Discussietopic KPN Marathoncup/Natuurijs Grand Prix' 2018-2019

Discussie in 'Marathon' gestart door Lorca, 20 okt 2018.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  3 van de 12 zijn aanwezig. Da's toch een aardige afvaardiging die in het warme oord vertoeven ;)
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  klopt. 1 van de 3 wordt 2e, dat is vast niet waarvoor ze thuis gebleven waren.

  Seung-Hoon Lee bijna op het podium.
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Makkelijk sprintje voor Hekman. Stroet werd gehinderd door eentje van Bouw en Techniek dus was snel buitenspel. Hoolwerf maakt een misslag, maar lijkt evengoed niet snel genoeg. Den Hertog haalt zijn oranje pak definitief binnen.

  En Lee rijdt eindelijk eens top 10!
 4. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Was een leuke laatste 10 rondes. Zo zonder die trein van Anema is het toch een stuk minder georganiseerd. Uiteindelijk wint Hekman knap, die was ook al 2 keer bijna rechtopstaand met zijn handjes op de benen naar een kopgroep gesprongen, dat die goed was was wel duidelijk.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Lee komt inderdaad op tijd in vorm voor natuurijs. Ben benieuwd hoe hij daar kan rijden. Verwacht er niet zo veel van, maar het zou wat zijn als hij het ONK wint :p
  EenBrabander vindt dit leuk.
 6. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Morgen de eerste wedstrijd (de Aart Koopmans memorial (vernoemd naar de grondlegger van de Alternatieve Elfstedentocht) en ook beelden op https://www.schaatsen.nl/marathon/.

  Vrouwen starten 9 uur, mannen om 12 uur.
 7. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 8. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  60 km voor de dames, dus dat werd een echte sprint voor de zege om de AKM en dan is er een - bij afwezigheid van Schouten - de favoriet: Kamminga. En die vervult die rol met verve.

  1) Manon Kamminga
  2) Maya de Jong
  3) Merel Bosma

  Hele knappe prestatie van de jonge De Jong. Vooral een goede skeeleraar meen ik, maar die vestigt gelijk haar naam op natuurijs. Ze blijft echte specialisten als Bosma, Dedden, Walsma en Van der Geest voor. En op natuurijs ben je ook niet van oude veteranen af die hun comeback maken. Carla Ketellapper - Zielman wordt efkes vijfde.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Nog een kleine 5km te gaan bij de heren. Bob de Vries zat sterk in de kopgroep, maar moet de koers staken met materiaalpech. In de kopgroep is de strijd losgebarsten en zijn er nog drie koplopers over met Harink, Van Ham en Overvoorde. Verder veel individuele achtervolgers en een jagend peloton dat 30 seconden achterligt. Dat was een minuut, maar uitvallen, respectievelijk lossen van De Vries en Knol rijden Bouwselect en A-Ware afwisselend op kop in een strak tempo. Spannend of het nog een van de aanvallers gaat worden die als eerste over de streep komen, of dat het toch een sprint gaat worden. Dat laatste lijkt mij onwaarschijnlijk, maar er komt een moment dat men van voren naar elkaar gaat kijken.

  Edit: nu Den Hertog en Harink in de aanval op kop. Overvoorde dreigt te lossen zodat ook AB Vakwerk zal moeten rijden in het peloton. Dan wordt het nog een hele strijd voor de koplopers.
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  De koplopers hebben het gered!

  1) Den Hertog
  2) Harink
  3) Overvoorde
  4) Van Ham
  5) Ariëns
  6) Bart Hoolwerf
  7) Evert Hoolwerf
  8) Hekman
  9) Stroetinga
  10) Haasjes

  Flinke slag voor Okay. Gemiste slag voor A-Ware door het uitvallen van Bob de Vries door pech (en afwachten hoe de enkel van Kooiman eraan toe is - hij viel 2 ronden voor het einde uit). Tegenslag voor Bouwselect met het lossen van Knol. En dan is er Overvoorde van AB die zijn slag slaat door zijn eerste podiumplaats binnen te halen (na vorig seizoen al een sterke Weissensee te hebben gereden).
  Laatst bewerkt: 24 jan 2019
 11. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De mannen in het sprintende peloton waren dus het/de haasje(s).
 12. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Maar hij is wel de beste belofte van de dag!
 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Neen, helaas. Hij is inmiddels na pakweg 75 km gelost en ligt gelijk een minuut achter het peloton. Met -13 schaatsen is net wat andere koek :p

  De wedstrijd is voorlopig nog niet helemaal ontbrand. Wel een aantal kopgroepjes geweest, maar die zijn allemaal redelijk snel geneutraliseerd door het peloton. 14 man inmiddels uit koers (waarvan 13 beloften) en 13 man nog op achterstand (waaronder Lee en zijn ploeggenoot Overvoorde die donderdag nog 3e werd tijdens de AKM).
 15. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Inmiddels een kopgroep op 1.15 minuut van het peloton met onder meer neefjes Evert en Willem Hoolwerf; Ariëns en Van Ham; Vreugdenhil; Mol; Harink en Post en het Bouwselect duo Van der Tuin en Bruggink.

  Goede kans met deze mannen dat dit de beslissende groep is.
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Stroet probeert in zijn eentje naar de kopgroep te springen. Het peloton staat rechtop, dus Stroetinga hoeft voorlopig niet te hopen op bijval. Stroet ligt 27 sec achter de koplopers.

  Edit:
  Stroet houdt nu de benen stil. Gevalletje chasse patat nadat AB Vakwerk in de kopgroep flink ging versnellen. Kijken wat er nu gaat gebeuren in het peloton. Lijkt mij dat A-Ware moet blijven rijden nu ze slechts met 1 man in de kopgroep zitten. Bob de Vries ligt er inmiddels uit. Geen idee wat daarmee is gebeurd. Het kijken is dus naar Schouten en titelverdediger Bart Hoolwerf.
  Laatst bewerkt: 26 jan 2019
 17. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Simon Schouten en Bart Hoolwerf zijn inmiddels voorin aangesloten. Jouke Hoogeveen, Hekman en Den Hertog oa. nog in de achtervolging.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Bruggink (ploeggenoot van Hoogeveen) wint en verrast de grote ploegen. Wat een finale!
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

 20. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Vandaag wordt op de Weissensee de 2e KPN Grand Prix gereden: de nieuwe Jumbo Cup. De dames racen over 40 km. De heren over 60km. Ondanks dat dit korte wedstrijdjes zijn, is het kort door de bocht om de sprinttoppers als Kamminga en Van der Stelt bij de dames en Hekman, Stroet en Den Hertog bij de heren maar zo tot de grootste favorieten te bombarderen; de vrouwen en de heren hebben om de dag respectievelijk 160km en 230km afgelegd. Dat beginnen de beentjes zo langzamerhand te voelen zodat sprintjes trekken niet meer van harte gaat, en dan moet de kolos van een 200km woensdag nog komen. Smullen.

  De dames zijn net gefinisht. Carla Ketelapper Zielman is weer helemaal back in business en verrast het peloton door al vroeg de sprint aan te gaan. Dat uitlooptsprintje wint ze van Lisa van der Geest. Maya de Jong belandt na donderdag tot ieders verbazing wederom op het podium. Net als Groenewoud en Dul een groot en jong skeelertalent, maar die nog niet even opvallend heeft rondgereden dit seizoen. Tot nu dus. Zij lijkt haar zinnen echt op het natuurijs te hebben gezet en pakt zo haar podiumplekken mee. Voor Zielman is dit alweer haar tweede Weissensee zege van het (comeback)seizoen na haar ONK winst van afgelopen zaterdag. Wie weet waar dat woensdag gaat eindigen?
  Laatst bewerkt: 28 jan 2019
  SprintMaster vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina