Olympisch Kwalificatie Toernooi 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 22 dec 2021.

  1. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik heb ook het idee dat het niet zo simpel is dat Bergsma heeft gezegd "jongens ik wil wel mee doen bel maar als je me nodig hebt" en dat dat gewoon niet gebeurt. Ik denk dat er wel iets meer speelt, ook vanaf kamp Bergsma/Anema, waar wij niets van weten wat de situatie ingewikkelder maakt.
    mi vindt dit leuk.
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Naja, het zou natuurlijk kunnen dat Bergsma/Anema eisen dat Bergsma sowieso een keer rijdt (zodat hij een medaille krijgt), en dat Coopmans daar niet in mee wil, wat dan op zich wel weer logisch is.
  3. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Heeft Kramer zo'n afkeer van Bergsma dan? Heb ik nog nooit iets van gemerkt of gelezen, behalve dan dat sommige forummers hier dat aannemen.
    Dat ze verschillende karakters hebben is duidelijk, maar ik geloof niet dat ze zo'n probleem met elkaar hebben. Da's net zoiets als Anema en Kramer, waar veel denken dat het haat en nijd is, maar die gewoon prima met elkaar overweg kunnen.
    Verweij en Bergsma, tja, dat is dan weer wat anders...:p
    proeme, leenstrafan, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  4. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ik begrijp heel veel niet aan de mannen-TP.
    We hebben onze Bertje. Hij heeft in geen enkel interview voor de NOS aan schaatsers, noch aan Anema,Orie of Coopmans ooit gevraagd "Jongens, hoe zit het met Bergsma en de TP".
    Sterker nog, Bertje of wie dan ook heeft überhaupt Orie, Anema of Coopmans geīnterviewd, iets wat ik heel vreemd vind.
    Dan hebben we zoals @mi mooi zegt, een Kramer die wel eens zijn stalen kloten met een klap op tafel mag leggen. Het is niet dat hij een profcontract kan verliezen oid, iedereen weet dat hij af gaat zwaaien na de OS.
    Niemand lijkt het enige wat echt belangrijk is en ook nog eens teamoverstijgend: goud voor Nederland te willen benoemen, laat staan dat met een dreunende vuist te eisen. En dat is waar Coopmans wat mij betreft de lafste klootviool van het jaar is, want dat is wat hij als bondscoach had moeten doen.
    Als overigens uit zijn envelopje de naam Bergsma komt trek ik deze bewering natuurlijk gelijk terug.
    Stel dat dit zo is, hoe en waar gaan ze dan trainen met Bergsma, Roest, Kramer en evt. Bosker?
    Vragen, vragen, vragen.....man, man, man, wat een volkomen focking onprofessioneel, kinderachtig gek*t!:mad:
    RodyTur10 en leenstrafan vinden dit leuk.
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    De stand van zaken na dag 3:

    SEVO_na_dag3.jpg
    chicagodude vindt dit leuk.
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Aangezien mensen mijn post over de WK sprint-kwalificatie van Hamar wel leken te waarderen. Hier nog een lijstje waar de NOS-mensen geen aandacht voor hebben:
    1. Merijn Scheperkamp
    2. Dai Dai N'tab +0,16
    3. Kai Verbij +0,24
    4. Thomas Krol +0,48
    5. Ronald Mulder +0,58
    6. Kjeld Nuis +0,72
    7. Tijmen Snel +0,74
    8. Hein Otterspeer +0,88
    9. Serge Yoro +1,06
    10. Gijs Esders +1,08
    11. TG Pornosnor +1,16
    12. Janno Botman +1,20
    Frenkie Schepie staat natuurlijk bovenaan, maar 0,24 op de altijd stabiele Kai en 0,48 op de goed in vorm zijnde Krol is nog geen zekere marge. Dai Dai zal echt boven zich uit moeten stijgen op de 1000 meter. Nuis lijkt niet in een echte topvorm, en die moet dan nog flink inlopen op Thomas-zonder-snor en Verbij. De rest, zowel oudgedienden als R.Mulder en Otterspeer en jonkies als Snel en Yoro zullen het vrijwel zeker via het NK sprint moeten doen.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Bergsma en Anema zouden eerst wel eens zekerheid willen hebben dat er een goede tweede man op de mass start wordt geselecteerd. Alles wijst erop dat het Bosker gaat worden omdat Blokhuijsen en Ramler (vrijwel) afgevallen zijn na hun zwakke optreden op de 5km. Bart Hoolwerf lijkt te licht bevonden ondanks zijn zege in Calgary. Als de mass start goed geregeld wordt, dan zal de team pursuit ook wel lukken.
  8. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Daar zeg je wel iets; waarom is vanuit de NOS nog geen enkele keer aan Coopmans (bij voorkeur), of Orie of Anema gevraagd over de TP?
    Kijk, ik gelof best dat Kramer denkt dat hij met een JV treintje de beste kans heeft op goud op de TP, en dat is misschien ook wel zo, dus vanuit hen gezien zou ik niet verwachten dat ze Bergsma bij Coopmans aandragen als 4de man. Coopmans zou echter dat zelf al tijden geleden hebben moeten zien aankomen, dat er hooguit 3 JV mannen, en waarschijnlijker slechts 2, zich individueel zouden plaatsen. Of zou hij echt Snellink in gedachten hebben gehad als 4de man???
    mi vindt dit leuk.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dit zijn de laatste 5 massastarts van Bosker:
    NK afstanden 2022: 25e
    WKKT 2021: 14e
    MS competitie september 2020: 15e
    NK afstanden 2020: 4e
    WBKT 2020: 3e

    Hij rijdt inmiddels niet eens meer top-10 nationaal. Dan zie ik liever Hoolwerf. Maar ja, die rijdt dan weer niet goed op de TP. Moeilijk, moeilijk.
  10. proeme

    proeme Well-Known Member

    in het verleden was ze juist heel positief over Wijfje toch?
  11. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Zou kunnen. Probleem bij de MS is natuurlijk altijd dat er lastig garanties te geven zijn. Ze zouden kunnen besluiten dat Bergsma zich inzet voor de TP (met of zonder garantie op sowieso rijden?) en dat in ruil daarvoor Bosker in principe volledig voor Bergsma rijdt, maar ja, 'in principe'....
    Uiteindelijk heb je nooit zekerheid. Voor hetzelfde geld zit Bosker ineens per ongeluk mee in een klein groepje voorop, en dan?
  12. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Overigens zeg ik trouwens nergens dat ik Bergsma de beste 3e man voor de TP vind. Ik denk dat Kramer, Roest en Bosker een uitstekend team zijn.
    Maar wat als Bosker zich niet individueel plaatst? Offer je dan Ntab maar op? Vind ik een no go.
    En wie wordt sowieso de 4e man, dat zou toch ūberhaupt Bergsma moeten zijn?
    Ik merk gewoon dat ik iedere Olympische Spelen bozer en bozer word om dit kinderachtige gedoe,
    Goud zou belangrijk moeten zijn, niet de merkenteams, niet eventuele slechte onderling verhoudingen, nee, alleen Goud is wat telt!
    Als ik bondscoach zou zijn, zou ik de ballen van Kramer en Nuis klonen en die met een machtige klap op tafel gooien ondertussen brullend:"En nou is het genoeg! Ik ben bondscoach en we gaan het zo doen. Kramer, Roest, Bosker en Bergsma. Punt. Basta!".
    En als extra gewicht om mijn stelling te ondersteunen zou ik mijn t**ten ook nog wel op diezelfde tafel willen gooien.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Denk dat een ander probleem is dat Bosker zich wel gewoon zelf voor de finale moet plaatsen, kan er wel belooft worden dat hij in dienst van Bergsma gaat rijden, maar dan moet hij wel eerst de finale halen.

    Jazeker, volgens mij is daarin niks veranderd. Groenewoud heeft meer explosiviteit en Wijfje heeft de afgelopen maanden flink gekwakkeld, maar als ze zich plaatst op de 1500m zie ik haar wel gewoon die 2e plek MS krijgen (+ 4e plek TP).

    Coopmans wist denk ik vorig seizoen zelfs al dat het bijna onmogelijk zou zijn dat de drie TP mannen allemaal individueel zouden plaatsen simpelweg omdat Kramer en Bosker allebei alleen echt kans maken op de 5km en er meer drie plekken zijn. Hij had Bergsma gewoon al veel en veel eerder erbij moeten halen, dan had hij zelfs nog een WB kunnen rijden
    Laatst bewerkt: 28 dec 2021
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Je kunt op een later moment nog bepalen welke drie er starten, maar je hebt hoe dan ook een 4e nodig en er is letterlijk gewoon niemand anders. Er is geen enkele rijder in de matrix nu (of die zich gaat plaatsen de komende twee dagen) die de TP kan rijden behalve Bergsma en dat zagen wij hier allemaal een jaar geleden al aankomen en dus had ook de BC dat moeten zien aankomen. Hij wist dat hij waarschijnlijk Bosker of Kramer al een aanwijsplek zou moeten geven, dat was denk ik gewoon ingecalculeerd en dan zou het best kunnen dat ze ook voor de 4e plek nog een aanwijsplek wilde gebruiken voor Snellink of Blokhuijsen en nu blijkt dat Bergsma gewoon de 4e man kan zijn.

    Echt stelletje droeftoeters bij de KNSB.
  15. Daniel17

    Daniel17 Active Member

    Als Bergsma er inderdaad voor open staat zou ik hem op het EK opstellen met het A team en op basis van hoe dat gaat kan je hem eventueel een garantie geven dat hij minimaal 1 race op spelen rijdt als dat een harde eis is.

    Maar als je niet op het EK met hem rijdt is echt wel heel gevaarlijk om een race te garanderen
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik denk dat ADJ onderhand volwassen genoeg is daarmee te dealen en ze weet ook dat ze Leerdam vanzelf weer terug in beeld krijgt en dat ze kan leunen op die laatste binnenbocht waarin Leerdam waarschijnlijk helemaal kapot zit.

    De progressie 500m vrouwen is zo leuk om te zien, allemaal jonge meiden die ontzettend snel beter aan het worden zijn, kunnen de mannen echt nog wel wat van leren (nouja niet Schepie natuurlijk haha)
  17. sysya

    sysya Well-Known Member

    Het is een stuk gevaarlijker om zonder 4e man te rijden met Kramer in je ploeg...

    Er is echt geen enkele reden waarom Bergsma niet zou kunnen functioneren in een TP, hij heeft snelheid, duurvermogen en kan in een trein rijden. Oh wacht jawel, er is 1 reden.

    Gebrek aan samen trainen.

    [​IMG]
  18. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Mja, mocht JV echt puur een JV treintje willen op de OS< dan is het vrij eenvoudig om het idee Bergsma op de TP te torpederen op het EK natuurlijk. Niet dat ik denk dat ze dat zouden doen, maar het zou wel heel makkelijk zijn.

    Het is echt puur Coopmans die gewoon niet de juiste BC is omdat hij of de ballen niet heeft om gewoon met de vuist of tafekl te slaan, of teveel zijn oren laat hangen naar bepaalde ploegen/schaatsers, of simpelweg het vooruitziende inzicht niet heeft dat iedereen hier wel heeft. Of alle tegelijk, dat kan ook :D
    HaagscheBluf, mi en sysya vinden dit leuk.
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Morgen is de 1500 meter dames natuurlijk ook deel van de kwalificatie voor het WK allround (begin maart, Hamar):

    I. Schouten
    A. de Jong +0,945
    Joy Beune + 2,16
    Melissa Wijfje + 3,11
    Ireen Wüst +3,355
    Reina Anema + 3,915
    Robin Groot + 6,27
    A. Hijlkema +7,185

    Maar dat lijkt een bij voorbaat uitgemaakte zaak. De goed in vorm stekende Irene Schouten heeft twee seconden marge en Antoinette de Jong is met haar knappe tweede plaatsen op de 1000 en 3000 zelfs de favoriet morgen. Mocht een van die twee dames iets vreemds overkomen is Joy Beune ineens de favoriet voor een WK-allround-ticket. Wijfje en Wüst moeten dan echt seconden gaan inhalen (spoiler alert: dat lukt ze niet) en Anema is ook geen 1500-meter rijder. Grote afwezige is Merel Conijn die zich volledig op de 5000 meter van donderdag richt (ik weet niet of ze zich voor de 1500 meter geplaatst had). Joy Beune geef ik ook wel de beste papieren voor het derde ticket via het NK allround.
    Laatst bewerkt: 28 dec 2021
    Palko vindt dit leuk.
  20. sysya

    sysya Well-Known Member

    Nou, dat lijkt inderdaad vrij duidelijk haha. Op zich lijkt mij een strijd op het NK allround tussen Beune, Wijfje en evt Wust mij ook wel leuk om te zien dus win win zou ik zeggen

Deel Deze Pagina