Olympisch Kwalificatie Toernooi 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 22 dec 2021.

 1. Hans1970

  Hans1970 New Member

  Ten eerste: Mocht Roest geen interesse hebben, zet dan in ieder geval een sprinter erbij. ( en geen Kramer, wie verzint het? )
  Ik zie Roest wel als een medaillekandidaat, zeker als het ijs minder snel blijkt.
  Dai Dai maakt in ieder geval meer kans op een medaille dan Bosker ( en dan zegt genoeg )
  Coopmans heeft keihard gefaald om deze bizarre keuzes .
 2. sysya

  sysya Well-Known Member

  Welke sprinter? Het is nu veel te laat om een Nuis of Krol nog om te toveren tot MS rijder en ik betwijfel ten zeerste of ze daar nu nog interesse in zouden hebben.
  Dai Dai heeft 0% kan op een medaille, Bosker rijdt niet de 1500m omdat hij meer kans heeft dan Roest op die afstand. Hij rijdt de 1500m omdat hij een individuele afstand moeten rijden om de TP te mogen rijden waarop hij onderdeel is van een team dat voor goud gaat.
  Camila, Duif en Marcel Vos vinden dit leuk.
 3. Hans1970

  Hans1970 New Member

  Ik weet donders goed waarom hij de 1500 meter rijdt, maar ik zie veel meer medaillekansen als Roest die rijdt, en dan bij de TP Bergsma erbij. De beste schaatsers opstellen. Ik zie geen plek voor Bosker. Hij heeft nog nooit echt iets laten zien, en ik hou mijn hart straks vast als het echt heel snel moet gaan. Wellicht moet hij dan passen, en laat hij dan een gat vallen, waardoor we goud mislopen.
  Zo denk ik erover.
 4. Hans1970

  Hans1970 New Member

  En ik denk dat er genoeg sprinters zijn die interesse hebben in een eventuele deelname aan de MS. Een olympische medaille kans laat je niet lopen. Vergeet ook de financiele vergoeding hierbij niet.
 5. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Je kunt niet "even" de massastart leren rijden. Dat tactisch inzicht moet je hebben en dat leer je alleen door veel wedstrijden te rijden. Onze beste massastart sprinters (Hoolwerf en Ramler) zijn individueel lang niet goed genoeg om zich op een andere afstanden te plaatsen en kunnen ook internationaal niet mee op de massastart. Een Stroetinga had je nog wel kunnen aanwijzen, maar dat kun je bij Hoolwerf of Ramler echt niet maken. De individueel betere rijders (Nuis/Krol/Scheperkamp) kunnen het tactische spel niet snel genoeg leren en hebben ook waarschijnlijk niet genoeg inhoud.
  Duif vindt dit leuk.
 6. sysya

  sysya Well-Known Member

  Bergsma heeft nog niet eens toegestemd om mee te rijden en heeft al 5 jaar geen TP gereden. Je zou eerst moeten testen of het überhaupt lukt en zelfs dan ben je ontzettend kwetsbaar met maar 3 rijders. Roest heeft dit seizoen nog niks laten zien dat er op wijst dat hij een medaille kandidaat is op de 1500m. Die financiële vergoeding zal Krol en Nuis waarschijnlijk aan hun reet roesten aangezien ze om de MS te kunnen rijden ze zich meer zullen moeten toeleggen op duur wat hun snelheid hoogstwaarschijnlijk zou aantasten, daarbij zouden ze hun hele trainingsprogramma daarop moeten aanpassen, dat is geen doen. Andere sprinters heb je niet die je kunt vragen.

  Als je Nuis en/of Krol wilde hebben had je daar veel eerder naar moeten vragen, daar zit de fout van de BC, niet dat hij nu Bosker heeft aangewezen.
 7. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Discussie over de NL selectie kan het beste hier gevoerd worden. Niet in het Olympische topic. Anders zitten we straks in tig topics tegelijk over hetzelfde te praten.
  sysya vindt dit leuk.
 8. Hans1970

  Hans1970 New Member

  Laten we het dan maar met Kramer doen ( kansloos ). Dan zie ik liever toch 1 van de sprinters die het tactische spel misschien nog niet helemaal snappen. Hoe wil je het spel in godsnaam gaan spelen met 2 stayers? gedoemd te mislukken. Als je nou een sprinter erbij hebt, die zich alleen maar gedeisd houd, en in de rug van anderen mee schaatst, zodat hij minimale inspanning hoeft te verrichten, moet hij toch die punch kunnen maken om te winnen in een massasprint.
  Nogmaals, 2 stayers is gewoon een kansloze missie,
 9. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Wie wil je dan wel inzetten? Krol/Nuis/Otterspeer/Scheperkamp hebben niet genoeg inhoud om nog flink te kunnen sprinten na 16 rondes en Roest is wel iets explosiever dan Kramer maar hij vliegt elke bocht uit. De beste sprinters in de massastart (Lee/Mantia/Swings/Stroetinga/Simon Schouten) hebben allemaal de 1500 meter of langer als beste afstand. Mantia is nog het meeste korteafstand rijder van die vijf, maar ook hij opent met moeite onder de 17.00 op de 1000 en rijdt een goede slotronde op de 1500. Krol kan misschien wel de snelste ronde van het veld rijden op de 1000 meter, maar daar heb je niet zoveel aan als je al voor pampus ligt.
  Duif vindt dit leuk.
 10. sysya

  sysya Well-Known Member

  Nogmaals, wie dan? Nuis en Krol zijn je enige realistische opties die misschien het einde van de race zullen halen met adem over om te sprinten (vrij klein die kans maar oke we kunnen hopen op een slakken MS). Zij willen helemaal niet en gaan ook niet hun hele programma over hoop gooien voor een MS, terwijl beide grote kanshebbers zijn op goud op de afstanden waar ze wel momenteel voor trainen.
  Duif vindt dit leuk.
 11. Hans1970

  Hans1970 New Member

  Naar de mogelijkheden die we hebben kies ik voor Roest. Een Roest in goede doen moet dit makkelijk kunnen ( ook al waait hij elke bocht uit, wat wel meevalt trouwens ).
  Bergsma gaat voor de lange solo, en Roest houd zich gedeisd uit de wind. Als Bergsma het niet lukt, kan Roest aanvallen of wachten op de sprint en op het juiste moment weggaan. We moeten ervoor zorgen dat de goede buitenlandse sprinters moeten werken om Bergsma terug te halen. Dit is de enige manier. Met Kramer zie ik überhaupt geen mogelijkheid op een tactisch spel te spelen.
 12. sysya

  sysya Well-Known Member

  Maar Roest wil niet.... Denk je nou echt dat in al die tijd niemand bedacht heeft dat Roest misschien een optie zou zijn? En btw die bochten vallen niet mee. Ze rijden over de inrijbaan dus nog krappere bochten, die man kan een bocht op de 1500m al amper houden, laat staan een rondje 25 op de inrijbaan.
 13. Davey

  Davey Active Member

  Misschien. heel misschien, omdat Bosker 3-voudig Europees en Wereldkampioen is op de TP. En ze met een baanrecord afgelopen zaterdag hebben aangetoond dat er met de snelheid niks mis is.
  N'Tab werd dit seizoen 14-14-6-13-10-12 op de mondiale 500's en tot tweemaal toe nu afgetroefd door Scheperkamp. Hooguit een outsider voor een medaille.
  Op 2/1 was er niet zoveel keuze meer voor die 2de MS. Kramer heeft deze rol op de vorige OS ook naar behoren ingevuld. Toen was er ook kritiek op de keuze en rolde er toch een bronzen medaille uit.

  En volgens mij heeft de BC pas gefaald als hij op 19 februari we met lege handen staan op de 2 MS's en 2 TP's.
 14. sysya

  sysya Well-Known Member

  Dat is niet de definitie van falen. Hij heeft al gefaald door waardeloos te communiceren en de MS nooit serieus aan te pakken (en belachelijke keuzes te maken watbetreft de TP met Huizinga en Snellink). Hij gaat vast en zeker een medaille halen op de 2 TP's en het moet heel gek lopen als er op de MS bij de vrouwen geen medaille uitrolt, maar dat alles heeft niks met de BC te maken. Bij die drie onderdelen kan hij rekenen op teams die ook zonder BC zouden presteren, misschien zelfs wel beter.
 15. Davey

  Davey Active Member

  Als we dan toch Anema zouden moeten pleasen voor de MS, dan durf ik wel de oplossing voor te dragen.
  Otterspeer eruit en Ramler gaat mee. Niet dat ik niet in de medaille kansen van Otterspeer geloof, maar de 1000 meter is rijkelijk bezet.
  Met Krol en Verbij hebben we de winnaars van de 2 andere WC's, het NK en het OKT en Nuis is uittredend Olympisch kampioen.

  Het zal waarschijnlijk geen populaire beslissing zijn en een hard gelag voor Otterspeer, maar ik zou hem ijskoud nemen zonder 1 minuutje slaap te verliezen.
  En de matrix was vooraf duidelijk, de 1000-3 was een waarschijnlijkheid maar geen zekerheid.
 16. sysya

  sysya Well-Known Member

  Krijg je niet verkocht omdat Ramler nooit de kans heeft gekregen om zich te bewijzen en dus geen poot heeft om op te staan. Was er een traject gestart vorige zomer dan had je dit kunnen overwegen, maar zelfs dan was het waarschijnlijk geen te verkopen beslissing en sowieso niet nodig omdat je Ramler gewoon als vervanging van Bosker had kunnen meenemen (waardoor Otterspeer dus gewoon zou blijven staan).
 17. Hans1970

  Hans1970 New Member

  Hoe kom je daarbij? Wanneer heeft Roest dat expliciet gezegd?
  Dit is de reactie van Roest: Alleen de keuzes voor welke individuele onderdelen ze worden aangewezen begrijp ik absoluut niet”, reageert Roest via zijn manager. Die meldt ook dat Kramer nog nooit een massastart reed in een World Cup of op een WK.
  Dit insinueert dat Roest misschien ook wel de Massastart wilde rijden.
  En dat over krappere bochten klopt, maar daardoor wordt de lengte van een rondje ook beïnvloedt. Dus geen 400 meter. Misschien 368 meter of zoiets. Is toch weer anders dan een rondje 25 seconden. Wat trouwens zelden gebeurd. Gemiddeld rond de 28,7, omgerekend naar 400 meterbaan.
  Dus wat mij betreft: Roest
 18. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Roest is net als die andere JV langebaners: ze willen er niets voor doen maar als puntje bij paaltje komt en er medailles zijn te verdelen willen ze wel een gratis plek op de mass start. Zo werkt het niet.

  EDIT: nog iets leuks bewaard uit nov 2016. Kijk eens wie er voor de mass start stond opgesteld. En reed hij?

  Roest_mass_WCNagano.jpg

  Bijgevoegde bestanden:

  Laatst bewerkt: 10 jan 2022
 19. sysya

  sysya Well-Known Member

  Gast alsjeblieft. Roest rijdt al hoelang mee in de top? Hoevaak heeft hij een MS gereden? Juist, nooit! Waarom denk je dat hij nog nooit een MS heeft gereden? Omdat hij niet weet dat die afstand bestaat?

  Daarbij is een rondje 25 helemaal geen uitzondering. Swings reed in Polen slotrondes 25.2 en 24.7 en leuk verhaal, daar won hij zijn halve finale dus niet mee. Quin reed een slotronde 24.4 in Polen. Mantia reed ook in Polen een slotronde 24.5, jij denkt dat Roest dat kan volgen en die laatste bocht dan kan houden?
 20. Davey

  Davey Active Member

  Ik kan me vergissen maar volgens mij was die communicatiefout (als je doelt op het niet bellen van Roest) toch van de TD, niet de BC? Daarnaast vind ik dat persoonlijk geen communicatiefout. roest verwachte een belletje van iets waar hij geen recht op had. Snel kreeg een belletje vanwege het verliezen van een plek, Bosker vanwege het krijgen van die plek en Kramer voor het krijgen van de plek op de MS. Voor Roest was er geen belletje nodig want hij kreeg of verloor niks.

  En MS nooit serieus aan te pakken, tsja na het NK (Hoolwerf-Blokhuijsen-Ramler) was het gewoon logisch om Hoolwerf mee te nemen naar de 1ste WC. Ik kan me niet herinneren dat er vooraf destijds hele volksstammen liepen te protesteren over die selectie en dat het belachelijk was. Dat Hoolwerf als NK vervolgens tot tweemaal toe niet door de halve finales komt had volgens mij ook jij niet kunnen verzinnen. Vervolgens moet Hoolwerf bijna nog verplicht starten om de 2de MS en 9de plek van Nederland veilig te stellen en was er nog maar ruimte voor 1 experimentje.

  Wat de TP betreft, er zijn 5 actieve schaatser die op de TP op een laaglandbaan onder de 3.40 hebben gereden. Daarvan gaan er 3 mee en zijn er twee (Verweij, Blokhuijsen) ver van hun beste vorm verwijderd. Daarna komen toch echt Snellink en Huizinga en dan pas Bergsma (van 2017). Daarnaast is een reserve toch ook gewoon iemand die je inzet wanneer nodig is. Bergsma heeft in 2014 al aangetoond een goede schaatser maar geen goede reserve te zijn. Hij wil startgarantie zodat hij verzekerd is van een medaille en ik denk niet dat ik hem die als BC zou kunnen en willen geven. Daar moet dan inderdaad eerst over gepraat worden en tussen OKT en EK lijkt mij dat gewoon niet het juiste moment om dat te doen.

  Als ik de BC dan toch op een foutje kan betrappen is het feit dat hij Bergsma als MS-1 had aangewezen. Daar had net zo goed Ramler, Blokhuijsen of Hoolwerf gezet kunnen worden. Maar goed, zoals hijzelf uitlegde, na de 5 km van Sven zat hij met het duo Kramer-Bergsma in het hoofd. Ik wacht gewoon het OS af om hem daarop te be- en/of veroordelen.
  Laatst bewerkt: 10 jan 2022

Deel Deze Pagina