Dromen over schaatsen en schaatsers

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 23 jan 2009.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Achteraf gezien had hij het misschien beter wel kunnen doen want die 15e plek van hem (36,09 en 36,18 ) was ook niet veel soeps.
 2. Lars-Lover

  Lars-Lover Active Member

  Nou, ik kan nu wat vertellen haha. Ik heb vannacht gedroomd over (jaaah, grote verrassing he :p ) Lars. Ik droomde dat ik bij een wedstrijd was, waar hij aan mee deed en dat hij heel slecht reed. Net of hij totaal niet kon schaatsen..Heel maf! En ik werd ook nog boos op hem omdat hij zo slecht gereden had..Hoe ik daar nou weer bij kom?? In het echt kán ik niet eens boos op hem worden..Ik baal wel als hij slecht rijdt, maar ik verwijt hem zelf dat nooit. Mja, in dromen gebeuren de vaagste dingen. :wink:
 3. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Werkt echt!! al een paar keer gedaan en met goed resultaat :)
 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik heb vorig jaar een keer een bizarre droom gehad waarin mijn werk en het schaatsen samen kwamen. Ik zat toen te testen en daarvoor zat ik de hele dag naar een scherm te turen waarop de tactische situatie rond een marineschip grafisch in beeld werd gebracht. De vliegtuigen die rond zouden vliegen worden daarop afgebeeld. Op het scherm staan cirkels.

  In mijn droom reden Davis en Hedrick rondjes rond dit marineschip tussen die cirkels (zoals de vliegtuigen), en bleken ze dezelfde persoon te representeren en werden ze gefuseerd. 't Is lastig uit te leggen in een paar zinnen want ik kan er een technische verhandeling van een paar kantjes over schrijven, maar ik vond het zelf zo'n leuke combi van werk en hobby.

  Verder heb ik ooit gedroomd dat ik zelf wereldkampioen werd, bij de mannen uiteraard. Dit is wel heeeeeel lang geleden (tijd van Hein Vergeer). Was wel een leuke droom trouwens, haha. Ik boven op het podium met Hein Vergeer op een mooie tweede plaats naast me. Wie derde was herinner ik me niet meer.
 5. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik droomde vrijdagnacht dat ik met de trein naar Erfurt kon voor 50 euro en dat ik naar de world cup ging op zaterdag :lol:
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Duitse treinen zijn volgens mij nog wel goedkoper dan dat, als je wat comfort wil inleveren en alleen stoptreinen neemt. :lol:
 7. maril

  maril Member

  IK onthoud mijn dromen nooit :( , lijkt mij herlijk om in je dromen wereldkampioen te worden. :p
 8. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Als je na het ontwaken nog even rustig in je bed blijft liggen en rustig nageniet van het slapen is de kans groter dat je het onthoudt. Pen en papier op het nachtkastje kan ook helpen.
 9. Evelien

  Evelien Member

  Pas 1 keer over schaatsen gedroomd, maar het was wel een hele leuk droom, mag best vaker gebeuren.
 10. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  mijn retourtje 1e klas met de ICE koste 79 euro...
 11. 41O

  41O Member

  Ik ben in mijn dromen wel meer dan 25 keer Olympisch Kampioen geworden, Helaas zullen dit altijd dromen blijven! :cry:
 12. Puk

  Puk New Member

  Dit ondewerp is me op het lijg geschreven. Ik droom altijd (net als iedereen overigens) en weet ze heel vaak nog wel.
  Over schaatsen droom ik zeer regelmatig. Meestal in de winter, maar soms kom ik de schaatsers ook in de zomer tegen.
  Toen we een paar weken terug in Hamar waren was het eerste wat er ter sprake kwam aan het ontbijt, wat ik nu weer gedroomd had en vooral over wie.
  En het leuke is dat sommige dromen een soort van uitkomen :D
 13. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik droomde vannacht dat Sven 2e was geworden op de 5 achter een of andere Chinees :lol: het was meer een nachtmerrie ;) eerst dacht ik dat het met de OS was maar toen bleek dat het met het WK afstanden was.
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Interessant, Xingyu Song is maar vierde reserve voor de 5000 meter straks in Vancouver. Daar komt nog eens bij dat hij geloof ik ruzie had met z'n bond en bovendien, als hij al meedoet, lijkt hij mij met een beste seizoenstijd van 6.40,67 en een PR van 6.34,08 niet direct een bedreiging voor Sven Kramer. Ook Gao Xuefeng (Chinees recordhouder met 6.26,68 gereden in Calgary) lijkt me niet zo'n bedreiging en bovendien heeft hij dit jaar geen wereldbekerwedstrijden gereden en dus geen startrecht. :shock: :roll: :D
 15. jaap

  jaap Active Member

  Vreemde droom Sabine, Sven gaat die 5km echt wel winnen hoor.
 16. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Daar maak ik me ook geen zorgen over ;) en zeker niet dat hij gaat verliezen van een Chinees :lol: maar ik heb de hele nacht rare onsamenhangende dromen gehad dus daar paste deze wel mooi tussen ;)
 17. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  We (vriendinnen en ik) waren bij een EK of WK, Håvard en Sven moesten iig een 10km tegen elkaar rijden en Håvard ging weer proberen een heel snel rondje te rijden om Sven te verslaan. Maar dat lukte niet en toen een ronde later had Håvard opeens een maf jagersjasje en hoed en nepgeweer aan over zijn schaatspak en ging hij zo ''op jacht'' naar Sven... en toen kwam Ireen, die al kampioen bij de dames was geworden, opeens de baan op en ging Håvard uit de baan proberen te duwen want ze vond hem totaal niet grappig.. en dat lukte en toen riep ze tegen Sven dat hij wel kon stoppen want Håvard werd geDQ'd.. en toen gingen Sven en Ireen samen ereronde rijden ofzo... bedacht me later dat dat ook nergens op slaat want Sven word net zo goed geDQ'd als hij race niet uitrijd
 18. Puk

  Puk New Member

  Ik droomde vannacht ow dat Renate Groenewold niet ging starten op de OS. Een bewuste keuze omdat ze niet meer dacht met de beste mee te kunnen...
 19. 41O

  41O Member

  Nou dat weet ik nog niet zo zeker hoor Sabine :p , die Longjiang Sun reed afgelopen weekend best goed op de WCJ en het is echt een Reus van een chinees die best goed lange afstanden kan rijden (nooit gedacht dat ik die combinatie zou maken)
 20. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Nou, ik zag een foto van Longjan nogwat (what's in the name, lange jan) op het podium, en die jongen is echt HUGE. :shock:

Deel Deze Pagina