels en onzekerheid maar tegelijkertijd ook een beetje een diva en drama queen.
 11. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Mark Tuitert is vanavond te gast bij De Wereld Draait Door.
 12. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Leuke gast die Tuitert! Ben benieuwd hoe hij het straks in Sotchi gaat doen!
 13. Koen

  Koen Well-Known Member

  zojuist gekeken naar Ander tijden sport over Hein Vergeer.
  Jammer dat er pas achteraf duidelijk is geworden waarom het bij hem niet meer lukte. sneu ook
  toch erg raar dat hij tijdens WK 1987 in Heerenveen uitgefloten werd. dat zal nu toch niet zo snel meer gebeuren.
 14. Koen

  Koen Well-Known Member

  en zap ik door en zie dat Brandpunt een item over Sven aan het uitzenden was
 15. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Jan Bos zilver achter Ids Postma?
 16. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik heb net de aflevering van ATS gezien over Hein Vergeer. Bij mij kwamen pijnlijke herinneringen naar boven uit 1987 en 1988. Toch overheerst nog altijd dat WK van 1986 in Inzell in mijn herinneringen. Voor mij het mooiste WK ooit, hij staat nog altijd op de eerste plaats bij mij. Had een heel simpele reden: ik was een bakvis van 16 en smoorverliefd op Hein. :p Ook zijn afscheid op het IJsgala in 1988 kan ik me goed herinneren, ik was daarbij. Toen werd hij wel toegejuicht door Thialf. Hein blijft een oude held van me.
  Koen, jaap en Passion-for-Skating vinden dit leuk.
 17. jaap

  jaap Active Member

  Was je vast niet de enige met vlinders-in-je-buik voor Hein! Ken er nog wel meer.
 18. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Mooie docu weer. Mooi hoe ze de tijd krijgen om te antwoorden. Je ziet het antwoord vormen voor de camera. Toch tragisch inderdaad dat die verhalen pas zo lang pas weer bovenkomen. De echte waarheid is hard en veel topsporters kunnen niet eerlijk zijn naar zichzelf.


  www.passion-for-skating.com
 19. kernploegfusie

  kernploegfusie Active Member

  Inderdaad een mooie docu. Het opmerkelijke aan Vergeer vind ik eigenlijk dat hij maar een paar jaar op topniveau heeft gepresteerd. jarenlang werd hij als een talent gezien, maar wat all-rounden betreft hing hij er telkens net tegenaan en was hij vooral een 1500 meter specialist. Ik kan me nog een NK (vermoedelijk 1984) dat Vergeer Robert Vunderink via de 1500 meter op grote afstand in het klassement had gezet. Commentaar van Vunderink: 'ik ga het in ieder geval proberen'. Vunderink reed zo hard op de 10 dat Vergeer zich niet voor het EK plaatste. Het volgende jaar werd hij wereldkampioen.

  Zijn 5000 in Inzell 1986 was fenomenaal. De enige afstand waarop hij sneller was dan Bozjev!
  Wel jammer dat ze zijn interview tijdens het WK van 1987 niet getoond hebben. Hij zei toen dat hij na de rit van Visser zich voor had genomen om 6.45 te rijden.
 20. Koen

  Koen Well-Known Member

  straks bij studio sport een documentaire over Ireen Wust. geloof half vijf, maar met tennis weet je het maar nooit hoelaat

Deel Deze Pagina