Officieuze WielerVSS: Le Tour de France

Discussie in 'Wielrennen' gestart door dedeut, 21 jun 2010.

 1. jaap

  jaap Active Member

  Bedankt Monique!! Verdorie Cavendish heeft geen groen!

  Zo, de nul is eindelijk weg. Feestje, proost.
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Alsnog maar weinig mensen die punten hebben gescoord. Alleen de Alberto-Contador-wint-uiteraard-gewoon-geel-spelers waaronder ikzelf.

  En Monique, de laatste etappe is toch altijd een beetje een show in het begin totdat ze op 50 km van de streep zijn en dan willen ze ineens binnen een uur binnen zijn.
 3. Alex0991

  Alex0991 New Member

  Jammer dat de ontsnapping het niet redde, verder een goede sprint :D !
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Laatste etappe is eigenlijk alleen leuk om te kijken als je favoriet in het geel rijdt, haha. Verder idd ieder jaar weer showtje met champagne. Van mij hoeft dat eigenlijk nooit zo, ik vind het veel leuker als er tot het laatst gekoerst wordt. Alleen de eindsprint is weer leuk om te zien en dat was vandaag niet anders. Cavendish heeft echt zo'n machtige eindspurt in de benen, dat is prachtig om te zien.

  Tsja, altijd even afkicken als de Tour weer afgelopen is, en voor mij dit jaar dus dubbel omdat Armstrong er weer mee gestopt is en ik nu eenmaal graag naar hem kijk. Vuelta enzo zijn ook erg mooi hoor, en tegen die tijd ben ik echt wel weer enthousiast, maar de Tour vind ik toch echt het allermooiste op wielergebied dat er is.
 5. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Eigenlijk eindigt de tour op zaterdag, en dan volgen de criteriums.
  Zondag Parijs,
  maandag Boxmeer,
  dinsdag Steenwijk en Stiphout,
  woensdag de acht van Chaam, etc.

  Wat een poppekast zeg. En als ze iets nieuws verzinnen, moet het meteen volgens jaar weer. Champagne drinken, op een kinder/opoe/dames/bak/bakkers/slagersfiets, op de foto met de gele trui.
  Als het zo moet, laten we dan maar weer met een tijdrit eindigen.
  Goed dat de NOS meteen een prachtinterview met Armstrong en een analyse met Breukink eroverheen zette.
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Met dat verschil dat er zondag wel serieus om de eerste plek gesprint wordt. Dat Cavendish zou winnen had je dan ook wel wel weer van tevoren kunnen invullen.
 7. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  ...met dit verschil dat je nu achteraf gaat kijken wie je vooraf thuis had moeten laten. Dat is nu net de moeilijkheid met kwalificatie-eisen. Voor je het weet zitten 4,5 van deze mannen wel mee met de juiste ontsnapping.
  Dat Tankink thuis had moeten blijven vind Pieter Weening ook.

  en dan nog even dit:
  De meeste aandacht ging natuurlijk uit, naast het duel om het geel, om de 6e plaats van Gesink, die het opnam tegen notoire hardrijders net achter hem. Ik meldde al eerder dat hij net op t laatst Leiheimer eraf fietste.
  2,5 minuut voor op Hesjedal, dus bij de tussenpunten na 24 en 48 minuten zou je ongeveer resp. 1, 1 en 0,5 mogen verliezen. Na het eerste meetpunt lag Gesink 54 sec achter. Erg spannend dus.
  Maar niet besteed aan Herbert Dijkstra ! De man die bij het schaatsen iedere 28,5 seconde de doorkomsttijd én rondetijd, de vergelijking met de vorige rondetijd en derhalve het verval in rondetijden, de vergelijking met het verval in rondetijden ten opzichte van de vorige rit, alsmede die van zijn directe tegenstander, de vergelijking met totaal irrelevante wereldrecords op buitenijs - want destijds verreden in een totaal andere raceopbouw- en ook nog die leuke anecdote over de hond van zijn buurvrouw weet te vertellen, blijft deze spannende tijdrit volharden in gewauwel over, tja, waarover eigenlijk ?
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ja, ik zat ook steeds te wachten op duidelijke vergelijkingen met de schema's van Rodriguez, Hesjedal, Kreuziger en Horner maar dat was een hoop puzzelen.
 9. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  De nieuwe tussenstand:

  dedeut 4 (+1)
  Nogevendit 3 (+1)
  Monique 3 (+1)
  Sprintmaster 3 (+1)
  Jippie 2 (+1)
  Sabine 2 (+1)
  leenstrafan 2 (+1)
  eddy 2 (+1)
  Tuttifrutti 1
  Sjoerd 1
  MartijnBlaas 1
  Edwin 1
  Jaap 1 (+1)
  Krizz 0
  Reitse 0
  dammer 0
  xRedstar 0
 10. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Toch vind ik dat Schleck ook zijn tour verloren heeft in de proloog, hij verloor daar in 8km maar liefst 42 seconden op Contador.
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Is ook waar, het is alleen heel toevallig dat het net om precies 39 seconden gaat. Verder kun je er achteraf toch niets van zeggen: als Schleck in de proloog precies even snel was geweest als Contador, had die laatste in de bergen misschien net iets harder gereden bij zijn ontsnapping, of had Schleck dat juist gedaan. De wedstrijd was dan sowieso anders geweest dan ie nu was.
 12. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Achteraf kun je stellen dat Schleck veel te weinig geprobeerd heeft. Zeker in de Pyreneeën had ie zijn woede over het kettingincident moeten omzetten in actie en Contador met demarrages in de beklimmingen moeten proberen af te matten. In plaats daarvan geeft ie Contador het initiatief om de ruzie te sussen en maakt ie de beklimming van de Tourmalet tot een tijdrit. Wat had ie te verliezen, misschien verliest ie nog een plek in het AK, maar 2e was ie al een keer, dus waarom niet helemaal voor plek 1 gaan? Ook laat ie door zijn passieve rijden (o.a. groepje Armstrong laten wegrijden op de Tourmalet, verliest ie 60 punten mee!) de overwinning in het bergklassement liggen.
 13. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  ja, maar er was heel weinig gelegenheid om hem af te schudden. De laatste etappe moest het op de laatste berg gebeuren. Eerder kun je gewoon niet weggaan, Contador zet dan gewoon eerst ploeggenoten in de achtervolging. Die moeten eerst los. Zie bijv de Armstrong-trein: eerst ploeggenoten op kop, dan pas zelf gaan. De Astanaploeg had betere klimmers dan Saxo.

  Een kans had wel gelegen in de counterattack van Contador ! Gewoon hem eerst laten gaan, flink de tong uit de mond laten hangen en zo, dan is het tenminste ieder voor zich, en dat is uiteindelijk wat je wilt. Maakt het uit joh, dat je er achter ligt. En dan in de slotkilometers drop & drover.

  Ook in sportjournaal Frank Schleck gezien. Inderdaad, met hem erbij had je wel een challenger meer gehad, want ook iemand van een zelfde ploeg, dus kun je een man uitspelen (zoals Rabo ook zo goed deed: Gesink uitspelen met Menchov op de achterhand)
 14. eddy

  eddy Well-Known Member

  Jammer van Frank Schleck, want dan had er vast een "'echte'" bergrenner het klassement gewonnen, niet dat dan Frank was geweest, maar wel een bergrijder die in de verschillende zware beklimmingen aanvalt en niet alleen in de laatste van de dag.
  En verder hopelijk volgend jaar een nog sterker Gesink.
  Nu maar eens gaan nadenken over de ronde van Polen.
 15. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  Ik denk toch dat het heel moeilijk gaat worden. Gesink is teveel een diesel. Moet in de eerste kilometers van een berg op gang komen. Heeft niet de felheid om met een demarage weg te komen. Verliest teveel in de tijdritten, al zou hij deze verbeteren, verlies blijft er voorlopig wel. Kortom: ze zullen hem er heel moeilijk afkrijgen volgend jaar, maar waar en hoe moet Robert echt het verschil gaan maken ?? Met deze kwaliteiten wordt het een tweede Zoetemelk.
  Dit is géén kritiek, maar een constatering dat hij goed moet nadenken waar en hoe hij het verschil gaat maken.
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Hij kan het verschil maken in het tweede deel van lange klimmen. Nu moet hij eerst lossen om later op de berg weer terug te komen. Als hij nog iets beter wordt kan hij in het begin niet lossen en later wel zelf versnellen en iedereen eraf rijden.
  Ik vergelijk Gesink wat dat betreft een beetje met Carlos Sastre. Sastre is ook niet explosief, hij moet vaak als een van de eerste klassementsrenners lossen om uiteindelijk toch nog bij de beste boven te komen. Sastre is ook geen tijdrijder en was ook jaren iemand die wel goede klassementen reed maar net de te kort kwam om te winnen. Toch won Sastre met een combinatie van combinatie van geluk en taaiheid een keer de Tour de France!
 17. eddy

  eddy Well-Known Member

  Monique gefeliciteerd nog met je winnende team bij tourploeg.
  Nu nog even hier de boel op stelten zetten.
 18. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Volgend jaar mogen de mannen van Saxo (minus de gebr. Schleck) misschien wel voor Contador rijden.

 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Dankjewel! :)

  Als de gebroeders weggaan bij Saxo, dan zullen ze niet voor Contador gaan rijden. Ik kan me er ook niets bij voorstellen, Contador en de Schlecks in 1 ploeg. Er moet wel een beetje leuke concurrentie blijven hoor!
 20. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik bedoelde dat de andere mannen van Saxo volgend jaar dan voor Contador moeten rijden..

Deel Deze Pagina