Oorlog in Oekraïne

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door strawbale, 24 feb 2022.

 1. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  zoals hier: https://www.theguardian.com/global-...eeing-ukraine-attacked-by-polish-nationalists
 2. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 3. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  Been finally hearing from relatives... Many in Russia genuinely believe that there is a genocide in Ukraine, that Zelensky has banned speaking Russian, has been shelling civilians in Donetsk and Lugansk, and has filled his government with neo-nazis who hate Russians. This is supposed to be a quick operation to topple the government, purge the nazis, and the soldiers will be hailed as liberators by the Russian-speaking population. Instead, they arrive to people yelling at them in Russian that they're occupiers and fascists. This is why many are demoralized, refusing to fight, or outright surrendering.

  They are mobilizing regular, non-military people to go fight in Ukraine without telling them a single thing about where they are really going and what for. The commandment takes away their phones and sends them over to Ukraine under the excuse of 'military training'. They find out the truth already on the spot after being ordered to aim at the civilians.

  Putin doesn't care about his people. He cares about no one.

  Watch this for context: https://www.reddit.com/r/PublicFrea...ukrainian_civilians_showing_russian_invaders/
  Camila vindt dit leuk.
 4. Inimene

  Inimene Well-Known Member

  G1ant en strawbale vinden dit leuk.
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 6. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 7. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Oh ja, ik denk dat 'het westen' het helaas voor een groot deel weer volledig verkeerd inschat. Sancties gaan niks uithalen, alsof dat Putin iets kan schelen. Cynisch als ik soms ben zie ik maar 1 uitkomst: Oekraine moet zich overgeven en een marionettenregering wordt geinstalleerd in Kiev, en Oekraine wordt een de facto sovjetstaat, net zoals Belarus.
  Daarna wordt het weer rustiger vwb de oorlog en gaan de media hun aandacht langzaam aan weer verleggen naar andere zaken, en verdwijnt het richting de achtergrond in de gedachten van de meeste mensen. De EU en de VS gaat dan weer om de tafel met Rusland, en de meeste sancties worden tezijnertijd weer opgeheven omdat praktisch elke westerse regering hun eigen politieke positie in het geding ziet komen als onze bevolkingen economisch te lijden hebben onder de sancties die we aan Rusland opleggen, en als het wat verder op de achtergrond raakt zijn de meeste mensen in NL en andere westerse landen ook niet meer zo bereid om zelf ook opofferingen te maken.

  En 1-2 jaar van nu doen we weer gezellig alles net zoals voorheen, maar dan met het verschil dat Oekraine een Russische staat is en dat Putin weet dat hij uiteindelijk kan doen wat hij wil. Hooguit zijn er misschien dan nog steeds wat initiatieve binnen de EU om militair sterker te worden en wat meer haast te zetten achetr energie-alternatieven.

  Te cynisch?
 8. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Te cynisch? Misschien.
  Schat 'het Westen' het voor een groot deel volledig verkeerd in? Denk het niet - (bijna) alle politieke geluiden en analyses die ik gezien heb bevestigen dat dit heel lang gaat duren (tenzij Putin tot inkeer komt / gebracht wordt).
  Is dat een reden om geen sancties in te stellen? Absoluut niet. Zonder sancties denkt niet alleen Putin dat hij ongestraft zijn gang kan gaan.
  Halen de sancties niks uit? Waarop baseer je dat? De oligarchen zullen zich één voor één (weliswaar zwijgend) distantiëren van Putin, al is het maar om hun bedrijven / vermogen te redden, voor zover nog mogelijk.
  Ik denk dat Putin zijn hand heeft overspeeld en dat Europa zich gedwongen zal voelen, onder druk van met name ook de Oost-Europese en Baltische landen, om dit door te zetten. Nog sneller vh gas af!

  Screenshot 2022-03-03 at 15.34.43.png
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik hoop van harte dat je gelijk hebt, en ik denk zeker dat het zou kunnen. Het gaat alleen eerst heel akelig en bloederig worden in Oekraïne dus het zou beter zijn als er een clusterbom op het Kremlin zou vallen terwijl Poetin en zijn vazallen daar aan een oneindig lange tafel aan het vergaderen zijn.
 10. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 11. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 12. proeme

  proeme Well-Known Member

 13. HaagscheBluf

  HaagscheBluf Well-Known Member

  ZeeKoei en strawbale vinden dit leuk.
 14. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Op zich goeie actie! Hoop dat die AirBnB-aanbieders niet straks opgespoord worden door de Russen.
 15. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 16. Monique

  Monique Well-Known Member

 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  chicagodude en strawbale vinden dit leuk.
 18. strawbale

  strawbale Well-Known Member

 19. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ondertussen...
  Screenshot 2022-03-12 at 16.44.03.png
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  En Rusland bombardeert intussen complete woonwijken. Het wordt iedere dag onmenselijker. Waar en hoe gaat dit in godsnaam eindigen?

Deel Deze Pagina