Dromen over schaatsen en schaatsers

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door leenstrafan, 23 jan 2009.

 1. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Nou vroeg ik mij af, of alle schaatsfans hier wel eens dromen over schaatsen of over schaatsers? Dan bedoel ik echte nachtdromen en niet dagdromen, zwijmelen of fantaseren. Komt dat dan vaak voor of juist zelden en zijn ze logisch of volstrekt absurd?

  Zo had ik vannacht een hele rare droom waarin Marrit Leenstra geïnterviewd werd voor of na een wedstrijd en waarin ze riep dat ze heel veel aan God te danken had en dat ze zo streng gelovig was.

  Nou vond ik dat een bizarre droom omdat ik haar nog nooit iets daar over heb horen zeggen en zelf ben ik ook niet gelovig, dus geen idee waar het vandaan kwam.

  P.S. Ik zou het snappen als je dromen te privé vindt om zomaar over te praten, in dat geval kan je natuurlijk het natuurlijk heel globaal houden.
 2. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Als ik heel sterk aan technische details aan het werken ben dan droom ik daar 's nachts wel over ja... het nare is dat het dan altijd donders gemakkelijk en goed gaat, de volgende keer op het ijs valt het dan altijd weer erg tegen....
 3. Madeleine

  Madeleine New Member

  Ik droom ook weleens dat ik supergoed kan schaatsen...
  Maarja dat valt dat weer tegen in werkelijkheid!
 4. Lieke

  Lieke New Member

  Ik droom inderdaad ook wel eens dat het allemaal héél goed gaat...
  Dan weet ik precies wat ik moet doen enzo, maar als je dan weer op 't ijs staat.. :oops:
 5. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ik droom wel eens dat Sven Kramer met me gaat trouwen. :lol: :lol:

  En nou even serieus: ik droom ook wel eens over schaatsen, maar dan voornamelijk dat ik zelf schaats. Op de één of andere manier gaat het dan heel makkelijk. Ik visualiseer ook wel eens op de fiets dat ik schaats. Het schijnt te helpen als je een wedstrijd vooraf helemaal door je hoofd laat gaan, om 'm te visualiseren (dan ben je wel wakker he). Maar dat heb ik nog nooit gedaan.
 6. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  Ik droom zowel over schaatsen als schaatsers.. is wel vaak als ik ergens veel mee bezig ben maar soms ook ineens midden in de zomer, maar denk dat je over alles waar je veel mee bezig bent of wat je leuk vind wel droomt...
 7. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik had behalve over dat rare interview met Marrit inderdaad ook gedroomd dat ik zelf kon schaatsen. Maar ook dat was een bizarre droom. Ten eerste kan ik in het echt helemaal niet schaatsen (althans, ik doe het nooit). Ten tweede bleek van tevoren dat mijn ijzers kapot waren, ze lagen in vier stukken, maar die klikten ineens weer in elkaar en ten derde was de schaatsbaan piepklein en gewoon ergens binnen in een kamer (iets van zes meter lang ofzo).

  Het lijkt me eigenlijk ook wel leuk om gewoon te dromen over mooie toertochten op natuurijs of over Olympisch succes op de langebaan, maar dat zit er blijkbaar niet in.
 8. Lieke

  Lieke New Member

  Ik heb ook wel eens gedroomd dat iemand mijn schaatsen vernield had, volgens mij heb ik nog nooit eerder zo'n enge droom gehad :lol:
 9. Anna C

  Anna C New Member

  Ik heb eens een droom gehad over Gianni Romme een dag voor de kwalificaties voor de Olympische spelen van Salt Lake City. Het was alleen geen positieve droom voor hem, want ik droomde dat hij zich niet zou plaatsen voor de 5 km.
  De volgende dag zat ik in Thialf en inderdaad... hij plaatste zich niet.
  Was stom toeval, ik heb nooit eerder voorspelbare dromen gehad, gelukkig niet nee!
 10. Passion-for-Skating

  Passion-for-Skating Well-Known Member

  Ik droom heel veel, heel vaak. In geur en kleur, mega absurd.. dus ja..
  als ik ergens veel mee bezig ben, dan werkt dat vaak door tot in mijn dromen.

  Toen ik de DM website net aan het bouwen was, was ik er echt tot diep in de nacht mee bezig, was toen bezig met filmpjes uploaden en dat wilde allemaal niet zoals ik het wilde. Uiteindelijk er de brui aan gegeven en die nacht gedroomd dat meneer ontzettend teleurgesteld in me was, omdat ik niet alles erop had gezet. Ik werd wakker, keek op de wekker en t was 3.20 ofzo.
  's ochtends toen ik opstond bleek ik een email te hebben waarin juist stond dat hij het helemaal geweldig vond.

  Verder droom ik wel vaak dat ik ruzie heb met iemand (meestal vader/broer of baas) en dan gaat die droom ineens over in een andere droom en dan ben ik aan de ijsbaan aan het ruzie maken met die persoon, en dan ineens verandert die persoon in een schaatser. Lijkt alsof mn onbewuste weet dat vader/broer/baas nooit bij de ijsbaan zou kunnen zijn en dan er maar een schaatser van maakt.

  Ik schaats nooit zelf in mijn dromen.
 11. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik was toevallig vannacht nog vreselijk mooie bochten aan het schaatsen. :lol:
 12. Sabine

  Sabine Well-Known Member

  Ik droom altijd veel, levendig en raar ;) dus ik droom wel vaker over schaatsers. Kan zo snel geen voorbeeld bedenken maar het komt wel vaker voor.

  Over zelf schaatsen droom ik nooit, dat komt niet eens in me op ;)
 13. Lammert

  Lammert Member

  Zo schaats ik voor het slapengaan weleens een paar rondjes. Heel rustgevende manier om in slaap te sukkelen. ;-)

  Maar echt dromen over schaatsen kan ik me zo niet herinneren. Niet zo verwonderlijk, want de meeste dromen vervagen al vrij snel nadat ik uit bed ben. Vaak weet ik dan nog net dat het iets was over naakt op straat rondlopen en zo. Schijnt een veelvoorkomend iets te zijn en ik droom het ook wel vrij geregeld. Maar schaatspakloos op de ijsbaan... kan 't mer niet herinneren.
 14. Lars-Lover

  Lars-Lover Active Member

  Ik droom regelmatig over dat ik naar de ijsbaan ga en ook wel over schaatsers. Alleen zijn die dromen vaak heel vaag en kan ik ze later niet meer precies na vertellen. Als er me 1 (niet al te genante :p ) binnen schiet, zal ik er wel iets over schrijven hier.
 15. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Ik droom ook best vaak over schaatsers en meestal zijn het dan Noren ;) maar als ik dan wakker ben weet ik wel dat ik gedroomd heb over ze maar niet meer precies hoe alles ging..

  over zelf heel goed schaatsen droom ik eigenlijk nooit..
 16. Oxylus

  Oxylus Well-Known Member

  Ik denk dat je onderbewuste je probeerd te vertellen dat je eigenlijk van een andere schaatser houdt; Jaques de Koning en dat Marrit slecht een substituut is voor Jaques. :wink:
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ah bah. Ik vind Jacques de Koning echt zo'n loser door die uitspraken over God en alles. Achteraf bekeken was het eigenlijk een soort nachtmerrie, hoewel ik het toen niet besefte. :eek: Ik zou het best vreemd vinden en eigenlijk ook wel een beetje jammer als Marrit echt streng gelovig zou blijken te zijn, ze leek me nou net zo'n intelligente meid.

  Dromen over houden van een man, dat kan nog wel, maar dromen over houden van een religieuze fundamentalist, dat doe ik liever niet meer. Dan ga ik nu eens kijken of Marrit vanavond wel iets zinnigs te vertellen heeft. :p Welterusten!

  P.S. Ik wil niet zeggen dat intelligentie en (streng) geloof totaal niet samen kunnen gaan, maar het is mijns inziens geen gebruikelijke combinatie :twisted:, ik hoop maar dat ik niemand hier tegen de schenen geschopt heb.
 18. Mik

  Mik New Member

  Nou ja ze komt wel uit wijckel toch... ;)
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Ik zie geen SGP in de gemeenteraad van Gaasterland-Sloten, wel 1 zeteltje voor de ChristenUnie en 5 uit 15 voor het CDA. :?

  Maar we raken off-topic. On-topic heb ik vannacht veel gedroomd, maar niets met schaatsen of schaatsers.
 20. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Ik heb ooit een hele mooie droom gehad, zo'n drie dagen voor het NK Afstanden van dit seizoen. Freddy stond derde reserve en ik droomde dat twee mannen zich hadden afgemeld voor de 500 meter en dat hij dus eerste reserve stond. Uiteindelijk heeft Erben zich op de dag van de 500 meter teruggetrokken zodat Freddy kon rijden omdat die die afstand veel beter zou beheersen dan hij. Wat een broederliefde ;)

  In werkelijkheid stond Freddy inderdaad eerste reserve maar Erben heeft zich niet afgemeld ;)

Deel Deze Pagina