Nieuw Thialf in aantocht!

Discussie in 'IJs' gestart door Lindekh, 9 mrt 2011.

 1. Duif

  Duif Well-Known Member

  Eerst zien, dan geloven.
 2. plebejer

  plebejer Member

  Helemaal met je eens, Daniëlle. Ik dacht dat de kogel afgelopen voorjaar al door de kerk was om voor de goedkopere renovatie te gaan, maar schijnbaar niet. Compleet megalomaan om in deze tijden een baan speciaal voor de 'toppers' te willen hebben. Niet alleen door de crisis die zijn weerslag zowel op de financiële situatie van (lokale) overheden heeft als op die van de topsport zelf, maar ook omdat het langebaanschaatsen internationaal op dit moment - helaas - zo dood als een pier is. De suggestie dat we onze positie als voortrekker zouden verliezen en in de toekomst geen toernooien meer toegewezen zouden krijgen als we niet voor deze veel te dure optie gaan is niet alleen paniekzaaierij, het is ook gewoon niet waar. Nederland wint op dit moment bijna alles wat er te winnen valt en Thialf is zo ongeveer de enige baan waar je nog wat publiek naar binnen krijgt zonder dat daar de wapenstok aan te pas moet komen.

  Dat er wat moet gebeuren aan Thialf is al jaren duidelijk, maar deze optie is gewoon véél te duur. Ik ben ook bang dat deze ontwikkeling er voor gaat zorgen dat er weer veel (mijns inziens terecht!) protest gaat ontstaan en de bouw weer met jaren uitgesteld gaat worden. :(
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het schaatsen is misschien niet de populairste sport, maar het lijkt me raar om te stellen dat het schaatsen op dit moment ineens dood is. Alsof het de laatste dertig jaar zoveel beter is geweest.
 4. plebejer

  plebejer Member

  Je hebt gelijk, leenstrafan, dat is ook meer hoe ik het ervaar de laatste jaren misschien. Ik vind het in ieder geval minder spannend en heb ook het idee dat de belangstelling in buitenland terugloopt.

  Zoals ik het nu lees is overigens de vijftig miljoen alleen bedoeld voor renovatie van de bestaande baan en moet het overige geld van het Rijk en het bedrijfsleven komen. Lijkt me prima. Zo snel mogelijk aan de slag met de bestaande baan, en de financiering voor een tweede baan krijgen ze toch nooit rond..
 5. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  De 500 meter heren is elke dag een loterij. De 1000 en 1500 heren kennen bij vlagen dominante schaatsers, maar ook veel verassingen, de 500 dames kent elk jaar een nieuwe dominante dame, de 1000/1500/3000/5000 vrouwen is elke keer zeer spannend tussen een handjevol vrouwen, de WK sprint dames heeft de afgelopen elf (11) jaar een andere winnares. Als je het niet spannend vindt nodig ik je uit mee te doen met het VSS en dat eventjes te winnen.

  in Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan denken ze daar in ieder geval anders over, daar zijn immers nieuwe hoogwaardige overdekte banen ontstaan de laatste paar jaar.
 6. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Als ze nog lang wachten, krijgen ze het geld nooit bij elkaar. een half jaar geleden ging het nog om 50 miljoen, waarvan 20 miljoen van de gemeente Heerenveen zou komen.

  Wordt eigenlijk het gezeur om een nieuw Thialf een beetje zat. Als je naar de Worldcups kijkt is Thialf de baan met de meeste toeschouwers. Er zijn inderdaad snellere en ook mooiere banen, maar zulke slechte tijden worden er in Thialf niet gereden. En er is nog steeds sfeer :)
 7. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Ik mag toch echt hopen dat dit geldverspillende idee het niet haalt.
  Belachelijk groot bedrag dat niet verhouding staat tot de kleine sport die het schaatsen is.
  Er is toch niets mis met de banen zoals die er nu in Nederland meer dan voldoende liggen.
  En die snelle tijden is allemaal heel betrekkelijk. Zonder meelopende klok zie ik het verschil niet tussen een 35-er of 37 -er op de 500 meter.
  Als de overheid (terecht) bezuinigt op de zogenaamde linkse hobbys dan zeker ook op deze rechtse hobbys.
  Trouwens liever een doorstart van Flevonice dan een nieuw Thialf
 8. HA01761

  HA01761 Active Member

  100 miljoen voor een nieuw Thialf terwijl er nu geen geld is om de trein bij Thialf te laten stoppen bij NK's en de tribunes halfleeg zijn?
 9. Nogevendit

  Nogevendit Well-Known Member

  De volkskrant meldt nu een update.
  Er wordt wat gesneden in de plannen, er zou toch een grote renovatie plaatsvinden ipv nieuwbouw.
  Er komen minder zonnepanelen op , en sommige ruimtes worden leeg opgeleverd.
  Kosten dezes: 81 ipv 106 miljoen.

  Kijk, zo kan ik ook wel rekenen. Het grote publiek kijkt nergens meer naar, maar naar 1 getal:
  "kost dat?"en dan is het 106 miljoen.

  Nu wordt het "kost dat ??"en is het antwoord 81 miljoen. En 81 is altijd minder dan 106.
  Dat je dan ook minder hebt, dat gaat er kennelijk al niet in bij velen.
  Zonnecollectoren erop zijn een keuze, en bedrijfseconomisch kan ik het me goed voorstellen dat je die er dan niet op doet. Maar je hebt ook nog met provincei en rijk te maken, en die kijken ook naar andere dingen en dan gaat duurzaam bouwen tegenwoordig wel gepaard met dergelijke maatregelen.
  Dat je ruimtes leeg oplevert snijdt wel in de kosten, maar die kosten zul je dan toch later wel hebben. Geen ruimtes opleveren lijkt me dan nóg een stuk goedkoper !

  enfin, wellicht dat het met dit nieuwe plaatje dan wel doorgang kan vinden.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Raar verhaal, hoor. Een paar zonnecellen en wat meubeltjes en vloerbedekking kost 25 miljoen euro?

  Nou ja, dan hoeft de provincie Friesland ook minder bij te leggen dan die 50 miljoen (de helft). Oh, niet? De particuliere investeerders wordt minder gevraagd, zo lees ik. Mmm, lijkt er op alsof die meer-dan-100 miljoen vooral bedoeld was om een flink bedrag van Friesland te vragen.

  Eind mei gaat de KNSB beslissen waar het nieuwe superstadion komt. Ik ben benieuwd...
 11. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Geen overheidsgeld verspillen aan dit soort commerciële projecten.

Deel Deze Pagina