Officieuze WielerVSS: Le Tour de France

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 21 jun 2010.

 1. Koen

  Koen Well-Known Member

  om mij geen enkele Sanchez naar rabo. Zal wel leuk zijn volgend jaar met compleet Nederlandse ploeg tour te rijden. Maar Garate en Niermann kunnen eventueel ook nog wel mee.

  ik heb trouwens helemaal niks met Amstrong komt misschien om dat hij tour teveel naar zijn hand wilde zetten en dat maakte het er niet leuker op
  wat het er nu niet leuk op maakt is dat als er iemand valt of pech krijgt dat hele peleton moet wachten (maar er zijn ook weer die vallen of pech krijgen en dan rijden ze wel door, Gesink 2x lek werd ook niet op gewacht)

  hoop dat Gesink morgen goede tijdrit rijdt en op zesde plaats blijft staan.
 2. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Anquetil, Merckx, Hinault en Indurain waren uitmuntende tijdrijders die ook goed bergop gingen. Armstrong was in zijn gouden tijd de beste klimmer maar eigenlijk ook de beste tijdrijder. Contador begint heel erg op Armstrong te lijken, bergop het verschil maken en niks weggeven in de tijdritten. Voor de liefhebbers van een spannende Tour is het echt wachten op een heroïsche tweestrijd zoals Lemond/Hinault, Roche/Delgado of Lemond/Fignon. Schleck zal zijn tijdrit flink moeten verbeteren om er een echt gevecht van te maken.
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik vond van Lance Armstrong altijd wel jammer dat hij vrijwel alleen maar de Tour serieus reed. Dit had onder meer tot gevolg dat mensen ook alleen de Tour interessant bleven vinden terwijl er zoveel mooie koersen zijn waar hij wel tot zijn recht was gekomen zoals Parijs-Nice, Ronde van Baskenland, Ronde van Catalonië, Luik-Bastenaken-Luik, Clásica de San Sebastián, WK wegwedstrijd, WK tijdrit, Ronde van Lombardije. Niet dat je ze per se allemaal moet rijden maar de meeste andere Tour-renners zie je in ieder geval nog wel een paar andere koersen serieus meedoen.

  En als Rabobank LL Sánchez wil inhuren moeten ze dat vooral doen. Als ze ook maar oog blijven houden voor jong Nederlanders talent. Liefst zie ik trouwens dat volgend jaar Vacansoleil (én Skil-Shimano) met de Tour mee mogen doen, dan doen er automatisch meer Nederlanders mee en hoeft Rabobank niet per se met acht of negen Nederlanders te starten.
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het zou zeker heel mooi zijn als Vacansoleil en Skil allebei mee zouden mogen doen met de Tour volgend jaar. Vacansoleil is bezig met een protour licentie dus wie weet. Skil zie ik zo 1 2 3 niet meer meedoen omdat er al erg veel ploegen meedoen. Toch heb ik vorig jaar wel immens genoten van Kenny van Hummel en zijn gevechten in de bergen en ik was ook werkelijk droef toen hij uitviel. Opzich weet ik wel dat het geen sport moet zijn om als laatste te eindigen in de Tour, maar ik vond het een erg mooi gevecht en ik heb nog steeds bewondering voor Van Hummel. Misschien moeten ze het aantal renners per ploeg wat beperken (bijvoorbeeld maximaal 6) en er een paar ploegen extra tegenaan gooien.

  Armstrong was idd alleen maar Tour, en ik ken ook genoeg mensen die dat niet leuk vonden. Ik vond het altijd wel mooi, je totaal focussen op 1 wedstrijd met dan natuurlijk ook het risico dat je hem niet wint, en dan sta je helemaal met lege handen in een seizoen. Achteraf is het makkelijk omdat we al weten dat hij 7 Tours op rij heeft gewonnen, maar vooraf was dat natuurlijk nog lang niet zeker. Ik heb bij Lance altijd het idee dat je hem óf geweldig vindt, óf vreselijk vindt. Er zijn niet veel mensen die neutraal tegenover hem staan, daarvoor is hij waarschijnlijk te veel aanwezig.
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ja, dat vond ik nou ook. Waarbij de eerste vier mijns inziens ook bij tijd en wijle te weinig werden aangevallen in de bergen, meestal legden ze de koers lam a la Cancellara, of ze hadden een erg sterke ploeg om zich heen (Indurain) en de concurrentie niet. (Zoetemelk -Hinault).
  Wat me daarbij dit jaar/de laatste jaren opvalt, is dat er zich weer echte specialisten op de tijdrit aandienen. Zie bijv de proloog-tijdrit in Rotterdam, daar zit weinig klassementsrijder tussen.

  Verder verwacht ik niet een zodanig groot verschil Schleck-Contador in de tijdrit. Ik heb nog even gekeken, maar vorig jaar verloor Schleck 1'45" op 48 min. Dat was rond het meer van Annecy, met een klimmetje erin dus.
  Dit jaar zullen ze net over het uur erover doen, en zou je dus rond de 2' verwachten, maar het zou weleens minder kunnen zijn.
  Ook is het jammer, maar zeer terecht, dat Menchov nog eens een minuut verloor. Ik had 2' op Schleck niet totaal voor onmogelijk gehouden. En ook Gesink had zijn mooie 6e plaats nog wel kunnen verliezen, er lagen nog wel 4 kanshebbers op de loer (Leipheimer, Vino, Hesjedal en Kreuziger). Dan word je toch ineens 10e. Gisteren(donderdag) heeft hij er een paar definitief afgereden.
  Ik vind dat het alvast vooruitkijken naar de tijdrit, waarvan je de verschillen toch redelijk kunt inschatten, erg onderbelicht wordt in de tour-praatprogramma's. Daar zijn het toch analytici voor ?

  @aantal renners per ploeg: als je naar 8 gaat per ploeg, bespaar je 22 man, dus ruimte voor 3 extra ploegen !
  Dit zijn vaak vrijbuiterploegen. Tevens is er minder controle van één ploeg mogelijk. Dus de tourdirectie, die graag wil dat er aangevallen wordt (bij gebrek aan franse topsrinters inderdaad) slaat twee vliegen in een klap.
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Dit jaar hadden ze dan Vacansoleil en Skil-Shimano kunnen uitnodigen, die volgens mij staan het hoogst op de wereldranglijst van de ploegen die er niet bij waren. De derde ploeg had Saur-Sojasun kunnen zijn en dan waren de Fransen ook weer extra tevreden.

  Wie hadden wel kunnen missen dan in de 22 ploegen die dan iemand minder mee hadden moeten nemen? Ik zal even een lijstje maken met ongeveer de minst opvallende/bijzondere renner van elke ploeg (zonder te makkelijk te gaan voor mensen die vroeg zijn uitgevallen natuurlijk):

  Jesús Hernández van Astana, Chris Anker Sørensen van Saxobank, Grégory Rast van RadioShack, Michael Barry van Team Sky, Francesco Bellotti van Liquigas, Martijn Maaskant van Garmin, Wesley Sulzberger van FDJeux, Stijn Vandenbergh van Katusha, Martin Elmiger van AG2R, Brett Lancaster van Cervélo, Charles Wegelius van Lotto, Bert Grabsch van Columbia, Karsten Kroon van BMC, Kevin Seeldraeyers van Quick-Step, Thomas Rohregger van Milram, Matthieu Sprick van Bouygues Télécom, Imanol Erviti van Caisse d'Epargne, Julien El Fares van Cofidis, Iván Velasco van Euskaltel-Euskadi, Bram Tankink van Rabobank, Mauro Da Dalto van Lampre en José Alberto Benitez van Footon.

  Hij was niet mijn favoriet, maar ik heb wel veel respect voor hem en ik heb ook niet echt iets tegen hem. Ik hoopte altijd dat Joseba Beloki eens zou aanvallen en Armstrong op de pijnbank zou leggen. :wink:
 7. Monique

  Monique Well-Known Member

  Mooi lijstje, hoe lang heb je daar over gedaan om dat allemaal in te typen/te Ctrl c-en? Maar het lijkt mij erg leuk als er een paar vrijbuitersploegjes bijkomen, dat brengt de sjeu weer terug want die vond ik toch af en toe ver te zoeken deze Tour. En gaan ze die oortjes nou nog definitief en overal afschaffen? Ik hoorde zoiets een tijdje geleden maar heb er sindsdien niet veel meer over gehoord. Eigenlijk ben ik wel vóór, ik ga dus met Ducrot mee, het is op dit moment zo'n totaal geregisseerde show, dat elke spontaniteit wegvalt.
  Als iemand pijn heeft geleden was het wel Beloki, gelukkig was dat niet Armstrong's schuld maar als ik die val zie schrik ik nog altijd. Het vervolg (Lance in het knollenveld) was wel heroïsch en historisch, dat was hem dit jaar vast niet meer gelukt zonder te vallen.

  Vandaag een tamme etappe zoals te verwachten, vond de eindsprint nog wel mooi. Ik begin zowaar echt fan van Cavendish te worden sinds hij niet meer telefonerend over de finish komt. Het is wel echt een "mannetje" en in de topsport is dat nou precies waar ik van hou. Daarom ben ik ook fan van Lance Armstrong, Sven Kramer en Rafael Nadal. Andy Schleck vind ik ook erg leuk maar die is iets te lief, als dat nou wat meer een killer wordt dan komt ie ook in mijn lijstje.
 8. jaap

  jaap Active Member

  Wat een superspannende tijdrit zeg, Schleck bijna geel!

  De raboploeg zal tevreden zijn met een derde en een zesde plek!

  Hoop dat Cavendish de sprint wint morgen.
 9. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Onverwachts spannende tijdrit. En Contador maakte een valse start, hij reed al van het podium toen de teller nog op 1 stond. :wink: Morgen kijken wie het groen gaat pakken.
 10. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  nou, onverwachts...

  jaja, deze kenner bij zelfproclamatie had het zogenaamd al voorspeld... maar om het echie zat ik met Charteau, net als al die andere kenners bij schaatsforum, er weer ouderwets naast !
 11. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De bolletjestrui is echt niet vantevoren te voorspellen. Andy Schleck had 'm eigenlijk verdiend als beste klimmer van de Tour, maar het is verworden tot een soort tweede klassement om de strijdlustigste renner waarbij toevallig alleen de bergritten meetellen.
 12. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Wie zitten er dan wel goed deze tour:

  Algemeen Klassement
  Contador: jaap, Monique, leenstrafan, dedeut, eddy, Sabine, Jippie, Sprintmaster, Nogevendit
  A. Schleck: MartijnBlaas, Tuttifrutti, Edwin, Reitse
  van den Broeck: dammer

  Puntenklassement
  Cavendish: jaap, dedeut, Sprintmaster
  Farrar: Monique, dammer, eddy, Edwin
  Hushovd: MartijnBlaas, leenstrafan, Reitse
  Boasson Hagen: Tuttifrutti, Jippie
  Freire: Sabine, Nogevendit
  :lol: :lol: :lol: :lol: He jongens, wel eens van Petachi gehoord ?

  Bergklassement
  F. Schleck: eddy, Jippie
  A. Schleck: Monique, jaap
  van den Broeck: MartijnBlaas
  Gesink: leenstrafan, Tuttifrutti, Sabine, Reitse
  Contador: dammer
  Martinez: dedeut
  Martin: Edwin
  Basso: Sprintmaster
  Gadret: Nogevendit
  Achteraf kun je zeggen dat dit klassement toch, net als vorig jaar, gaat naar een kleinere meneer uit een kleinere ploeg, zonder klassementsrenner. vdBroeck zou dit kunnen oppikken, Gesink ook nog wel maar hij mist sprintsnelheid voor de kleinere cols. Martinez kon ook. Basso en Gadret reden de Giro, en dat bleek dit jaar geen goede combinatie. Maar qua type renner (ik twijfelde ook nog om Barredo te spelen) moet je het in deze hoek zoeken.
 13. Monique

  Monique Well-Known Member

  Heb vandaag weinig kunnen zien van de tijdrit, alleen de laatste 10 minuten van Schleck en Contador. Jammer dat het Schleck niet gelukt is om het geel te pakken. Als ik hem was, dan ging ik morgen aanvallen terwijl Contador lekker aan zijn champagne zat te nippen. Die laatste etappe is altijd een grote grap, laten ze er maar eens een echte etappe van maken. Niet dat een aanval veel kans van slagen heeft want ze pakken je vast en zeker terug, maar heeft Jan Janssen niet ooit de Tour op die manier gewonnen? En verstoorde Simeoni in 2004 niet het champagnefeestje van Armstrong door in de laatste etappe aan te vallen? Ik laat me graag verrassen morgen, maar weet nu natuurlijk al dat dat niet gaat gebeuren want dat is vast geen fair play. :wink:

  Ben nog wel benieuwd of Cavendish het groen gaat halen, ik denk het niet want Petacchi gaat vast als een klit achter hem hangen.
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  dammer verdient complimenten voor zijn durf om Jurgen VDB voor zijn AK te spelen. Geen grote naam die zich prima stand heeft gehouden tussen de bekendere namen. Ik had hem niet in de top tien opgeschreven vantevoren (evenmin als Hesjedal en Horner).

  Qua bergklassement waren het achteraf bekeken misschien nog Monique en jaap die het beste gespeeld hebben (op Andy Schleck). Je kan absoluut niet weten welke van de veertig halve klimmers er voor wil rijden dus dat zou een pure gok zijn. Andy Schleck was mijns inziens de beste klimmer van de Tour en hij zat qua punten nog niet eens zo ver af van Charteau en Moreau en dat zonder er een moment voor te rijden. De kans dat Andy Schleck en passant de bolletjestrui had opgepikt was achteraf gezien groter dan welke malloot je van tevoren gekozen had die er wel speciaal voor zou gaan rijden.
 15. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Die had ik dus in de Giro gespeeld en omdat hij daar zo vreselijk teleurstellend reed dacht ik 'die rijd geen deuk in een pakje boter meer'. :p Voor het bergklassement was ik al bang dat er weer een 2e garnituur renner deze prijs zou gaan kapen door veel aan te vallen. Vorig jaar won Pellizotti (toen 37e in het AK) Wie kent hem nog? :?
 16. jaap

  jaap Active Member

  Dus je gunt mij mijn eerste punt niet in dit VSS, Monique! Mooi is dat dan. Grapje. :D :D
 17. Monique

  Monique Well-Known Member

  O Jaap ik gun je alle punten die je maar kan bedenken. Overigens hoop ik van ganser harte dat die groene trui wél naar Cavendish gaat, hij is nu eenmaal weer veruit de snelste sprinter dit jaar, ook zonder Mark Renshaw. Bovendien ben ik hem toch wel leuk gaan vinden. :D

  Verder zal het vandaag weinig spectaculair worden. Ik las gisteren trouwens nog op de twitter van Armstrong dat het verschil tussen Contador en Schleck 39 seconden is, en dat dat weer precies het aantal seconden is dat Contador won op Schleck toen hij verkeerd schakelde. Dat had ik me nog niet direct gerealiseerd gisteren. Dus als Schleck toen zijn materiaal beter op orde had gehad, reed hij vandaag misschien wel in het geel naar Parijs, of stonden ze exact gelijk en moesten ze het vandaag nog gaan uitvechten. Dat zou wel mooi zijn geweest.
 18. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Leuk filmpje nog over Jens Voigt en zijn kinderfietsje :D

  http://www.sporza.be/cm/sporza/wielrenn ... oigt_fiets

  Verder kán Hushovd vandaag nog groen pakken (theoretisch) en kán Schleck nog geel pakken (eveneens theoretisch). Zal wel niet gebeuren aangezien de laatste etappe gewoon uitgereden wordt. Maar ja, lekke band op de Champs Elysee???
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Pellizotti? De renner die in 2008 vierde en in 2009 derde werd in de Giro? Niet bepaald een "tweede garnituur renner" lijkt mij zo.
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Zitten jullie ook zo op het puntje van jullie stoel omdat de spanning tijdens deze laatste etappe bijna niet te dragen is? :? Het meest enerverende is nog wel dat Radioshack niet met andere shirtjes mag rijden. Ach ja, ze hebben hierdoor nog veel meer tv minuten gekregen dan wanneer ze niet hadden hoeven wisselen van shirt dus opzet lijkt toch geslaagd.

Deel Deze Pagina