Olympische Spelen 2016 - Rio de Janeiro

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door EenBrabander, 20 jun 2016.

 1. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  dat weten we niet. over negen maanden nog maar eens kijken.
  Wel is het zo, dat die mug meer in de tropische gebieden leeft. In rio in de winter niet. Dat brazilië een groot land is, met meerdere klimaten, schijnt er bij sommigen maar niet in te kunnen.
  Soms regent het in Groningen terwijl het in Maastricht prachtig weer is. En dat in het kwadraat. Brazilie is net zo groot als Europa.

  ah, ja dat zal toeval zijn. Plus daarbij dat in sommige sporten je een beetje uit kon mikken dat je gegeven de stand in de andere poule juist NIET als 2e moet eindigen, etc.

  Qua geldenverdeling vind ik de discussie interessant. Wat ik nu begrepen heb, is dat:
  a. de overheid, cq minister Schippers (geen familie) stelt bedragen vast voor topsport (dwz wat zij daar onder verstaan)
  b. in overleg met NOC/NSF wordt dit verdeeld over de sportbonden, daarbij rekening houdende met 'de grotere kans" op medailles. (nou, dat hebben we gezien)
  c. binnen de bond wordt het geld, gevoegd bij andere gelden van bijv sponsoren, verdeeld over initiatieven als faciliteiten, een nationale selectie, een bondscoach en trainingskampen. Ik dacht/ ka me zo voorstellen, dat de BMX-baan op papendal (een kopie van rio) met NOC-gelden is ondersteund. Het rio-huis voor de zeilers is ook zo'n voorbeeld van faciliteiten.
  En soms ook bijv onkostenvergoedingen voor sporters. En (en daar komt ie) laten we daarbij ook vooral de bestuurders van zo'n bond niet vergeten, coördinatoren, een Joop Alberda bij de zwembond om maar eens man en paard te noemen. Krijgen Femke en Ranomi eigenlijk betaald? En waar zitten zij op?
  d. in ieder geval is mij al lang duidelijk, dat je op eigen houtje en kosten bij de top moet kómen. Dat geldt binnen zo'n speerpuntsport, al kun je daar goed gebruik maken van de faciliteiten en financieel gesteunde coaches, maar....
  e. Zit je buiten zo'n speerpuntsport, dan kun je het allemaal zelf doen. Als ik de verhalen lees van de familie Wevers, die interen op hun eigen vermogen, een klein huisje in Heerenveen bewonen omdat alles naar de sport moet, dan vind ik die gouden plak mooier dan bij anderen.

  Volgens mij, en dat bedoelde ik ook met een vorige post, moet je meer kijken naar de kansen van iemand op eremetaal. Zo iemand zou je dan kunnen ondersteunen. bijvoorbeeld een schermer of handboogschutter. Los van of het een speerpuntsport is of niet.
  jaap en Monique vinden dit leuk.
 2. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  http://www.ad.nl/dossier-meer-sport...-eigen-kosten-mocht-ik-niet-blijven~a580a70f/


  Het uitzet beleid van TeamNl vind ik toch wel heel erg triest en noc nsf onwaardig

  Zo ga je toch niet met je sporters om
  Zelfs op eigen kosten mochten ze dus niet blijven , dat is vd zotte

  Ik vind het fout om een sporter die 4 jaar lang zich uit de naad heeft gewerkt , de kans op de sluitingsceremonie en het olympische feest en de ervaring om bij andere sporters te gaan kijken te ontnemen


  Had die sporters in een hotel buiten het dorp gezet , maar had ze niet als een stel losers naar huis gestuurd
  jaap vindt dit leuk.
 3. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

 4. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  ik vind het beleid van Hendriks zeer vreemd maar toegeven dat Inge zonder meer toestemt om zich weg te laten sturen daar begrijp ik ook niets van.

  Wat let je om die vlucht om te boeken en een hotelletje te boeken op eigen kosten ?
  Wat kan Hendriks je nu helemaal maken ?
  Het is echt niet dat hij je dan op het matje roept en je 100x laat schrijven : ik mag niet ongehoorzaam zijn

  Sporters moeten gewoon leren hun eigen plan te trekken
  Je bent volwassen , neem je eigen beslissingen en laat je niet de wet voorschrijven

  Als Inge was gebleven dan had Hendriks haar echt niets kunnen maken
  jaap en Bastiaan83 vinden dit leuk.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  Reinder Nummerdor zat niet op die lostersvlucht maar is later zelf naar huis gevlogen. En Kromo mocht ook bij haar vriendje blijven. Lekker consequent. En dan over het geval Yuri zeggen "we hebben regels en afspraken, daar moet je je aan houden".

  bah
  jaap, Nogevendit en ZeeKoei vinden dit leuk.
 6. Bastiaan83

  Bastiaan83 Well-Known Member

  Ik ben het totaal niet eens met die 'losers' vlucht. Het idee erachter kan ik best begrijpen. Maar je had ook tot andere oplossingen kunnen komen. Ze uit het dorp halen, maar ze onderbrengen ergens anders. Je had als team toch best iets kunnen regelen.

  Maar dat alle sporters alles zo makkelijk accepteren, om vervolgens in de media zich er fel over uit te spreken, begrijp ik dan ook weer niet. Wat had Maurits inderdaad kunnen doen als je op eigen kost wel was gebleven?

  Je uit het team gooien? Ach ja, je zou toch niet meer in actie komen. Je hebt ook geen medaille gewonnen, dus die zogenaamde medaille bonus kan ook niet afgepakt worden. Dus ik geloof er niks van dat Maurits echt iets had kunnen doen. Maar blijkbaar was iedereen veel te bang voor die 'boze man'.
  Laatst bewerkt: 22 aug 2016
  jaap vindt dit leuk.
 7. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  maar het wint meer en meer aan belang bij de toppers hoor, reacties van Henin in 2004, of Federer vorige keer, of de traantjes bij Djokovic bij zijn exit nu spreken boekdelen

  mss dat het vooral van belang is voor toptennissterren uit de wat kleinere landen die een unieke kans hebben om hun land mooi metaal te bezorgen
 8. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member


  "Ik had nog gevraagd: kan ik niet op eigen kosten een hotel boeken en een latere vlucht naar huis nemen. Maar zelfs dat mocht niet. "
  dat is toch gewoon te gek voor woorden
  jaap, EenBrabander, proeme en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dat Inge zelfs op eigen kosten niet mocht blijven is echt te idioot voor woorden. Daar heeft die Hendriks toch helemaal niets over te zeggen. De Olympiërs zijn toch geen lijfeigenen van meneer Hendriks?! Jammer dat ze haar poot niet heeft stijf gehouden en dat ze als een mak schaap naar huis is gegaan.

  Wat tennis betreft op de Spelen: heeft iemand de reactie van Nadal gezien nadat hij de dubbel had gewonnen voor Spanje? Hij lag schokschouderend op de grond, net als zijn partner, en daarna vlogen ze elkaar huilend in de armen. Zo emotioneel heb ik hem op Roland Garros geloof ik nog niet gezien. Het leeft dus echt wel onder tennissers. Neem ook Tom Dumoulin die zijn hele seizoen heeft afgestemd op de Spelen, en Cancellara die de Tour vroegtijdig heeft verlaten om zich voor te bereiden op Rio. Ook daar worden de Spelen toch wat belangrijker.
  ZeeKoei en jaap vinden dit leuk.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  In elke sport worden de Olympische Spelen belangrijker. Inderdaad in het tennis, maar zelfs ook in het voetbal. Heel wat vrij grote namen hebben aangegeven graag mee te doen als dispensatiespeler, al kregen ze daar dan meestal geen toestemming voor.

  Dat Hendriks een fout heeft gemaakt met dat terugsturen klopt. Maar het was wel gek als hij dan mensen dir het kunnen betalen wel toestemming geeft om te blijven en sporters die arm zijn omdat ze al hun geld in hun sport moeten steken en daar nauwelijks iets mee verdienen niet. Dan was Nederland ook te klein geweest, en terecht. De keus was tussen iedereen naar huis of iedereen blijven. Wat mij betreft heeft hij de verkeerde keus gemaakt, maar nog altijd een betere dan "iedereen met geld laten blijven".

  Van Gelder terugsturen heeft Hendriks trouwens niet gedaan, dat is besloten door iemand van het NOCNSF.
 11. proeme

  proeme Well-Known Member

  iedereen naar huis of iedereen blijven? En Kromo en Nummerdor dan?
  jaap vindt dit leuk.
 12. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Volgens mij is het enige wat je Hendriks kan verwijten dat hij acteert als hij het over Team.NL heeft terwijl heel goed weet dat er van een Team.NL in de praktijk geen sprake is. Die hele Team.NL hype is voornamelijk bedoeld voor de chauvinistische fans en media.
  Een echte topsporter is helemaal niet bezig met Team.NL maar met zijn eigen dingetje. Een gouden medaille van een andere landgenoot levert hem/haar niets op.
  Ik denk dat het merendeel van de sporters het prima vond dat ze zo snel mogelijk weer naar huis konden. De succesvolle wegwielrenner(ster)s waren al veel eerder weer terug want die konden nog wat oprapen in koersen hier.
  De pers vindt het natuurlijk koren op de molen om die enkele uitzondering die wel had willen blijven in het voetlicht te plaatsen
 13. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Door omstandigheden had ik niets beters te doen en heb ik ook veel van de OS spelen gezien , maar gelukkig nog een ruim een maand en het veldrijden is weer begonnen. Zal wel even wennen zijn want het wordt het eerste seizoen zonder Sven.
 14. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Dat geldt ook voor het mannen wielrennen op de weg.
  Dat zou er voor pleiten om die onderdelen van het Olympische programma te schrappen.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Blijkbaar weinig NOS gekeken. Ze hadden met alle NL deelnemers een Whats app groep en in elk geval de handbalsters en volleybalsters checkten die app gelijk na de wedstrijd om te kijken of er andere medailles gehaald waren. En ik heb meer sporters daar over gehoord, weet alleen zo geen namen meer. Er was dus zeker interesse in de andere Nederlanders.
 16. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Inderdaad veel op Sporza afgestemd.
  Wat je beweert kan zeker zo zijn maar ik weet van topwielrenners die decennia geleden mediatraining kregen dat ze daar vooral leerden te acteren om te uiten en te doen wat het grote publiek graag hoort of ziet.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik heb wel wat sporters gezien die overduidelijk geen mediatraining hadden gehad.
  jaap vindt dit leuk.
 18. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  ik was gewoon in Rio gebleven. Zat ik aan te denken. Sterker nog, ik heb ooit eens zoiets gedaan. Zat in de detachering, had men een slecht en gehorig hotel voor me geregeld. Ben ik, wel nadat ik dat aangegeven had, naar een ander hotel gegaan. :cool:Er zijn grenzen aan wat een ander voor jou bepaald.
  ZeeKoei, EenBrabander en Monique vinden dit leuk.
 19. jaap

  jaap Active Member

  Om 13.00 landt de olymp.ploeg op Schiphol! Daarna naar de RAI voor eerste huldiging.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  Duif, SprintMaster en Nogevendit vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina