Daikin NK allround, 21 en 22 november 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 12 nov 2020.

 1. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, die betrouwbaarheid is een dingetje inderdaad, daar heb je gelijk in.

  Maar als ze er mee omgaan zoals ze nu doen, doe ze dan maar weg. Dit slaat nergens op. Of zou dat een bewuste actie zijn om de Japanners weg te houden?
 2. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  We hebben weer eens naar een allroundtoernooi in Thialf kunnen kijken met een goed deelnemersveld. Wat viel mij als kijker op?

  - Hebben we nou de snelste slotronde OOIT op een 10km gezien? Wat een spetterend einde van dit weekend. Met publiek erbij was dat nog leuker geweest!
  - De talenten van enkele jaren geleden, Roest, Bosker en Talsma, vormen nu het het podium op het allroundtoernooi.
  - Bosker en Wijfje hebben als stel allebei zilver, maar ze vinden elkaar goud waard.
  - Roest was geen moment in gevaar. Bosker legde zich op eigenlijk voorhand neer bij een tweede plek. Niettemin reed ook Bosker een goed toernooi.
  - Antoinette de Jong nam op de tweede dag de regie in handen en liet zich niet gek maken. Een mentale overwinning;
  - Team Frysk heeft het super gedaan met twee medailles en ook nog enkele andere top-6 plekken.
  - Er zijn weinig mannenallrounders met een goede 500 meter.
  - Jorien ter Mors en haar afmelding op de 500 meter, tja... Ik deel de mening van Erben en Rintje.
  - Mooie uitleg van de bijhaal met Erben op de schaatsplank!
  - TalentNed imponeert met Snellink en Slotegraaf. Dat zijn twee openbaringen van dit toernooi.
  - Huizinga kan tevreden zijn over dit toernooi. Dat geldt niet voor ploeg- en leeftijdsgenoot Beune.
  - Blokhuijsen en Verweij vallen zoals altijd op. Verweij dit keer positief, Blokkie, tja...
  - Met Esmee Visser wil het toch echt niet vlotten dit jaar.
  - Jac Orie schreeuwt (te) vaak onder zijn mondkapje door.
  - De tijden vielen in de breedte niet mee door een combi van hoge luchtdruk, andere seizoensplanning en coronatijd. Toch kopieert Roest eigenlijk zijn tijden van het WK allround van vorig jaar in Hamar, met alleen een ruim langzamere 1500m.
  - Met dit puntentotaal zou Antoinette de Jong slechts zevende zijn geworden in Hamar.
  - Ik ben blij dat we schaatsen kunnen kijken in dit coronajaar en ben er goed voor gaan zitten! Hopelijk zien we bij de internationale wedstrijden alle internationale toppers, dus ook Canadezen, Chinezen en Japanners.
  alexander79, De Keizer en Duif vinden dit leuk.
 3. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Volgens mij is dit de tweede snelste ronde ooit op de 10, met alleen de fameuze 27.9 er nog voor.
 4. sysya

  sysya Well-Known Member

  Denk dat dit een taak is voor de KNSB/Thialf, die regels zijn er niet voor niets dan is het nu dus tijd om te handhaven. Als je coaches zo laat schreeuwen dan hebben die mondkapjes inderdaad geen zin. Dus dan maar een sanctie invoeren. 2 waarschuwingen en bij de 3e keer mag de coach in kwestie een wedstrijd op de tribune zitten, wie niet kan luisteren moet maar voelen. In voetbal stadions werd het publiek gewoon verbannen en terecht, dan moet je dat vind ik ook doen met coaches en schaatsers die zich niet aan regels houden (na tig waarschuwingen).
 5. mi

  mi Well-Known Member

  Eens!
  Ook na de berichten hoe deze beelden vallen in Japan. Er wordt teveel goedgepraat met ‘in the heat of the moment’ maar het kan gewoon niet. Dan plak je dat masker maar vast aan je snoet als je steeds vergeet dat je er niet aan mag zitten.
 6. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  - Ter Mors had gewoon moeten rijden, ze scoort geen punten en de mensen die al geen fan waren krijgen een reden erbij om dat niet te worden.
  - Roest fluitend naar de titel.
  -Talsma op de 10 km, opvolger voor Bergsma.
  -Bosker en Wijfje zilveren gouden koppel
  - mooie mentale overwinning voor Antoinette de Jong.
  -Visser moet heel veel werk gaan verrichten.
  -Anema: goede 5 km.
  - Wat had Irene Schouten kunnen doen in dit veld?
 7. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Beune. Wanneer komt de echte doorbraak? Zelfs in dit veld komt ze niet aan te pas. Op moment dankt ze haar bekendheid alleen aan "vriendin van Kjeld"..
 8. sysya

  sysya Well-Known Member

  Geen idee, je geeft zo'n talent altijd een seizoen om op gang te komen, maar dit is seizoen 3 bij de grote mensen als ik mij niet vergis. Als ze nu steeds 4e wordt achter de grote namen dan kun je nog zeggen dat ze er net niet aankomt, maar ze ligt echt een belachelijk eind achter. 3.4 punt op ADJ is gewoon veel te veel, zeker gezien het feit dat het puntentotaal dat gereden werd niet eens buitengewoon goed was.
 9. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het eerste seizoen bij Jumbo reed Beune wel goed. De begeleiding zal moeten evalueren waar het mis is gegaan.
  Duif en G1ant vinden dit leuk.
 10. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  In dit geval snap ik het wel. Niet te snel beginnen, geen risico lopen om echt op een hoop te gaan. En gewoon loeren op die ritwinst. Het hoefde geen 12.50 te zijn. Die vorm had hij ook niet.

  Wel had hij er op 9600 dichter op moeten zijn. Zijn versnelling kwam te laat. Liep daardoor hij ook nog wel een risico op een Bergsma'tje bij die laatste wissel.

  Op de een of andere manier heeft hij altijd, ook als hij kapot zit, nog wel wat over in de laatste paar honderd meter. Dat vind ik knap. Dat zie je bij atleten en wielrenners ook vaak (dat ken ik als recreant zelf ook vanuit die sporten, dat je kapot kunt zitten, maar dat een korte eindsprint op karakter altijd wel lukt) maar bij schaatsers is het toch zeldzaam.
 11. mi

  mi Well-Known Member

  Ik hoop dat ze nog een kans pakt/krijgt onder een andere coach. Ik heb me vorig jaar al kritisch uitgelaten over de vrouwentak van JV en ondanks het goede optreden van de Jong dit weekend blijf ik daarbij. Bij beiden het gevoel dat er meer in zit dan er uit komt.
  Duif vindt dit leuk.
 12. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Ben benieuwd bij welke marge Ter Mors wel had gereden. Of zou ze het sowieso niet hebben gedaan omdat de titel nul waarde voor haar heeft?

  Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurd, hoewel wel wat extremer dan bij andere gevallen omdat ze nu eerste stond. En ik ben het met anderen eens: als je geen 5km wil rijden, dan moet je niet meedoen. Je doet ook niet mee aan een triatlon als je geen zin hebt om te lopen. Of aan Parijs-Roubaix als je alleen de eerste helft (zonder kasseien) leuk vindt.

  Mijn mening is trouwens hetzelfde als bijvoorbeeld Wüst bij een NK afstanden de 500 meter rijdt en dan de twee omloop laat schieten. Bij een blessure of ziekte is het een ander verhaal, natuurlijk. Maar als je het vooraf al van plan bent, moet je gewoon niet meedoen.
  mi vindt dit leuk.
 13. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Uit het verleden kan ik me één keer een afzegging van een leidster na 3 afstanden in een allround toernooi herinneren. Daarvoor moeten we terug naar de pre-historie van dit forum (@G1ant weet dat vast nog wel ;)).
  Op het WK 2004 in Hamar stond Anni Friesinger boven aan en zegde toen af voor de 5km. Volgens mij had ze wel een excuus, ze was op de 1500m slechts 4e geworden en was ziekjes.

  Uitslag WK Allround 2004 vrouwen - SchaatsStatistieken.nl
  G1ant vindt dit leuk.
 14. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  We zullen het nooit weten, maar ik denk dat het eerder naar de 7.20 of net daarboven was gegaan. En dat dacht ik al na haar 3 kilometer. Die was zeker niet slecht, maar als 1500 meter rijdster zit er een wereld van verschil tussen een 3 en een 5 kilometer. Kijk bijvoorbeeld naar Richardson op het WK allround van 2015. De Ter Mors van nu is een rijdster zoals de Richardson van toen. (Maar die reed toen voor Jillert. Deed Ter Mors dat ook maar, dan had ze die 5 zeker moeten rijden. :))

  Ook kijkend naar de andere tijden... Kiel en Beune waren op de 1500 een stuk (dik 3 seconde) langzamer dan Ter Mors (die daar niet eens goed reed). Op de 3km waren ze vrijwel even snel. Als je die lijn extrapoleert dan mag je aannemen dat ze op de 5km een aardig stukje sneller zouden zijn dan Ter Mors. Ze reden 7.15 en 7.17.
 15. G1ant

  G1ant Well-Known Member

  Dat had ik niet meer geweten, alleen heel vaag herinner ik me iets. Ik word oud. :) Die afsluitende rit tussen Groenewold en Pechstein staat me wel helder voor de geest.

  Wel weet ik dat bij het WK sprint in 2018 Kodaira na 3 afstanden in leidende positie afzegde. Degene die profiteerde? Jorien ter Mors.
  mi en SprintMaster vinden dit leuk.
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  En zo is de cirkel weer rond. :)

  Nog een leuke uit het tijdperk dat je nog wereldkampioen werd na 3 afstandszeges (@Kristian zal het weten) : in 1983, Oslo was Rolf Falk-Larsen al kampioen en moest toen nog een 10 km rijden. Hij reed toen zo langzaam dat Gustafson hem nog op punten inhaalde! Volgens mij was het Noorse publiek daar niet zo blij mee.

  Uitslag WK Allround 1983 mannen - SchaatsStatistieken.nl
  G1ant vindt dit leuk.
 17. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Traint Beune te veel op kracht? Technisch ziet het er wel mooi uit, maar de finesse van 2019 zit er niet meer in.

  Destijds haalde ze zilver op het NK allround met o.a. 1:54 en 6:58, schitterende tijden, weliswaar bij een extreem lage luchtdruk.

  Hoe verhouden de tijden van dit toernooi zich met luchtdrukcorrectie tot die van 2019 en 2020?
 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  G1ant, Khlebnikov en Duif vinden dit leuk.
 19. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, mee eens
 20. zopie

  zopie New Member

  Bij de Formule 1 erger ik er mij aan als ik ook maar 1 persoon zie die het mondkapje verkeerd op heeft. Je geeft dan een verkeerd voorbeeld voor een internationaal publiek. Na het wangedrag in Thialf dit weekend zou het maar zo kunnen dat de NK Sprint het laatste evenement van dit seizoen wordt. Die "tig waarschuwingen" hebben dus ook geen zin. Daarvoor is het al te laat.

Deel Deze Pagina