Daikin NK allround, 21 en 22 november 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 12 nov 2020.

 1. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Mee eens, dan doet Kramer het slimmer, die trekt zich gewoon vooraf terug met vage griep-verschijnselen, zodat hij iig niet de hoon over zich heen krijgt als hij uiteindelijk voorspelbaar de 10k of niet rijdt of op z'n dooie akkertje rijdt :D;)
 2. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dat van Kika is ook een goed punt vind ik. EIgenlijk zou dat alleen al genoeg reden moeten zijn om de 5k te rijden. Rijdt hem dan wat conservatief uit door niet diep te gaan maar hem op mooi tempo richting 7.30-7.40 te rijden. Laat je iig zien dat je graag Kika nog wat meer exposure wil geven, en dat je doorzet.

  Maar goed, zoals anderen al hebben aangegeven, het is zeker niet de eerste keer dat iemand om dubezue redenen afzegt voor een laatste afstand, of er op een afstand met de pet naar gooit.
 3. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Het is spijtig dat analysten zoals RIntje en Erben zich niet beter laten voorlichten voor dat ze dat soort uitspraken doen. Maar goed, het is ook wel een algemeen dingetje dat de communicatie omtrent maatregelen verre van optimaal is. Er moet gewoon duidelijk gecommuniceerd worden dat negatief testen niet 100% juist de diagnose stelt, en afhankelijk van het soort test kan het aantal false negatives (oftewel negatief testen maar positief zijn) zelfs vrij hoog zijn. Vandaar dat mondkapjes als extra maatregel zeer sterk aan te raden zijn.

  Maar goed, het is wel een beetje roepen in de woestijn, hier in de VS is het ook vechten tegen de bierkaai, zeker nu iets simpels als een mondkapje een politiek iets is geworden.
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 4. proeme

  proeme Well-Known Member

  ja, ik liet me door hen in de luren leggen, want eigenlijk wist ik dit wel.

  Hadden we maar 100% betrouwbare tests. Liefst sneltests. Dan zou de wereld een stuk normaler zijn. Kunnen we het stadion weer vol stoppen met allemaal negatief geteste mensen (testen bij de ingang).
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ja ik heb dit ook al eens eerder benoemt. Orie heeft al eerder een heel aantal dames verkeerd begeleidt en bij een aantal lijkt dat nu weer te gebeuren. Eigenlijk zie ik dat bij hem ook vooral op mentaal vlak, qua metingen en hoeveel calorieën ze wel of niet moeten eten vertrouw ik Orie echt wel, maar een echt mensen mens is het niet. Bij ADJ is het de afgelopen 2 jaar vooral pappen en nat houden, die kwam van Justlease met de boodschap en nu ga ik grote prijzen pakken, maar dit is nooit echt gebeurd. Beune heeft onder Orie toch ook nog niet echt laten zien wat ze in haar mars heeft.

  Orie zelf zegt dan dat de ploeg geen praatgroepje is, oftewel, niet lullen maar poetsen. Toch had ik bij ADJ de afgelopen seizoenen het gevoel dat die veel meer behoefte had aan een goed gesprek dan een nieuwe meting of weer een krachttraining. Dat mentale aspect is misschien nog wel belangrijker dan dat werkelijk alles fysiek klopt en toch heb ik niet het gevoel dat JV hier aandacht aan besteed.

  Elke keer als ik aan Orie en het mentale aspect denk dan denk ik aan het arme kind Sanneke de Neeling die in een telefoongesprek van nog geen 3 minuten te horen kreeg dat ze na 3 jaar JV niet meer welkom was. Zij is volledig gebroken door het systeem daar voordat ze haar 22e verjaardag vierde. Ik hoop vooral dat de herhaling met Beune in de hoofdrol niet gaat plaatsvinden.
 6. Elina

  Elina Well-Known Member

  Gisteravond bij Langs de Lijn was Marcel van Roosmalen aardig op dreef, maar niet altijd terecht.
  Erben Wennemars was nog altijd niet blij met de afzegging van Ter Mors.
  Ze belde met de coach Ten Hove en daarna begreep Wennemars het beter waarom er was afgezegd.

  Geen directe link naar het fragment, maar je kunt het hier terugluisteren.

  @JohnZero @chicagodude @Marcel Vos @EenBrabander
 7. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

 8. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  En met de conclusie dat ze er na de 1500 helemaal doorheen zat kan je zeker de vraag stellen of het fysiek verantwoord is geweest om de 5 kilometer nog te rijden. Zeker met de blessuregevoeligheid van Ter Mors denk ik dat dit de verstandigste keus is geweest. Niet rijden doe je nooit uit luxe...
 9. mi

  mi Well-Known Member

  Ik heb nog nooit een schaatser gehoord die er na 1500m niet doorheen zat?

  Ik snap het best vanui het individu, maar voor de sport is dit gewoon niet te verkopen.
 10. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Er is er doorheen zitten van de verzuring en er is met een uitgeput lichaam zitten. Normaal herstelt een fitte schaatser binnen 5 minuten van een 1500 meter op een niveau dat er weer uitgewerkt kan worden en de voorbereiding op de volgende afstand kan beginnen. Als het lichaam niet dusdanig herstelt dat die voorbereiding wordt verstoord of fysiek niet goed kan worden uitgevoerd dan is de conclusie om niet door te gaan het beste wat je kan doen. Hoe spijtig ook.
  Laatst bewerkt: 24 nov 2020
  G1ant vindt dit leuk.
 11. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Tja het is dan wel te begrijpen, maar communiceer dat ook dan. Als sporter heb je een verantwoordelijkheid tegenover de sport om te laten weten waarom je niet meedoet vind ik. Als Wüst had afgezegd zonder het noemen van een blessure was dat ook raar geweest. Nu denkt iedereen dat Ter Mors gewoon geen zin had om de 5 te rijden en eventueel illusies had dat ze daardoor volgend weekend een mogelijke eerste plek op het NK sprint zou weggooien omdat ze er nog moe van zou zijn.
  ZeeKoei, Elina en Eelco vinden dit leuk.
 12. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Voor wie schaatst Ter Mors eigenlijk?

  Ik denk voor Jorien. Niet voor de kijker thuis. Niet voor Rintje Ritsma, en ook niet voor Erben Wennemars.
  Ze hoeft helemaal niks uit te leggen aan ons.
  Eelco vindt dit leuk.
 13. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Ze schaatst wel degelijk voor iemand buiten zichzelf, namelijk de sponsor. Als zij een slechte naam krijgt geeft dat ook af op de sponsor en dat is niet leuk voor degene die haar salaris betaalt. Hoe beter je bent met het publiek, hoe beter dat is voor de sponsor. Het publiek is ook belangrijk trouwens. De enige reden dat topsport bestaat is dat mensen ervoor willen betalen om het te zien (het is dus gewoon entertainment), dus als sporter heb je zeker ook belang bij de interesse van het publiek.
 14. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Dat klopt, ze hoeft helemala niks uit te leggen (tenminste, mits haar sponsor/werkgever daar niet om vraagt dan), maar hier geven de meesten volgens mij ook niet aan dat ze iets moet uitleggen. Wel dat er goede redenen zijn om het wel te doen. Maar goed, uiteindelijk moeten ze het ook allemaal zelf weten.
 15. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Hoe zit het met de eindklassering van Ter Mors? In de uitslagen op schaatsen.nl staat ze als 9e maar Siep Luinenburg zet haar onderaan. Meende dat er sinds een paar jaar de regel is dat als je je terugtrekt voor de slotafstand je inderdaad niet je klassering na 3 afstanden meer krijgt.

  Siep Luinenburg (@SiepLuinenburg) / Twitter
 16. Khlebnikov

  Khlebnikov Well-Known Member

  Zie 34.20 - 36.40 voor een opmerkelijke actie van Hans van Helden.
 17. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Is het schaatsen.nl/KNSB pdf-je Dames Allround Daikin NK - t 2021 21 en 22 november 2020 Thialf - Heerenveen niet gewoon de officiële uitslag? Zo ineens Siep Luinenburg (wie is dat?) aanhalen met een eigen tabelletje waarin het lijkt alsof Jorien ter Mors geen 1500 meter gereden heeft is nou niet het toppunt van interessante alternatieve theorieën.
  Eelco vindt dit leuk.
 18. Eelco

  Eelco Well-Known Member

  Wie is Siep Luinenburg? Is dat de scheidsrechter of jurylid van het NK?
 19. JaapvdB

  JaapvdB Well-Known Member

  - Voormalig Service Delivery manager Atos - Secretaris Baancommissie en Wedstrijdsecretaris Organisatie Comité Thialf Heerenveen - Fanatiek toerfietser
  Eelco vindt dit leuk.
 20. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Hij is secretaris baancommisie en wedstrijdsecretaris organisatie comité Thialf , dus hij weet echt wel hoe het zit. Het viel me gewoon op. Vermoedelijk is het probleem de sortering (op punten) waardoor Ter Mors als 9e staat. Daarom hebben ze als work around haar 1500m geschrapt vermoed ik om het kloppend te krijgen.
  Eelco vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina