Discussietopic KPN Marathoncup/Natuurijs Grand Prix' 2018-2019

Discussie in 'Marathon' gestart door Lorca, 20 okt 2018.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Dat krijg je wanneer een grote ploeg vrijwel alleen maar eenjarige contracten heeft met zijn schaatsers; dan vertrekken er ook (gewilde) rijders als er in andere grote ploegen plekken vrijkomen. Toch houd ik er bij Schouten ergens rekening mee dat als het puntje bij paaltje komt hij gewoon blijft. Er wordt bijna elk seizoen wel gesproken over een naderend vertrek; een seizoen of 2-3 geleden had hij bijna de overstap gemaakt naar AB Vakwerk; eind vorig seizoen vertrok hij (met die paar anderen) bij Clafis; was er nog weer later in de zomer het bericht dat er een conflict was over het contractaanbod aan Schouten, maar bleef hij telkens.

  Desniettemin zou een overstap jammer zijn. Komend seizoen gaat de ploeg juist een nieuw Olympisch traject in - een traject die de andere marathonploegen niet echt volgen. En voorafgaand dit seizoen sprak Schouten toch langebaanambities uit. Een overstap naar Bouw en Techniek of Okay Fashion (beide ploegen hebben nog één plekje over) zou wat dat betreft die ambities enigszins een halt toeroepen. De langebaanploegen hebben dan weer geen ambities op de marathon zodat ook zo'n overstap weinig opportuun is en val je elders zo tussen wal en schip. Anderzijds heeft ie misschien (ook na de woorden van de bondscoach) nu de conclusie getrokken dat het langebaanschaatsen niet voor hem is weggelegd aangezien hij ook gewoon in het familiebedrijf wil blijven werken en je toch wel fulltime moet schaatsen om in Nederland de Spelen te halen. Dat zou jammer zijn, want ik zie nog steeds veel potentie in hem als langebaanschaatser. Technisch is hij veel nuttiger gaan schaatsen de afgelopen twee seizoenen. Goede afzet en valbeweging en het steppen uit het inline-skaten zie je bijvoorbeeld alleen nog terug in zware eindsprints.

  Overigens nog wat namen die in de wandelgangen rond gaan ter vervanging bij A-ware/AB Transport gehoord; Peter Michael, Casper de Gier (zeer nadrukkelijk), Remco Schouten. Stoltenborg en Jansman zouden goed passen, maar hebben nog een contract voor een jaar en blijven dit seizoen dus bij B&T. Zoveel schaatsers kan Anema dus niet meer ophalen bij de grotere ploegen. Ben daarom benieuwd of hij het aandurft om 1 á 2 beloften te halen zoals De Gier, Ned kampioen junioren a Visser of bijvoorbeeld een Scheperkamp (zou een mooie opvolger voor Stroet zijn). Dat zou wel een serieuze renovatie betekenen. Of misschien Geerdinck meer laten focussen op marathons. Kan best een aardig potje sprinten en Stroet wordt er niet jonger op.

  Overigens werd ook bevestigd dat Bart Hoolwerf naar AB Vakwerk trekt. Drie Hoolwerfjes in hetzelfde tenue vanaf volgend seizoen. Daarmee ook 3 sprinters in huis. Lee blijft in Nederland deze zomer, maar ik heb nog niet gehoord bij welke ploeg hij terecht komt (zal wel AB Direct worden). Ter Haar maakte promotie naar AB Vakwerk, maar zal door deze transfer van Bart Hoolwerf waarschijnlijk toch bij AB Direct moeten blijven.
  Laatst bewerkt: 3 mrt 2019

Deel Deze Pagina