Het grote Sven Kramer topic

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 27 okt 2011.

 1. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  In dit topic kunnen de Svenfans de nieuwtjes en beslommeringen over Sven kwijt. Ook al staat het in het café, het is wel de bedoeling dat de nadruk ligt op zijn sportieve prestaties.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Goed idee dit, ik heb nu nog niets te melden maar ga hier zeker nog gezellig meebabbelen over Sven. :D
 3. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Op schaatsen.nl is de poll "Wint Sven Kramer de 5000 meter op de KPN NK Afstanden?" De stand is nu 68% Ja en 32% Nee. Op de VSS zijn nu 27 reacties geweest en als ik het goed geteld heb denken 19 mensen (70%) dat Sven de 5km wint (overigens waren de eerste paar mensen die gepost hebben meer overtuigd van Bob de Jong).
 4. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik ben nog niet zo overtuigd van de winst, denk dat Sven redelijk rustig wil beginnen en gaat proberen te afbouwen. Ligt denk ik ook een beetje aan de loting. Ik ben wel vreselijk benieuwd!
 5. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik heb de VSS nog niet ingevuld maar denk dat ik toch voor Sven ga. Hem kennende zit er gewoon maar 1 stand op: de winstand. En of dat dan makkelijk of moeilijk gaat, hij zal het toch proberen.
 6. dedeut

  dedeut Well-Known Member

  Ik vind het erg lastig of ik op Sven moet gokken. De grote vraag wat mij betreft is met name wat Bob de Jong kan. Ik denk dat Sven buiten Bob sowieso iedereen moet kunnen hebben. De Jong is een twijfelgeval; is hij nog in de topvorm van vorig jaar? Ik denk dat ik het af laat hangen van de loting, degene die als laatste van de twee moet heeft de grootste kans om NK te worden. En als ze tegen elkaar loten (zitten ze in dezelfde lootgroep?), dan denk ik toch dat Sven gaat winnen aangezien Bob een langzamere starter is en ik het niet zie gebeuren dat Sven hem zomaar terug gaat laten komen.
 7. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Sven zit waarschijnlijk in een eerdere lotgroep, omdat er vorig jaar 4 mannen sneller waren dan zijn tijd vorige week valt hij in de lootgroep daarvoor. Als hij in de laatste rit zat was het anders maar nu kan Bob de Jong zijn tijd aanvallen. Ik ga er nog eens goed over nadenken voordat ik mijn voorspelling doe.

  Ik heb inmiddels beeldmateriaal bekeken van de tvm-site en omrop fryslan en durf wel met redelijke zekerheid te zeggen dat Sven de 10 km. gaat rijden. Mits de 5 goed gaat, maar dat verwacht ik wel gewoon.
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

 9. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vind hem ook mooier schaatsen dan 2 jaar geleden. Toen was het een beetje duwen allemaal, nu ziet het er soepeler uit. Fijn dat hij waarschijnlijk ook de 10 gaat rijden, dan ik zowel vrijdag als zondag genieten.
 10. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Hij heeft zelf ook ergens (in een van de honderd filmpjes die ik gezien heb) aangegeven dat ze inderdaad ook technisch bezig zijn geweest. En ja, hij schaatst mooier.

  Of hij gaat winnen volgende week, geen idee. Hij kan winnen, maar ene B. d. Jong zal er alles, maar dan ook alles aan doen om dat niet te laten gebeuren, vermoed ik.
 11. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Na Sven's tijd op de 3 ben ik er wel uit. Hij gaat de 5 km. winnen op het NK afstanden!
 12. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ga met je mee, sterker nog: hij gaat ook de 10 km winnen.
 13. naomie70

  naomie70 Active Member

  Nou niet gewonnen maar vind toch dat hij het goed heeft gedaan. Vooral een eerste wedstrijd. Mooi om hem weer terug te zien :D
 14. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik vond het echt een feest om hem terug te zien, en hij was zonder meer goed. Ook niet meer dan dat, het superieure is er af, maar wie weet komt dat weer terug. Hij heeft natuurlijk niet de hele zomer vol kunnen trainen, en dan al direct 3e worden met een heel klein verschil op nummer 2 en een klein verschil op nummer 1 is absoluut netjes. En gelukkig ging ie de lijn niet over op het rechte stuk. :D
 15. Edwin

  Edwin Active Member

 16. Koen

  Koen Well-Known Member

  jammer dat je nooit iets leuks over Sven brengt Edwin, altijd iets wat in het nadeel van Sven is of iemand die een grapje maakt over Sven. volgens mij was dit topic bedoeld om eens leuk over Sven te praten en niet steeds in andere topics de mensen lastig te vallen die schijnbaar een hekel hebben aan Sven of vinden dat Sven te veel aandacht krijgt
  reactie van Ivan is heel voorspelbaar en vind het geen oneliner zoals jij het noemt. voorspelbare reactie meer
 17. Koen

  Koen Well-Known Member

  en voor de duidelijkheid, vind de vraag van de journalist net zo flauw. daar kan Ivan helemaal niks mee.
  en mijn reactie ook net zo flauw,
 18. Monique

  Monique Well-Known Member

  Daarnet in het sportjournaal een stukje over de worldcup met een kort interview met Sven. Hij zegt dat hij zeker geen flater zal slaan omdat hij in Nederland ook goed meekon, en de Nederlandse top direct ook wereldtop is. Maar hij zegt ook dat hij er niet meer zo mee bezig is om zijn ongeslagen status te behouden. Wordt afwachten dus wat hij dit weekend gaat doen. Wat zou het fijn zijn als hij toch weer "gewoon" zou winnen.
 19. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik ben benieuwd. Ik verwacht verbetering tov vorige week maar ik denk niet dat hij goed genoeg is om te winnen. En ik ben eerlijk gezegd wel een beetje bang voor Skobrev want ik denk dat die Sven wil pakken op het eind en ik weet niet of Sven dat kan pareren.. Anders zou het minder zijn voor zijn zelfvertrouwen. Aan de andere kant, als dat hem wel lukt geeft het juist weer een boost. Ik hoop in ieder geval dat hij weer beter rijdt dan vorige week!
 20. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ligt eraan wanneer Skobrev langs Sven probeert te komen... als hij het iets te vroeg doet, kan Sven er wellicht nog wel voorbij.

Deel Deze Pagina