Het grote Sven Kramer topic

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 27 okt 2011.

 1. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  niet vanzelf...
  EenBrabander vindt dit leuk.
 3. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

 4. mi

  mi Well-Known Member

  Niet zo.....*ahum* aerodynamisch?

  Verstandige keuzen lijkt me! En goede uitspraken rondom bondscoach gebeuren. Ik kan niet wachten tot hij zelf wat regie bij de knsb pakt straks...
 5. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik heb Kramer een PM'etje gestuurd om te vragen of hij zijn baard kan laten staan omdat @HaagscheBluf dat zo leuk vindt. Vond hij prima.

  Psst, niet verder vetrellen, dit is fake news.
 6. Camila

  Camila Well-Known Member

  Ja maar ik hoop wel dat dat nog even duurt en dat hij eerst nog wat wint.
  Nickel en mi vinden dit leuk.
 7. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Dat is niet bewezen, sterker nog onderzoek heeft aangetoond dat een snor zelfs aerodynamisch voordeel op kan leveren. Het enige dat we wel kunnen concluderen is dat zijn sponsorcontract met Gilette blijkbaar afgelopen is.

  Als we het AD mogen geloven is overigens de baard niet de enige gedaantewisseling die Kramer heeft ondergaan:

  Knipsel.JPG
  Laatst bewerkt: 15 nov 2018
 8. Patrick510

  Patrick510 Active Member

  Wow, wat is die plaat groot geworden...

  Overigens hebben ze technisch gesproken wel gelijk bij het AD: aan de schaatshouding te zien (hoge zit) is de schaatser die zich blurry op de achtergrond bevindt Sven Kramer.
 9. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  Team Jumbo Schaatsen‏ @TeamJumbo_ice
  De laatste ijstraining in aanloop naar het trainingskamp in Collalbo zit er weer op

  https://twitter.com/TeamJumbo_ice/status/1068461829066825728

  Sven Kramer was de afgelopen dagen blijkbaar alweer in training (en gaat wellicht ook mee op kamp in Collalbo?).
  Nou zal hij niet direct helemaal verlost zijn van zijn rugblessure maar hij wil natuurlijk ook niet uit het ritme raken en thuis alleen maar bankhangen.
  Kortom: we zijn nog niet van hem af (en dat is helemaal niet erg).
  Camila, EenBrabander en Duif vinden dit leuk.
 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Tja, hoe gaat dat nu verder met Kramer? Heb wel een beetje met hem te doen als je die reportage van de NOS ziet. Ik moet zeggen dat ik niet helemaal uitsluit dat we de laatste race uit zijn carrière al gezien hebben. Vooralsnog ga ik daar niet vanuit, maar anderzijds zou het me ook niet heel erg verbazen.
  EenBrabander vindt dit leuk.
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Hoe verstandig is het om maar door te blijven gaan als je zo'n last hebt van je rug? Hij heeft er al chronisch veel last van en de vraag is nu echt hoe ver hij wil gaan. Als hij nog een paar jaar blijft forceren op deze manier, zal dat grote gevolgen hebben voor zijn rug gedurende de rest van zijn leven.
 12. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dat is de vraag, wie weet is er dan wel iets aan te doen, maar dan wel iets dat topsport onmogelijk maakt.

  Ik snap ook wel dat hij zich nog erg jong vindt om te stoppen, hij is nog maar 32. Dan ben je in de bloei van je leven, bij de meeste sporten ben je dan op je best.
  Zijn opa reed in 1997 nog de elfstedentocht, zijn vader stopte pas in 2002 toen die 45 was met marathons rijden.
 13. mi

  mi Well-Known Member

  Maar hij is ook compromisloos: geeft duidelijk aan dat de lol voor hem uit de knikkers en niet uit het spel komt. Ik zie hem ook niet nog langdurig in het marathonpeleton meedraaien eigenlijk. Maar andere kant: klachten zijn er al jaren he, het is blijkbaar vooral een kwestie van het wankele evenwicht hervinden.
 14. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  In de video van zijn 6:03,32 in 2007 hebben de commentatoren het al over rugklachten. Het is eigenlijk heel erg bijzonder dat hij zoveel gewonnen heeft terwijl hij al zijn hele carriere een blessure heeft.
 15. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  kijk naar Bokko, beetje dezelfde generatie en inmiddels ook al jaren op de sukkel... doet wel nog door voor... voor wat eigenlijk? Was jarenlang de onbetwiste nummer 2 van de wereld allround, nu al jaren gewoon A-groep opvulling? Voor medailles op de TP?

  Dit waren nog tieners toen ze de vorige generatie aan gort reden, die vele jaren eisen hun tol.
 16. proeme

  proeme Well-Known Member

  dat was anders wel een héle mooie medaille
  chicagodude, EenBrabander en mi vinden dit leuk.
 17. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het verschil met Kramer is dat als Kramer geen last van de rug heeft hij nog zeker kan winnen. Kijk maar naar de trainingswedstrijden in Inzell. Bokko is gewoon niet goed genoeg en heeft al jaren niet meer de kans om individueel te winnen.
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik denk dat hij het dit jaar nog aanziet en er eventueel een zomer aan vast knoopt, maar als hij dan nog net zo aan het sukkelen is als nu dat hij er dan mee stopt. Ik zie hem niet voor de lol blijven rijden als hij weet dat hij niet meer kan winnen.
 19. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Alleen heeft hij al wel al die jaren flink roofbouw op zijn lichaam gepleegd.
  Je kunt het ook anders bekijken, hij mag dan 32 jaar oud zijn maar zijn lichaam is al een tiental jaren ouder.

  Natuurlijk zal Kramer en Kramer alleen bepalen wanneer het genoeg is maar persoonlijk denk ik dat zijn lichaam gewoon op is, voor het beoefenen van topsport dan wel te verstaan, laat hem lekker met 'pensioen' gaan en van zijn gezin gaan genieten. Kan hij tenminste zijn kind van dichtbij zien opgroeien.
  Lijkt mij na een zeer indrukwekkende topsportcarrière toch wel een mooie en nieuwe uitdaging, kinderen opvoeden is immers ook een vorm van topsport.:D
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  @JohnZero: natuurlijk heeft hij lichamelijk wel roofbouw gepleegd (volgens mij herinner ik me filmpjes van een heel jonge Kramer waar het een soort wedstrijdje was met Wennemars bij de krachttraining, terwijl net krachttraining je lichaam sloopt). Maar in zijn hoofd blijft hij een 32 jarige. Die knop omzetten naar 'mijn lichaam wil niet meer', kost dan even. Zeker als het zoals bij Kramer geleidelijk gaat, hij heeft al 10 jaar rugklachten. Uit ervaring (al was ik nog 10 jaar jonger) weet ik dat je het pas accepteert dat je lichaam niet reageert zoals bij je leeftijd hoort, als het echt niet meer anders kan.

Deel Deze Pagina