Algemene dopingzaken

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Eelco, 18 mei 2016.

 1. Monique

  Monique Well-Known Member

 2. Eelco

  Eelco Well-Known Member

 3. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

 4. Monique

  Monique Well-Known Member

  In ieder geval is er nu een duidelijke richtlijn waar ook nog de toegestane waarden bij staan. Dat scheelt hopelijk wel een hoop gezeik: als je nu boven deze waarde zit ben je het bokje. Ze zijn wel erg tolerant wat mij betreft maar vooruit, er is een regel.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Britten ook in de problemen

  http://www.nu.nl/sport/4292068/brits-anti-dopingbureau-geeft-gruwelijke-fouten-toe.html


  Maar er worden voetbalclubs genoemd, dus het zal met een sisser aflopen. Je kunt moeilijk een speler met een waarde van 80 miljoen schorsen en ontslaan. Dat is gewoon te duur, dus doen ze dat niet. Stel je de schade voor als je het mis hebt...

  Wat Russische talenten schorsen kost geen geld. Isinbayeva, boegbeeld van Adidas, zal wel naar de Spelen mogen.
  leenstrafan vindt dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Wat we allemaal allang dachten, is dus ook zo.
  RUSSISCHE OVERHEID STEUNDE GROOTSCHALIG DOPINGPROGRAMMA

  Dan verbaast het me extra dat de Nederlanders, en niet de Russen, 8 keer goud in Sochi haalden bij het schaatsen. Of waren Olga, Ivan, Denis etc. wel clean i.t.t. een heleboel Russen in een hoop andere sporten?
 7. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Minimaal 24 schaatsgevallen tussen eind 2011 en 2015, en 1 schaatser waarbij zichtbaar gerommeld was met de dopingflesjes op de OS.
 8. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik ben heel benieuwd wat het IOC beslist. Morgen komen ze waarschijnlijk al met een uitspraak. Het lijkt er toch sterk op dat heel Rusland niet naar Rio af zal reizen. Daar zal Poetin niet blij mee zijn. Maar ik wel.
 9. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Maar hé, Brian Mariano gebruikte ook doping en dat is een Nederlander. Dus in Nederland zal ook wel een dopingprogramma bestaan met structurele doping en de geheime dienst die positieve stalen verwisselt. Waarom alleen de Russen hier op aankijken? :cool:
  proeme, Eelco en Monique vinden dit leuk.
 10. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Dit ziet er inderdaad wel serieus uit. Ben benieuwd naar de sancties.

  Al is het inderdaad wel wat absurd dat dit gebeurde op de voor NL beste spelen ooit. De Russische overheid heeft een hekel aan schaatsen?


  (ik blijf trouwens tegen nationale sancties, omdat ik tegen het straffen van onschuldigen ben. Maar ik weet ook niet wat je hier anders moet doen, dus misschien is het de enige optie)
 11. Monique

  Monique Well-Known Member

  Het is hier dusdanig groots dat op jacht gaan naar individuen een heilloze weg is. Daar is geen beginnen aan. Met het hele land schorsen geef je wel een duidelijk signaal af. Wellicht dat dat helpt.
 12. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Of hebben wij een nóg beter programma?

  Of helpt doping is het schaatsen dan toch niet?
 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Als Doping in het schaatsen niet helpt, dan is er denk ik nauwelijks een sport waar het wel helpt. Tuurlijk helpt bij schaatsen een goede techniek, maar kracht en uithoudingsvermogen (die je met doping kunt opdrijven) zijn eigenlijk wel de basis. Techniek kun je trouwens ook verbeteren met doping, omdat je langer en intensiever kunt trainen.
 14. Danielle

  Danielle Well-Known Member

  Ik denk ook wel dat het helpt hoor.

  Of, de derde mogelijkheid: Wij (Nederland) zijn gewoon veul beter dan de rest.
  Maar dat blijkt ook wel mee te vallen als je naar de laatste WK afstanden kijkt, heel ander beeld dan in Sochi.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De Oost-Duitse dames trainden veel meer dan de rest van de schaatssters, wonnen nagenoeg alles en waren toch niet overtraind. Hun trainingsschema's waren alleen mogelijk met doping (denk ik dan). Hun techniek was niet altijd mooi*, maar dat compenseerden ze met hun buitengewone kracht.
  Waarschijnlijk zouden de meeste schaatsers van nu, als ze op die manier zouden trainen zónder DDR-doping, overtraind raken en juist langzamer gaan schaatsen. Op basis van dit argument kun je stellen dat doping helpt.
  *niet mooi, maar in veel gevallen wel effectief

  Overigens denk ik nog altijd dat Kulizhnikov niet op eigen houtje aan doping begon, maar dat de Russische sportbond of zo erachter zat. Je kan als Russisch supertalent bijna niet op doping heen, lijkt me zo, in de sportcultuur die daar blijkt te heersen. Maar de vraag is, moet je nu de sporters zijn gaan straffen omdat ze gedwongen doping hebben gebruikt, of moet je de mensen straffen die de sporters gedwongen hebben om doping te nemen? Ik neig naar dat laatste.
 16. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Het is vrijwel zeker dat we in Sotsji ook gewoon een beetje mazzel hebben gehad. Nederlanders piekten goed, de Amerikanen hadden problemen met hun pak. De vorm van de dag viel blijkbaar bij de meeste Nederlanders goed uit en bij een aantal belangrijke concurrenten iets minder.

  Hoewel ik ook tegen het straffen van onschuldigen ben, denk ik dat voor een land dat tot op regeringsniveau doping aanmoedigt en onder het tapijt schuift de straf niet kan bestaan uit slechts een waarschuwing. Dan is het uitsluiten van het hele land zo'n beetje de enige mogelijke oplossing, ook al zijn er dan wat schone Russen die je ook treft.
  Als iemand een misdaad pleegt en daarvoor de gevangenis in gaat (of een boete moet betalen), tref je ook de familieleden en vrienden van die persoon die immers hun ouder/broer/zus/kind/vriend minder vaak kunnen zien, toch hebben we met z'n allen besloten dat het beter is dat misdadigers de gevangenis in gaan.
 17. proeme

  proeme Well-Known Member

  Poetin ontkent dat de staat iets met doping te maken heeft

  wat kan die man toch enorm verrassend uit de hoek komen...
  EenBrabander vindt dit leuk.
 18. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Ze kennen de namen van de sporters, maar die worden nu nog niet naar buiten gebracht.

  Als ik het rapport zo lees, staan er veel schaatsers bij. Even aannemende dat de Russen uit de uitslagen van Sotsji geschrapt worden, dan zijn er extra medailles voor de Japanse ploegenachtervolging, Hong Zhang en............Claudia Pechstein....
 19. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Laatst bewerkt: 18 jul 2016
 20. Monique

  Monique Well-Known Member

  Goh wat een verrassing. Hij zegt ook nog dat hij tegen doping is ..... yeah right. Hij zal wel tegen doping voor niet Russen zijn.

Deel Deze Pagina