Discussietopic KPN Marathoncup/Natuurijs Grand Prix' 2018-2019

Discussie in 'Marathon' gestart door Lorca, 20 okt 2018.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Vandaag staan de NK Jeugdmarathons op het programma in Dronten. Mooi om wat talent te scouten. Vorig jaar bij de dames A bijvoorbeeld een heerlijke strijd gezien tussen Diewertje van Kalken en Marijke Groenewoud. Dit jaar is bij de dames junioren A uiteraard Anna van den Bos topfavoriete. Zij laat nu al weten dat ze het langebaanschaatsen voorlopig vaarwel zegt om zich te focussen op de marathons.
  https://www.schaatsen.nl/nieuws/2019/februari/van-den-bos-marathons-worden-mijn-hoofddoel/

  De op papier grootste concurrenten van Van den Bos zijn Roos Markus (goed debuut had zij op het NK Allround voor senioren), Hilde Noppert, Maaike Verweij en Luna Jonkers. Een Janet Beers of Paula Konijn sluit ik na hun goede MS op het NK voor junioren twee weken terug ook niet uit.

  Bij de heren junioren A ligt de strijd wat meer open nu favorieten als Van Workum, Vergeer en Scheperkamp er niet bij zijn. Teun de Wit en Ivar Immerzeel zijn wel aanwezig en samen met een Wabe de Rooij redelijk topfavoriet.

  Aansluitend betreden de topdivisierijders en de beloften vanavond het ijs van Dronten om de strijd voor de 13e cupwedstrijd. Met onder meer Jorrit Bergsma en Irene Schouten terug aan de start.

  Voor mij redelijk een thuiswedstrijd, dus vanmiddag maar lekker een kijkje nemen.
 3. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Haha, die Peter Michael. Knipt zijn iconische matje eraf en wint gelijk een marathon.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  en 3 nationaliteiten op het podium bij de marathon. Hoe vaak is dat gebeurd?
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Daar was laatst een stukje over op schaatspeloton. In ieder geval niet vaak.

  Maar wat een schitterende wedstrijd bij de heren. Vanaf rondje 48 was het gewoon keihard man tegen man en geen moment viel het stil. Unieke wedstrijd. Genoten, ondanks dat het langs de baan wel erg koud was.

  Kijken of ik morgen ergens tijd kan vinden voor een nabeschouwing.
 6. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik ga morgen zeker de samenvatting op youtube weer even opzoeken.
 7. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ook een leuk nieuwtje. Ik kwam bij de beloften een Portugees tegen. Blijkt dat Diogo Marreiros te zijn uit het inlinen. Die heeft inmiddels ook de overstap gemaakt naar het schaatsen.
 8. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Eerder dit seizoen ook een keer, Swings - Den Hertog - Michael
  proeme vindt dit leuk.
 9. proeme

  proeme Well-Known Member

 10. H2O-s

  H2O-s Active Member

 11. proeme

  proeme Well-Known Member

 12. proeme

  proeme Well-Known Member

  is morgen de wedstrijd in Lulea nog ergens te volgen?
 13. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Helaas niks vernomen over eventuele rapportages/samenvattingen van de wedstrijden door de NOS. Misschien dat er nog een klein verslag komt van de GP finale zondag tijdens Studio Sport. En wellicht wat samenvattingen tijdens de late uitzendingen van Nieuwsuur. Tot die tijd moeten we het doen met de start/finish beelden en blogposts op schaatsen.nl. En uiteraard de doorkomsttijden op livemarathon.

  Edit: verslag van de vrouwenwedstrijd van vandaag in het sportjournaal rond 13:15; beelden van de wedstrijd bij de mannen in de uitzending van 18:45.
 14. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Uitslag GP 4 (80km)
  1) Schouten
  2. Ketellapper-Zielman
  3. Kleibeuker

  Schouten rijdt voor het eerst op het Zweedse natuurijs (en het eerste echte natuurijs sinds 2012 ofzo), maar dat maakt allemaal helemaal niets uit. Ze wint alsnog. Zielman (koploopster in het GP klassement) pakt belangrijke punten en loopt uit op naaste belaagster Kamminga. Hopelijk lukt het Kleibeuker nog om dit weekend (alleen) weg te komen en een wedstrijd te winnen. Zou mooi zijn :)
 15. proeme

  proeme Well-Known Member

  Schouten is gewoon te goed... als er dit jaar een Elfstedentocht was geweest had je de winnares ook alvast kunnen opschrijven. Al ziet een wedstrijd er vast anders uit als het tegelijk met de mannenwedstrijd plaats vindt.
 16. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Bij de heren (100km)

  1) Hekman
  2) Bergsma (op 0.30 sec)
  3) Ariëns (op 0.10 sec)

  Bergsma weet in de slotfase vanuit een achterstandspositie (na Hoolwerf naar de kopgroep terug te hebben gebracht - maar die daarna wederom viel?) nog een aanval te plaatsen, maar Vreugdenhil haalt hem terug en in de eindsprint is Hekman uiteraard rapper. Bergsma lijken we alvast te kunnen opschrijven voor de 150km van zondag. Samen met Vreugdenhil (plek 6) twee van de grote favorieten. Ariëns zag vandaag 5 ploeggenoten uitvallen, maar weet knap derde te worden. Zoals altijd zeer degelijk (met podiumplek nummero zoveel), maar bijzonder genoeg nog niet gewonnen dit seizoen. Sjaak Schipper zwaait af na dit seizoen en wordt nog knap 4e.
  Laatst bewerkt: 21 feb 2019
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  in de dooi...
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Op zich geen nadeel. Goede ijsvloer betekent vaak ook dat de sprinters goed van voren blijven zitten.

  Wel is het apart. Vanochtend was het rond 11 uur nog -13. In het weekend gaat het dooien...
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, ik zag de temperaturen ook. Vandaag -13, vannacht daalt dat nog naar -24. Morgen komt het dan boven 0. In de nacht nog even -4 en dan gewoon dooi, ook 's nachts...
 20. proeme

  proeme Well-Known Member

Deel Deze Pagina