Olympische Spelen 2016 - Rio de Janeiro

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door EenBrabander, 20 jun 2016.

 1. Monique

  Monique Well-Known Member

  Martina echt fantastisch gelopen, nieuw Nederlands record. Wel mooi dat hij hier gewoon helemaal blij mee is, terwijl ieder ander direct denkt "als je dat nou in Rio had gelopen had je zilver gehad" (ik hoor daar ook bij). Hij is gewoon superblij met een record, wat een mooie man is het toch.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 2. De Goudsche Doorloper

  De Goudsche Doorloper Well-Known Member

  Zo moet je ook gewoon niet denken. Rio werd gelopen onder totaal andere omstandigheden. De druk was daar veel hoger en misschien stond de wind daar net wat anders, was het net wat warmer, enz. Hoe dan ook, hij bewijst nu wel even dat hij echt in absolute topvorm is. Klasse atleet!
  ZeeKoei, Elina en Monique vinden dit leuk.
 3. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik geef toe: het was ook mijn eerste ingeving. Maar hij is in Lausanne vaker snel geweest. Blijkbaar is dat gewoon een snelle baan. Je zegt ook niet tegen een rijder die net in Calgary zijn PR verbeterd heeft: "had dat in Heerenveen gedaan..."
  dus was mijn eerste ingeving snel weer weg en is er gewoon bewondering voor de knappe prestatie
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  En zo is het!
 5. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Zag op het nieuws toevallig een glimp waar Edith Schippers voorop in haar oranje jurk liep, en erg uitbundig deed, alsof zij ook een medaillewinnaar was.
  Daarom kijk ik nooit naar dat soort poppenkast taferelen, want meer is het niet.

  Gelukkig ben ik nooit topsporter en medaillewinnaar geworden, als republikein zijnde zou ik nooit aan dit soort flauwekul mee hebben gedaan. Topsport bedrijf je in eerste instantie voor jezelf, ook wel voor je land maar zeker niet voor de koning en leden van een regering, die kunnen mij gestolen worden.
  Duif vindt dit leuk.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  als je wel voor je land sport is het natuurlijk wel mooi als de vertegenwoordigers/leiders van het land je dan als dank ook even in het zonnetje zetten. Maar dan moeten ze wel de sporters in het zonnetje zetten en niet zichzelf. Ik heb me ook verbaasd aan Edith Schippers. Doen Rutte en de koning toch beter, want die heb ik niet in beeld gezien bij deze huldiging.

  (de koning eerder op de tribune natuurlijk wel, maar daar is hij gewoon sportliefhebber en het is mooi dat dat gewoon kan)
 7. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member

  Na de toptijd van Churandy, wint nu Dafne de DL in Parijs
  Onze toppers weten wel hoe en waar ze moeten pieken :D
 8. Mey

  Mey Well-Known Member

  Schippers loopt een stuk langzamer én de concurrente was er niet. Dus ja, ze weet hoe ze moet pieken.....
 9. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Het zou mij absoluut niet verbazen als veel sporters alleen maar komen opdraven vanwege een soort van 'verplichtingsgevoel,' wanneer ze verstek laten gaan krijgen ze ongetwijfeld veel negatieve reacties, iets in de trant van dat ze dan arrogant zijn o.i.d.

  Ze worden overigens in hun woonplaats ook nog een keer gehuldigd.
 10. Duif

  Duif Well-Known Member

  Behalve Max dan....
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Vanaf komende woensdag 7 september t/m zondag 18 september zullen in Rio de Summer Paralympics (Paralympische Zomerspelen) plaatsvinden. 528 medaille-evenementen in 23 sporten. De NOS belooft veel aandacht voor de Paralympics en de Britten van Channel 4 hebben een prachtige (en viraal gegane) promotiefilmpje We're The Superhumans gemaakt.

  Gaan we hier ook massaal naar kijken en over discussiëren of laten we dit evenement maar links liggen?
 12. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik kijk er zeker naar, maar niet zo intensief als naar de Olympische Spelen. Maar ik vind het zeker mooi en het is goed dat de NOS er aandacht voor heeft.
 13. proeme

  proeme Well-Known Member

  de aandacht die de NOS er aan geeft ga ik vast wel volgen. Maar het is geen vakantie meer, dus volg ik het automatisch minder dan de Olympische Spelen

  overigens ben ik erg groot voorstander van dat Olympics en Paralympics in 1 groot toernooi te houden.
 14. Elina

  Elina Well-Known Member

  Leuk, maar een half uurtje 's avonds is wel een beetje te kort. Ze zouden eigenlijk na het acht uur journaal tot Nieuwsuur moeten uitzenden. 's ochtends is leuk, maar zoals @proeme zegt het is geen vakantie meer. Die promo van de BBC had ik een tijd geleden al op Facebook gezien, super mooi gemaakt. Van de NOS nog niks op tv langs zien komen. Wel vandaag een nieuwsbericht over een rolstoeltennisser. Ik hoop op mooie reportages tijdens de Paralympics en niet alleen van de medaillewinnaars. Verder heb ik me ook nog niet heel erg verdiept in deelnemers etc, maar dat had ik bij de OS ook niet. Ik keek iedere ochtend op TT en dat werkte ook. Waarschijnlijk is dit ook wel weer goed te volgen via TT en een liveblog... @leenstrafan Hebben ze voor de Paralympics ook medailles voorspeld?
 15. Elina

  Elina Well-Known Member

  Channel 4, is dat geen BBC? Nou oké, Mooi gemaakt door de buren dan :D
 16. kritischkijker24

  kritischkijker24 Well-Known Member


  Max begint steeds meer op Sven te lijken in zijn doen en laten en zijn grote mond en altijd denken dat hij gelijk heeft en het altijd aan anderen ligt ;)
  Maar ik vind het wel mooi zoals zowel Sven als Max over lijken gaan om te winnen , al moet
  Max wel een beetje oppassen want bij hem kan het letterlijk over lijken gaan en dat moeten we niet hebben


  De paralympics sla ik over
  Lullig misschien maar het kan mij niet heel erg boeien
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Als er een stream van de paralympics is zal ik wel wat gaan kijken. Maar het is niet zo dat ik me er op verheug zoals op de OS. Meer gewoon laten komen en kijken wat er voor is.
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Vandaag zijn de Paralympische Spelen begonnen. En eerlijk gezegd willen de Paralympics voor mij niet echt als topsport voelen, hoewel ik alle respect heb voor hoe hard de paralympische atleten werken om hun doel te halen. Als voorbeeld om mijn gevoel te ondersteunen haal ik even de 100 en 200 meter atletiek voor dames aan, dat is de sport van Nederlands bekendste paralympisch atlete ("blade babe" Marlou van Rhijn) en ook de sport van een van Nederlands bekendste valide atleten (Dafne Schippers).

  Schippers moet de hele wereld verslaan op de 100 en 200 meter. Wereldwijd zijn er honderden miljoenen vrouwen die wel eens hardlopen, en wil je olympisch kampioen worden moet je ze allemaal verslaan. De verschillen zijn dan ook klein, op de 100 meter in Rio was Schippers 5e in een tijd (10,90-10,71)/10,71 = 1,8% langzamer dan de winnares. Op de 200 meter in Rio was het verschil tussen nummer 1 en 5 (22,31-21,78)/21,78 = 2,4%.

  Op de Paralympische Spelen (we kijken even naar Londen, omdat er nog geen uitslagen van Rio zijn) wordt er op de 100 en 200 meter in verschillende categorieën gelopen. De 100 meter wordt in 14 categorieën gelopen en de 200 meter in 11. Wereldwijd zijn er natuurlijk minder gehandicapten dan validen en het percentage van die gehandicapten dat aan sport doet ligt ook lager, en dan zijn er nog die categorieën. Je hoeft dus niet de hele wereld te verslaan, maar een heel klein select groepje van mensen met vrijwel exact dezelfde handicap als jij. Op de 100 meter zijn er T11 (blind), T12 (erg slechtziend), T13 (beetje slechtziend), T34 (rolstoel), T35 (hersenverlamming en ondersteuning nodig), T36 (hersenverlamming en geen ondersteuning nodig), T37 (eenzijdige hersenverlamming), T38 (milde hersenverlamming), T42 (mist één been boven de knie), T43/T44 (mist één of twee benen onder de knie), T46 (mist één arm), T52 (rolstoel met dwarslaesie en gehinderde armen), T53 (rolstoel met dwarslaesie en goed gebruik armen) en T54 (rolstoel met dwarslaesie laag in de rug). De verschillen zijn ook groter, van de 25 events 100 en 200 meter dames in Londen heb ik steeds het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 5 uitgerekend. Het kleinste verschil was 2,1% (100m, T37, winnares: 14,08, nummer vijf: 14,37) en het grootste verschil 18,1% (200m, T34, winnares: 31,90, nummer vijf: 37,68), gemiddeld 7,8% en mediaan 7,9%. Dat zijn gewoon significant grotere gaten wat er alleen op kan wijzen dat het topsportniveau lager ligt.
 19. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Maar ik heb net Lisa Kruger, 15 jaar, wel een wereldrecord en ik dacht 3 sec onder haar PR zien zwemmen op de 100m schoolslag. Wat mij betreft ook niet per sé topsport, maar wel heel erg knap.
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik kijk ook wel anders naar de Paralympics dan naar de Olympische Spelen, maar heb net dat programma met Herman van der Zandt gekeken en ik kijk daar toch graag naar. Ik vind het niet superspannend en mijn hartslag gaat niet naar 200 als een Nederlander aan de beurt is, maar ik juich wel als er iemand wint. Soms zie ik alleen sporters die er helemaal niet gehandicapt uitzien, zoals net bij het baanwielrennen. Ze zullen wel iets mankeren anders waren ze daar niet.

  Sowieso petje af voor iedereen met een handicap die van geen opgeven weet, en al helemaal als ze uit een arm land zonder voorzieningen komen en alles op eigen kracht moeten doen. Alleen al dat voor elkaar krijgen is een overwinning voor het leven.

Deel Deze Pagina