Schaatsen in de media 2013/2014

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Lisan, 2 okt 2013.

 1. Jaco

  Jaco Active Member

  Denk dat Davis ook iets meer talent heeft dan Vishwatan, maar vind het geweldig om te zien hoe iemand zijn droom probeert te verwezenlijken. Hoop hem terug te zien op de Spelen in 2018.
 2. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Davis had inderdaad een foto van Wennemars op zijn koelkast.
  Overigens is Davis nu sponsorloos.
 3. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Shani Davis in Nieuwsuur.
 4. Edwin

  Edwin Active Member

 5. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  over talent gesproken. vandaag in de telegraaf een klein lijstje: de record index waarin schaatsers punten krijgen per verbetering. Uitgelicht werd Lotte van Beek die nu 9 seconden sneller was dan 2 jr geleden. Op zich wel apart om te zien wie er in dat lijstje staan. Ik ga het niet opsommen maar opvallende wat ik zag:
  Gijs Esders boven Thomas Krol, Martijn van Oosten boven Aron Romeijn en Patrick Roest. Nu is zo'n jong oranje rijder nog wel erg jong, maar toch, als je dan voor talent aan het scouten bent kun je met dit soort lijstjes wel eens iemand treffen die veel potentie tot groei heeft. Ook 4x iSkate development team (Velema, v/d Werff, Romeijn, Letitia de Jong) Allicht vertekend beeld door rijders die al wel in SLC en Calgary gereden hebben.
 6. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

 7. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Jammer dat ze Kamminga niet even voor de camera haalden. Ik was wel benieuwd naar haar ervaringen na een paar wedstrijden. Interviewen ze weer zo'n zorgenkind van de ploeg Orie.
 8. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Mooi documentaire was er vanmiddag op de NOS over Jeremy Wotherspoon. Nu ik dit zag, hoop ik stiekem op meer achtergrondfilmpjes tijdens de OS van de NOS van diverse deelnemers uit allerlei landen.
  Elina en leenstrafan vinden dit leuk.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Doet Antoinette de Jong nou als apart land in een Jong-Oranje-pak mee aan de olympische 1500? Anders klopt de reclame met Ireen Wüst niet...
 10. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Volgens mij is het een clipje van de toekomstige kkt in thialf? Of ik begrijp de reclame niet?

  Ik vind em wel super leuk.


  www.passion-for-skating.com
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Als het een clipje van de kkt is, waarom start Ireen dan in haar oranje kpn-pak ipv. groen-zwart-tvm?
 12. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Geen idee hahah niet overnagedacht. Ze heeft wel een armband met tvm erop aan. Maar ach. Het zal wel een beetje van alles wat zijn. Maar als Ireen in TVM rijdt, rijdt Antoinette in Jong Oranje kleding. Als het een internationale wedstrijd is, zouden ze allebei in pak NL moeten rijden. Dus het klopt gewoon van beide kanten niet.


  www.passion-for-skating.com
 13. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Zojuist op het RTL nieuws een itempje over de "teloorgang van het langebaanschaatsen", want niemand houdt meer van schaatsen en shorttrack is veel spannender... Het zou nog niet zo'n probleem zijn als die kneus van een Marnix Koolhaas, iemand die toch echt een liefhebber is, niet mee zou gaan in die negatieve tendens en ook nog eens onwaarheden gaat verkondigen zoals dat "er maar in twintig landen geschaatst wordt" (er deden 29 landen mee aan de WB, stuk of 24 aan de OS, meer dan veertig landen inclusief junioren en trage exoten) en dat "de olympische status van het langebaanschaatsen op het spel zou staan", waar geen sprake van is, de Noordse combinatie en de sleetjesonderdelen worden in minder dan twintig landen op WB/OS-niveau beoefend, etc.

  Pure stemmingmakerij onderbouwd met leugens, ja zo krijg je het schaatsen wel kapot ja...
  HaagscheBluf vindt dit leuk.
 14. Elina

  Elina Well-Known Member

  Oxylus vindt dit leuk.
 15. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Mooie documentaire Zwart IJs over o.a. René Ruitenberg en Geert Jan van der Wal, marathonschaatsers, met een glimpje van de deze week overleden Sjoerd Huisman. Helaas voor hen die hem gemist hebben: de uitzending (nog) niet bij uitzendinggemist te vinden.
 16. Elina

  Elina Well-Known Member

 17. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

 18. LeeMoZovski

  LeeMoZovski Well-Known Member

  We zouden een apart topic voor - goh, hoe heet dat nou ook alweer - ....ja nitpicking in schaatsfilmpjes kunnen starten. Rijdt Gianni Romme tegenwoordig niet weer in Nagano rond voor een shampoo reclame? Of heb ik dat gedroomd. Ik kan 'm nu niet direct ergens opsnorren. Mij viel in ieder geval op dat er naast de Nederlandse vlag ook een Koreaanse vlag omhoog lijkt te worden gehesen. Ik volg het schaatsen best aardig, maar kan iemand mij vertellen welke Koreaan er in Nagano naast Romme op het podium stond?

  Dat zou ik me toch wel moeten kunnen herinneren...

  Ik weet nog wel dat de pas 17-jarige Jae-Bong Choi op de 5000 meter meereed. Inderdaad! De latere sprinter Jae-Bong Choi! Een bijna vergeten jongen die ik nog zo voor me zie. Had ie maar een plak gepakt op die 5000 meter in Nagano. Dan geloofde ik die reclame misschien.
 19. Sabine

  Sabine Well-Known Member

 20. Elina

  Elina Well-Known Member

  Wie knalt er uit z'n pak in de beslist.nl reclame?
  Op 0:26 zie je een gezicht van de zijkant, maar ik kan er geen naam aan plakken...

Deel Deze Pagina