Officieuze WielerVSS: Le Tour de France

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 21 jun 2010.

 1. Alex0991

  Alex0991 New Member

  Parcours Tour de France 2011

  BEVESTIGD

  Etappe 1 Passage du Gois > Mont des Alouettes - 180 km
  Etappe 2 Les Essarts > Les Essarts - ploegentijdrit - 23 km
  Etappe 3 Olonne-sur-Mer > ??? - ??? km


  Geruchten:

  - Een finish op Alpe D'Huez
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik zie het, ik had het verkeerd gelezen en had de "minus" gemist.

  Verder las ik ook dat er een finish bergop op Alpe d'Huez zou zijn volgend jaar, zou absoluut erg mooi zijn. Ik hoop alleen dat ze genoeg dranghekken gaan plaatsen want je kan wachten op ongelukken anders. Volgend jaar ligt de nadruk in de bergen op de Alpen in plaats van de Pyreneeën en daar ben ik blij om. Ze gaan volgend jaar ook eerst naar de Pyreneeën en ook daar ben ik blij om. De Alpen vind ik op de één of andere manier leuker/mooier. Misschien ook omdat daar niet zo'n idiote hoeveelheid Basken staan.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Passage du Gois, waar Zülle in 1999 liefst 6 minuten verloor dankzij een valpartij? Ik dacht dat ze dat wel uit hun hoofd zouden laten na alle ellende rondom de kasseistroken dit jaar.

  Wel een idiote hoeveelheid Nederlanders op Alpe d'Huez. :twisted:
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ze rijden het hier wel, maar niet als officieel onderdeel van de etappe. Pas na die passage gaat de etappe echt van start. Valpartijen kunnen dus rustig opkrabbelen en verder rijden, en ik neem aan dat het peloton erg rustig gaat fietsen daar.
 5. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Gaan we weer :

  Uitgegeven: 30 september 2010 07:12
  Laatst gewijzigd: 30 september 2010 07:33

  GEELONG - De internationale wielrenunie UCI heeft tourwinnaar Alberto Contador voorlopig geschorst. In een op de tweede rustdag in Pau afgenomen urinestaal zijn sporen gevonden van het verboden middel clenbuterol.

  © NU.nl/Peter TrompetterDat heeft de UCI donderdag in het Australische Geelong, waar de WK wielrennen plaatsvinden, bekendgemaakt.

  De UCI bevestigde dat het om een bijzonder kleine hoeveelheid gaat van de spierversterker. In overleg met wereldantidopingbureau WADA is besloten Contador in afwachting van de resultaten van nadere onderzoeken voorlopig te schorsen.

  Conador zelf zegt slachtoffer te zijn van 'vervuild' voedsel. Later op de dag geeft hij een toelichting.

  B-staal

  De concentratie die in het laboratorium van Keulen werd gevonden werd geschat op 50 picogram, dat is een hoeveelheid die liefst 400 keer kleiner is dan wat door het WADA geaccrediteerde laboratoria ten minste moeten kunnen opsporen. De B-staal leverde eenzelfde resultaat op.

  De UCI liet weten samen met het WADA alle relevante elementen in de zaak de komende tijd te onderzoeken.

  ''Dat kan enige tijd duren'', meldde een woordvoerder. In afwachting van die onderzoeken spreekt de wielerbond ook niet van een positieve test, slechts van een 'abnormaal resultaat'.

  Paarden

  Clenbuterol is van oorsprong een anti-astmamiddel dat gebruikt wordt bij paarden. Als dopingmiddel met anabolische werking raakte het in de jaren 90 in zwang bij met name bodybuilders, zwemmers en wielrenners. Het middel heeft niet alleen naam als spierversterker, ook als afslankmiddel.

  © ANP

  Bron:
  http://www.nu.nl/sport/2344925/contador ... terol.html
 6. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Wat een verschrikkelijk nieuws, ik heb echt zitten balen toen ik het vanochtend las. Als hij onschuldig is, dan is het belachelijk dat nieuws over enkele nanogrammen clenbuterol naar buiten komt. Onderzoek de boel eerst eens intern, en lek het niet naar cyclingnews. Is hij schuldig, dan is het verschrikkelijk voor de sport, maar ook voor A. Schleck (die wsl liever op een normale manier de tour had gewonnen, wie wil er nu zo winnen) en natuurlijk ook voor Riis die volgend jaar zonder kopman zit.
 7. Duif

  Duif Well-Known Member

  Nu is ook Mosquera (2e in de Vuelta) betrapt....
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Mag ik mij onthouden van commentaar tot meer duidelijk is? Te snel een oordeel vellen is dodelijk.
 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  De hoeveelheid in zijn bloed is in ieder geval extreem laag. Het zou maar zo kunnen dat zijn verhaal over verkeerd vlees dus klopt en dat hij niet zelf heeft gepakt. Maar zelfs dan is er de mogelijkheid dat hij zijn gele trui moet inleveren, hij blijft immers zelf verantwoordelijk voor wat hij eet.

  Intussen is bij Riccardo Ricco een inval gedaan en zijn er verdachte ampullen gevonden. Zou wel extreem stom van hem zijn om zo snel na zijn schorsing weer de fout in te gaan, maar bij Ricco zou het me niet echt verbazen.
 10. Edwin

  Edwin Active Member

  Het is wel weer D(oping)-day vandaag in het wielrennen...
 11. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  En verdachte pilletjes naast het bed van Ricco gevonden :|
 12. jaap

  jaap Active Member

  Alles nog rustig bij Vacansoleil? Twee dopingzondaars onder contract.
 13. MartijnBlaas

  MartijnBlaas Member

  Het verhaal van Contador moet je toch maar met een korreltje zout nemen.
  De dag voor de rustdag en de dag erna is hij ook gecontroleerd en toen is er niets gevonden. Ook de waarde van (volgens 'de belg') 0.00000000005ml per 1ml bloed zijn zo klein dat dit gewoon afwijkende bloedwaarden zijn geweest. Hopen dat hij ook wordt vrijgesproken want zoals het nu lijkt is en blijft het een grote renner.

Deel Deze Pagina