Daikin NK allround, 21 en 22 november 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 12 nov 2020.

 1. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Als je Roest nu ziet en hoort praten zou je niet denken dat hij net effe 10 km heeft geschaatst. :D
 2. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Dat Wijfje en Bosker een stel zijn weet ik, maar ze zitten in verschillende ploegen en ik begreep dat iedere ploeg zoveel mogelijk een eigen bubbel heeft. Dus wil je de bubbel zuiver houden dan zouden mensen uit verschillende ploegen afstand moeten houden. Wordt lastig als je een relatie hebt.
 3. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member


  Ik weet niet of Ter Mors nu werkelijk wil allrounden maar als je je inschrijft om aan dit toernooi mee te gaan doen (ook al is het een soort van trainingswedstrijd)) zou het wel gepast zijn om het ook af te maken. Wat dat betreft heb ik meer respect voor Verweij, die wist dat het podium er voor hem hoogstwaarschijnlijk niet inzat maar toch reed hij ook de laatste afstand.
  En hij stond niet eens eerste na 3 afstanden.
  Laatst bewerkt: 22 nov 2020
  G1ant en RodyTur10 vinden dit leuk.
 4. Mcat

  Mcat Well-Known Member

  Ik dacht, die had nog genoeg over en heeft het ergens laten liggen.
  JohnZero en RodyTur10 vinden dit leuk.
 5. proeme

  proeme Well-Known Member

  ik snap je gedachte, maar ik denk niet dat dat heel realistisch is zo. En zolang het 1 bubbel is met alle deelnemers (+begeleiding, scheidsrechters, pers, etc) die negatief getest zijn, is er ook weinig aan de hand toch?
 6. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Al die bubbels zijn voor de bühne. Feitelijk is het geen bubbel.
  Duif vindt dit leuk.
 7. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Ja, natuurlijk een terechte opmerking. Als je niet het coronavirus hebt en de persoon tegenover je heeft het ook niet, dan doet zo'n kapje niets.
 8. diploma

  diploma Active Member

  De laatste rit 10 km was smullen. Een mooi einde van een verder kleurloos toernooi.
  Wat moet dat volgend jaar gaan worden op het OKT: Talsma, Roest, Bosker, Bergsma, Kramer en maar 2 tickets.

  En Ter Mors ... tsja, ik ben altijd fan van haar geweest, maar deze keuze doet geen goed. Hadden haar trainers haar niet kunnen behoeden voor zo'n stomme beslissing?
 9. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Een mond/neusmasker is natuurlijk maar een onderdeel van allerlei maatregelen, afstand houden hoort daar ook bij. Al vind ik wel dat ze er nogal inconsequent mee omgaan. Wel mondkapje, geen mondkapje, alleen over de mond of onder de kin. Ik zag er zelfs een paar die met hun hand het gehele mondkapje aanraken, iets wat ook niet geadviseerd wordt. Misschien moeten ze daar toch ook maar even een opfriscursus volgen hoe je een mondkapje moet dragen en hoe ermee om te gaan, als je besluit die dingen wel te gaan gebruiken. Doe het goed of laat het achterwege, dit komt namelijk nogal sullig over.
 10. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Dat denk ik ook. Hoorde ik Erben nou in een bijzin zeggen, dat hij 's ochtends nog in Heerenveen was geweest en met mensen gepraat had? Terwijl hij zowel zaterdag als vandaag in de studio in Hilversum zat.
  Ik zag ook Jutta Leerdam vandaag: die had toch niks te zoeken daar?

  Die lakse houding is denk ik ook precies de reden waarom de Aziaten precies willen weten hoe het er aan toe gaat in de 2/3/4 weken dat men in corona-brandhaard Nederland zou moeten verblijven. Hoe gesloten is die bubbel eigenlijk? Qua hotels, eten, pers, ijsmeesters, trainingen, vervoer van en naar de baan?

  Dat afgelasten van het WK in Peking is een extra moeilijkheid voor de ISU. Corona-technisch zou het het makkelijkst zijn om het WK in Heerenveen te houden, precies aansluitend aan de Wereldbekers. Maar 4 weken achter elkaar schaatsen vraagt natuurlijk om afzeggingen voor die wereldbekers. Mogen schaatsers echter nog halverwege binnenstromen? En hoe gaat die kwalificatie voor het WK eigenlijk. Aan de ene kant is het logisch om die wereldbekers van januari daar nog in te betrekken.

  Bijvoorbeeld om de helft van de deelnemers te baseren op resultaten van vorig jaar, en de andere helft op basis van die wereldbekers van januari. De regels staan het echter niet toe om dat maar half te doen. En die regels staan in dat deel van de reglementen dat alleen het Congres kan veranderen. Dus dat kan waarschijnlijk alleen als alle landen er mee instemmen om dat nu een keer niet te doen.
  Maar ik denk dat degenen die op basis van vorig seizoen zich net kwalificeren het daar niet mee eens zullen zijn.

  Corona-technisch is het ook handig om het deelnemersveld van die wereldbekers flink te beperken om de bubbel zo klein mogelijk te houden. Onderdelen niet rijden (10 km, teamsprint), maximaal aantal per land naar beneden en/of strengere limiettijden. Maar dan zou je het dus niet als kwalificatie voor het WK kunnen gebruiken. Maar dan zullen nogal wat schaatsers die Wereldbekers wel geloven en zich pas aansluiten voor het WK.
  G1ant vindt dit leuk.
 11. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member


  Nou ja, Leerdam en Verweij zijn een stel en die ook nog eens deel uitmaken van hetzelfde team, zij hebben dat team immers opgericht samen dus dat zij daar is lijkt mij niet echt een probleem.
 12. mi

  mi Well-Known Member

  Zo ik zit de herhaling te kijken want ik was vandaag even druk met de corona-besmette medemensch.
  Om maar meteen even terug te komen op de bubbel: de pcr is niet waterdicht. Het is de beste test die er is. Fout positieven valt erg mee maar fout negatieve uitslagen komen frequent voor. Dus het handhaven van mondkapjes en maatregelen is zeker zinnig. Het is een kwestie van kansen. Statistisch gezien is de kans dat er een keer iemand die positief is negatief test en dus in de bubbel komt, dan wil je verspreiding (en quarantaine maatregelen) zoveel mogelijk beperken.

  tav dames: wat een goede 1500m van Antoinette! Kop en lijf onder controle! Hoop dat ze dat, onder druk, vast kan houden! Jammer van ter Mors. Hier moet de KNSB iets mee richting de ploegen. Je kunt dit gewoon niet gebruiken als trainingswedstrijd. Dat moet je niet willen uitstralen en moet je ook niet zeggen op tv. Flinke boete oid op zetten. Het zal niet altijd te controleren zijn maar er moet een signaal van uit gaan. Dit is slechte reclame voor de sport.
  Roest doet wat hij doen moet, Bosker is nog net maatje kleiner. En Blokkie doet weer eens een blokkie...
  Camila en ZeeKoei vinden dit leuk.
 13. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Wat voor bedrijf is dat IKO eigenlijk? Dan zal ik ze eens bellen, om iets te bestellen. Om dan net voordat de aankoop definitief is, de bestelling af te blazen. Voor uitleg verwijs ik dan wel naar Jorien ter Mors.
  Camila, chicagodude en EenBrabander vinden dit leuk.
 14. mi

  mi Well-Known Member

  Nou kunnen we heel bozig doen, maar dit is niet bepaald de allereerste keer dat dit gebeurt toch?
  Duif vindt dit leuk.
 15. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Dat het niet de allereerste keer is dat dit gebeurt, is nu net het probleem. Dit is geen incident. We hebben in de schaatssport een structureel probleem met afzeggers door een gebrek aan respect voor publiek/tv-kijkers, sponsoren, organisatoren en tegenstanders.
  proeme vindt dit leuk.
 16. mi

  mi Well-Known Member

  Ik ben het volkomen met je eens hoor!
  Maar dat wil ook niet zeggen dat ik bij de jumbo mijn kar volgooi om hem bij de kassa achter te laten.
  Camila vindt dit leuk.
 17. JohnZero

  JohnZero Well-Known Member

  Wennemars had wel een punt, men heeft dit NK, onder bijzondere omstandigheden, georganiseerd en vervolgens neemt Ter Mors het niet serieus want voor haar is het maar een trainingswedstrijd. Over je sport en alles wat er bij komt kijken om zoiets te organiseren serieus nemen gesproken.
  De Keizer en Duif vinden dit leuk.
 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Met 7:32 had Ter Mors nog de derde plek behaald. Dat moet ze toch fluitend kunnen rijden. Voor plek twee was 7:17 nodig. Dat was spannend geworden, ik had haar op 7:13 ingeschat gezien de 4:08 maar na de 1500m leek me dat niet meer realistisch.

  In de krant stond ook het verhaal over de nieuwe sponsor en dat ze nu met Kika op de been rijden. Dan moet je nu niet zelf opgeven.
  G1ant vindt dit leuk.
 19. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Er was dit weekend ook nog eens weinig andere sport van groot belang. Er was geen Grand Prix met Max, geen wielrennen meer (behalve een superprestige in het veld), veel wintersporten zijn nog niet of bijna niet begonnen (beetje alpineskiën en bobsleeën dan). Dus dit NK allround kreeg wel veel aandacht hier en daar in de sportmedia (met name bij de NOS).
 20. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik denk dat je een beetje overschat hoe effectief die testen zijn... Er is een reden waarom er andere maatregelen zijn en dat is omdat testen alleen niet genoeg is. Dat mondkapje draag je voor een ander, niet voor jezelf. Je kunt iedereen wel testen, maar met het foutpercentage van ongeveer 30% kun je er dus helemaal niet vanuit gaan dat iedereen op de baan ook daadwerkelijk coronavrij is.
  ZeeKoei en chicagodude vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina