Schaatsen in de media 2013/2014

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Lisan, 2 okt 2013.

 1. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Degene die je aan het einde ziet is Mark Tuitert, dus ik denk dat hij ook degene is in het oranje pak de hele tijd.
  jaap vindt dit leuk.
 2. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

 3. Elina

  Elina Well-Known Member

  Eerst zat Hein Otterspeer ook in het filmpje, maar die hebben ze eruit geknipt...
 4. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Hein is in dit geval inderdaad zijn Magere naamgenoot tegengekomen. Dat viel mij ook plots op. Ik herken de schaatser overigens niet. Niet zijn stijl. Zijn zit. Zijn houding. Zijn gezicht. In het laatste shot lijkt ie qua kapsel nog het meest op Hein. Maar men kan voor die verschillende shots zomaar twee verschillende jongens gecast hebben. Ik denk dat die schaatser die echt door het beeld schaatst nu nog een onbekende schaatser is. Misschien iemand uit een jeugd selectie? Dat doet me denken aan dat geweldige filmpje waarin Simon Kuipers en Tom Prinsen door de stad reden. Jaren geleden! Die waren toen ook nog jong en onbekend.

  Nostalgie...

  Kijk maar!

  Elina, Tsuki, HaagscheBluf en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 5. Elina

  Elina Well-Known Member

  Afgelopen week heb ik het boek 'De schaatser' van Nando Boers gelezen.
  Leuke lange interviews met 8 Nederlandse schaatsers.
  Het boek is uitgegeven in oktober 2013. Voor degenen die meer willen weten over de wedstrijd voorbereiding van Tuitert en/ of Sven zijn hotelkamer netjes of slordig is raad ik aan het boek te kopen en lezen voor de Olympische spelen.

  Meer info: http://www.nieuwamsterdam.nl/de-schaatser#.UtbtaqU9l0s
 6. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Als je zo soms heel diep door de nacht dwaalt, kom je via via nog dingen tegen waarvan je niet kon bevroeden dat ze bestaan. Wij hebben Sven en moeder Elly. Nou, er bestaat dus ook een internationale variant. Want in dit filmpje komen we een andere moeder en een andere Olympisch kampioen tegen:  Een beetje dik aangezet, maar er zitten prachtige beelden in. Dat pakje dat na 33 seconden fullscreen in beeld komt, is ... ontroerend mooi. Al die schaatsers die we het hele seizoen voorbij zien komen, zijn zo begonnen. Klein.
  Laatst bewerkt: 16 jan 2014
  dedeut, Sabine en leenstrafan vinden dit leuk.
 7. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik vind dit soort filmpjes heerlijk. Wat een mooie vondst, complimenten! Altijd erg leuk om de buitenlandse schaatsers eens van een hele andere kant te zien.
  jaap vindt dit leuk.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Zeker de Koreanen en andere Aziaten kennen we nauwelijks. En dan hebben we het wel over Mo die in zijn prijzenkast toch echt olympisch goud, olympisch zilver, en niet minder dan vijf (waaronder twee gouden) WK-medailles heeft liggen.
 9. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Erg leuk en mooi filmpje! Blijft leuk om in zulke filmpjes schaatsers op een hele andere manier te zien en ze beter te leren'kennen' !
 10. Koen

  Koen Well-Known Member

  net de Sochi quiz in Hart van Nederland. met Jan B., Marrit en Lotte
  stelt natuurlijk niet zoveel voor, maar aandacht voor de schaatsers altijd leuk
  en the winner was Lotte
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ze moesten aanwijzen waar Sotsji ligt, maar in het filmpje is te zien dat Sotsji volgens SBS6 ongeveer op de plek van Novorossiejsk ligt. Novorossiejsk ligt 300 km ten noordwesten van Adler waar de ijsbaan daadwerkelijk ligt. Dat is drie keer de afstand Heerenveen-Almere ernaast!
 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  in Rusland is 300km niet heel erg veel natuurlijk...
 13. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Net de Andere Tijden aflevering over het vergeten goud van Annie Borckink gezien. En, zoals een van de commentatoren destijds al riep:"schitterend!". Ik heb veel prachtige afleveringen van Andere Tijden Sport gezien, maar deze komt wel heel hoog op de lijst met beste afleveringen. Als Annie in haar oude, zelf opgeëiste pak, nog een keer een rondje over die baan maakt. Daar waar haar leven eindelijk een goede afslag nam. Brok in mijn keel. Een klein meisje in het grote Amerika. Maar sowieso. Wat een emotie zit er nog bij zowel Annie Borckink als Ria Visser. En dat terwijl we 34 jaar verder zijn. 34 jaar! Dit soort verborgen verhalen bepalen zo vaak over winst en verlies. En soms komen wij nooit te weten wat er speelde. "Schitterend!"
  fransvanbakel vindt dit leuk.
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ergens kon ik me niet aan de indruk onttrekken dat Borckink ook wel een beetje geluk moet hebben gehad met de wind en de sneeuw, maar dat was (en is) natuurlijk inherent aan buitenbanen.

  Maar die strubbelingen binnen de damesploeg zetten me wel aan het denken... Zijn Marrit en Lotte, Ireen en Linda, Diane en Laurine, Margot en Thijsje, Melissa en Sanneke, Jorien en Yara ook zo? Zitten daar ook onderhuidse ruzies en spanningen over pakken en telefoonrekeningen en jaloezieën of is dat niet meer zo van deze tijd?
 15. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Wat een mooie docu. En wat een mooie baan zeg! Dat die daar nog zo bij ligt. Waarom kunnen er daar geen wedstrijdjes meer tijden. Prachtig lijkt me dat.


  www.passion-for-skating.com
 16. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Dat laatste vroeg ik mij ook af. Ben wel benieuwd hoe Groenewold over twintig jaar terugkijkt op haar zilver in Turijn achter de zeer verrassende Ireen Wust. Misschien ook wel verbitterd.

  Bijzondere aflevering. Het stille naïeve maar ook wel eigenwijze boerenmeisje en de jonge diva in wording. De manier waarop Visser nu nog praat, met haar 'Annie B.' kwam toch wel heel kil over. De symphatie van bijna alle kijkers lag gisteren (zie twitter) bij Borkick. De mijne ook.
  Gek eigenlijk, de grootste teleursteling en tegelijkertijd ook het grootste success in de carrier van Visser. Volgens de verhalen vluchtte ze de dag erna in de armen (en meer dan alleen armen) van een vele oudere sportjournalist. Ene Mart nogiets. En sindsdien heeft ze eigenlijk veel te weinig gepresteerd voor iemand met haar talent. Jammer dat ze Mart niet om een mening hebben gevraagd van Andere Tijden Sport.
  SprintMaster vindt dit leuk.
 17. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Na de wedstrijd of ervoor? Ze zei gisteren dat ze het moeilijk had met zichzelf.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het was toch logisch dat Ria Visser baalde van dat zilver? Je eindigt volgens mij altijd liever als tweede achter een ongenaakbare grootheid dan achter een verrassing waarvan je het idee had dat je ervan kan winnen. Als Blokhuijsen zilver wint in Sotsji met 6.13, dan zal hij liever hebben dat Kramer 6.08 heeft gereden voor goud dan Skobrev 6.12 (en Kramer valt tegen).

  Ik vond het vreemd dat Annie Borckink goud won maar verder nog zo verbitterd was over een ruzie over een telefoonrekening... Waar was dat nog voor nodig?
 19. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  Die telefoonrekening stond waarschijnlijk symbool voor nog veel meer. En wat G1ant zegt, viel mij ook op. Ria noemde haar (destijds) "Annie B.". Waarom? Om over die getoonde foto nog maar te zwijgen. Een blije Annie en dan dat gezicht van Ria. Daar kun je niet eens van zeggen dat de teleurstelling er vanaf droop. Het stroomde eraf. Brak los. Als een lawine. Bizarre foto. Ook al begrijp ik Ria's gevoelens ook. Het is wat de reporter tegen Annie zei. "Ze was nog zo jong, 18." Ik denk trouwens dat dit soort onderhuidse zaken overal speelt. Vandaar ook dat ik dit een geweldige aflevering vond. In iedere groep of ploeg ontwikkelen zich allerlei onderlinge verhoudingen. Je bent ploeggenoten. Maar ook concurrenten. Ja, en dan? Survival of the fittest. Ik zie het ook vaak om me heen. En dat is dan op het allerlaagste niveau! Op een nietszeggende plek waar geen competitie bestaat. Mensen zeggen dit, maar denken dat. Tegen haar zijn ze aardig, tegen mij zeggen ze dat ze een hekel aan haar hebben. Dus wie weet hoe het zit tussen Lotte en Marrit ...

  Vast heel goed.

  Wie zou het blijste zijn met Goud?
  En wie het meest teleurgesteld met zilver?

  Als Henry Schut maar van ze af blijft ...
  leenstrafan vindt dit leuk.
 20. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Lotte and Henry sitting in a tree, k-i-s-s-i-n-g. First comes gold, then comes marriage, then comes Henry with the baby carriage.

  Leer mij Lotte van Beek kennen... :twisted-lachend-duiveltje-smiley-van-het-oude-forum:

Deel Deze Pagina