Nieuw Thialf in aantocht!

Discussie in 'IJs' gestart door Lindekh, 9 mrt 2011.

 1. dedeut

  dedeut Well-Known Member

 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

 3. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Natuurlijk is Thialf misschien wel aan vervanging toe, maar ik word er zo langzamerhand een beetje moe van.
  Hoeveel mensen in Kazachstan hebben wat aan die baan? Hoeveel mensen wonen niet in Astana, en leven in armoede? En de schaatsers vinden het ondertussen een probleem dat wij in Nederland wel wijs om gaan met geld. Ik ben blij dat we hier geen geld over de balk smijten voor pure prestige projecten waar niemand wat aan heeft.
 4. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Kazachstan heeft net als Nederland 16,6 miljoen inwoners. Het land is wel 66 keer zo groot. Volgens de CIA leeft 8,2% van de Kazakken onder de armoedegrens, dus dat zijn zo'n 1,3 miljoen mensen. Verder leven 600.000 of 700.000 mensen in Astana, dus zo'n 16 miljoen niet.
 5. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Die 1,3 miljoen mensen hadden meer gehad aan iets dat hen had geholpen dan aan die ijsbaan.

  Ik vind het gewoon een beetje kortzichtig dat die schaatsers zo lopen (sorry) geilen op een prestige project en niet (willen) inzien waarom dat in Nederland niet kan.
 6. HA01761

  HA01761 Active Member

  Topsporters zijn natuurlijk per definitie egocentrische ijdeltuiten.
  Ben je dat niet, dan word je namelijk nooit een topsporter :wink:
 7. Beers

  Beers Member

  Opzich heb je natuurlijk een punt, het is natuurlijk maar voor een selectieve doelgroep. Maar dat is eigenlijk bij ongeveer alle investeringen zo. Zeker op gebied van sport. Als bijvoorbeeld het stadion van Ajax wordt verbouwd kost dat ook weer miljoenen en daar heeft ook maar een klein aantal mensen voordeel van. Ze moeten ergens een grens trekken. Met betere voorzieningen heb je meer de mogelijkheid om jezelf ook te verbeteren. En Nederland doet het goed bij het schaatsen dus ik vind dat je dat ook moet steunen als regering zijnde. In dat opzicht ben ik wel voor een nieuw Thialf.
 8. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Maar voetbal is volksport nummer 1 en daar spelen meer belangen dan bij het schaatsen. Je moet eens weigeren om een stadion van een grote voetbalclub te verbouwen, reken maar wat voor protesten er komen. En er gaat nu eenmaal meer geld om in die wereld.
 9. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Beetje kortzichtig van Nederlandse schaatsers om te roepen dat hun concurentiepositie in het geding is, terwijl er elke worldcupdag Nederlandse schaatsers op het podium staat.
 10. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Vandaag is het nieuwe Thialf besproken in een debat over de sportbegroting in de tweede kamer. Volgens minister Schippers hoeft het nieuwe Thialf niet per se in Friesland te komen. De VVD stelt verder voor om een nationale schaatsloterij te houden om het project te bekostigen (de landelijke overheid gaat namelijk in ieder geval niet veel bijdragen): http://schaatsen.nl/topsport-langebaan/ ... ook-elders
 11. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik ben het er mee eens dat het niet perse in Heerenveen hoeft. Als er toch een nieuw hypermoderne schaatsbaan moet komen, zet hem dan wat centraler, heeft de rest van Nederland er ook wat aan.
 12. Jan Blokland

  Jan Blokland Well-Known Member

  Thialf mogelijk in de toekomst niet meer in Friesland

  Minister: Nieuw Thialf niet per definitie in Friesland

  Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft gisteren tijdens het debat over haar sportbegroting gezegd dat een nieuwe Nederlandse ijsbaan niet per definitie in Friesland komt te staan.
  Friesland is de schaatsprovincie van Nederland, maar als een andere regio met een beter plan komt, zou het toch raar zijn als ik zeg: dat kan niet, het moet in Friesland', aldus Schippers.


  Ik zou het toch jammer vinden als dat ergens anders zou komen. Zeg ik Thialf dan zeg je ook automatisch Heerenveen. Ik hoop dus echt dat ze het in Friesland voor elkaar krijgen. Ook al moet ik er ver voor rijden. Want ik woon niet naast de deur.
 13. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Re: Thialf mogelijk in de toekomst niet meer in Friesland

  lijkt me de logica zelve eigenlijk
 14. flevolander

  flevolander New Member

  Re: Thialf mogelijk in de toekomst niet meer in Friesland

  Ben het met ZeeKoei eens. Ik denk dat het belangrijkste is om objectief te kijken naar het beste plan.
 15. flevolander

  flevolander New Member

  Het gaat de schaatsers erom dat deze positie ook in de toekomst (na OS 2014) gehandhaafd blijft.
  Dan lijkt mij investeren een goed plan.
 16. marwil

  marwil New Member

  Re: Thialf mogelijk in de toekomst niet meer in Friesland

  Als er dan toch veel geld uitgegeven gaat worden (van welke kant dan ook) plaats dan zo'n schaatscentrum in de Randstad, of midden in het land, daar wonen de meeste schaatsers. Denk aan het gewest Zuid Holland.
  Nu moeten de vele schaatsers ver naar 'n uithoek van het land reizen om daar hun tijden scherp te stellen of Nationale, Internationale wedstrijden te bezoeken!
  Dus voor mij........ de Randsad voor 100% logisch.
 17. marwil

  marwil New Member

  Zet zoiets in de Randstad en niet ergens in 'n uithoek van Nederland!!
 18. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Re: Thialf mogelijk in de toekomst niet meer in Friesland

  Gelukkig, ook voor het eerst dat iemand van dit kabinet eens verstandige dingen zegt. Ik als groot schaatsliefhebber ga nooit naar grote langebaantournooien om de wedstrijden te volgen, Helemaal naar de rimboe waar ze niet eens een fatsoenlijk OV verbinding hebben. Heerenveen ligt echt super decentraal in Nederland. Je zal maar een Brabantse schaatsliefhebber zijn.
  Geloof me ik zou echt gaan als Thialf op een bereikbare plaats zou liggen en het goedkoper voor mij was om een wedstrijd te bezoeken. Nu heb je 20 euro entreeprijs plus 23 euro reisgeld. Dat vind ik te duur. Ik sta of zit vaak aan de kant bij andere schaatswedstrijden dan in Thialf zoals bij de marathon, dat is tenminste betaalbaar en dichtbij.
 19. Sidekick

  Sidekick Well-Known Member

  Re: Thialf mogelijk in de toekomst niet meer in Friesland

  Ik snap in de eerste plaats al niet waarom er zo nodig vervanging moet komen. Natuurlijk wil je als topsporter en als toeschouwer en beste faciliteiten, maar het moet wel een beetje rendabel zijn. En het huidige Thialf is al niet redabel, hoe verwacht je ooit dat zo'n nieuw duur complex het dan wel wordt? De kaartjes worden er echt niet goedkoper op.

  Ook het argument van de minister dat Nederland toernooien gaat mislopen in de toekomst is een beetje vreemd gezien de oververtegenwoordiging van Thialf in de kalender de afgelopen jaren. Een beetje minder zou eigenlijk normaal zijn, gezien de opkomst van nieuwe schaatsbanen in de wereld.
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

  de randstad ligt ook redelijk aan de rand van het land ;)

  maar ik ben het er wel mee eens dat dat stadion niet persé in Heerenveen of Friesland hoeft. Zet hem neer waar het financieel het makkelijkst is.

Deel Deze Pagina