NK Afstanden 29, 30 en 31 okt

Discussie in 'Lange baan' gestart door G1ant, 27 okt 2021.

  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Zo'n eerste dag zegt niet alles. Vier jaar geleden op de eerste dag van het NK Afstanden werd Nuis 6e op de 1500 meter, geen wereldbekerplaatsing. We weten hoe dat is afgelopen...
    Duif, HaagscheBluf en Elina vinden dit leuk.
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Even een analyse van de openingsrondes op de 1500 meter en over Leerdams schema.

    Bij de mannen zijn de snelste openingsrondes op de 500/1000/1500 meter op laagland 24.61/24.64/25.01. De 1500 meter is precies 0.4 seconde langzamer dan de 500 meter.

    Voor vandaag was dit bij de vrouwen 26.55/26.57/27.69. Hier is de 1500 meter 1.14 seconden langzamer dan de 500 meter.
    De 26.95 van Leerdam is maar 0.4 langzamer dan de 26.55 van de 500 meter, wat exact hetzelfde verschil is als bij de mannen.

    Conclusie: Leerdam begon zeer snel, maar het lijkt sneller dan het is omdat vrouwen maar zeer zelden een 1500 zo snel beginnen als mannen als Krol en Nuis.
    kernploegfusie, RodyTur10, Lorca en 2 anderen vinden dit leuk.
  3. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ik vind Jan Smeekens ook leuk erbij. Maar bewegen, voeding en eten?
    Voeding en eten hoeft niet per se hetzelfde te zijn, maar wilde die niet iets anders zeggen?
  4. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    Man man man, wat een dag. Doe me nog een paar van dit soort weekenden en ik kom de winter wel door.
    Voor je het weet is het maart 2022.
    Ow, wacht, dit weekend is nog maar net begonnen. Nou, ik zit er weer helemaal in. Kom maar op met de rest van het weekend en de world cups, het vuurwerk eind december en het feestje in februari. It's wintertime!
    HaagscheBluf, Lorca, EenBrabander en 4 anderen vinden dit leuk.
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    De stand van WB-plekken na dag 1.

    Jumbo 7
    Reggeborgh 3
    Zaanlander 2
    Frysk, Wordstream en IKO 1

    En als dit al het OKT was (en we maximaal mogen en er geen matrix was)
    Jumbo 4
    Reggeborgh 2
    Frysk, Zaanlander en Worldstream 1

    - Als er schaatsters op de 1500 meter de 4e wereldbeker afzeggen, want al zeker van top-20, dan zou Leerdam daar nog haar ene wereldbeker kunnen rijden. Ze is er toch al.

    - Kramer dus hoogstens in de B-groep. Zou hij daarvoor willen gaan?

    - Van de geplande mannen voor de Olympische ploegenachtervolging alleen Roest nu in een gekwalificeerde positie....
  6. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ja, dat zagen we niet aankomen... Blijft een onbegrijpelijke selectie met het oog op de Spelen. World Cups daargelaten.
  7. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Wüst rijdt morgen toch de 3000 meter zo lijkt het.

    Geen Kramer en Verweij op de 1500 meter.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Die 5000m-rit tussen Roest en Bergsma was misschien niet zo leuk voor de die-hard Roest-fans, maar persoonlijk vind ik het mooi. Op de 10km rijdt Bergsma meestal lange tijd vooruit en we hebben toch al veel vaker gezien dat op het einde van een 10km Roest op de een of andere manier altijd een idiote 28er of 29er uit zijn rechter kleine teen kan halen. Maar nu heeft Jorrit dat vaak genoeg meegemaakt en dacht hij: ha Patrick, vandaag pak ik je, zoals jij me vaak pakte op de 10 kilometer! (Nou ja, waarschijnlijk dacht hij dat niet, volgens mij denkt Bergsma niet zo, maar goed).

    Voor Roest hoeft dit ook helemaal niet verkeerd te zijn. Als hij onder deze omstandigheden 6.04 had gereden, wat theoretisch had gekund, hadden we hem bejubeld, en tegelijk gezegd "o jee, gaat dit wel goed?" Nu is Roest verslagen, maar verliest hij helemaal niets. Een goede wake-up call, zonder dat er echt wat verloren is. Dit was de beste manier om Roest een beetje meer in de underdog positie te schuiven zonder dat hij meteen een belangrijke prijs mist. En ik heb wel een vermoeden hoe Orie dat voor elkaar heeft gekregen. Want hoe hou je Roest nou in toom?

    "Patrick. Het is niet het NK afstanden! Het is het WK afstanden 2022! Het is een WK afstanden! Kijk daar staat Nils, hij moet dadelijk nog rijden, het is een WK afstanden!"
    Camila vindt dit leuk.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Nu Bergsma zo veel snelheid heeft, zou hij misschien toch weer in de TP-trein kunnen. En na Sochi en de vaccinatierel en zo weet ik niet of hij daar nog zoveel zin in heeft, maar in de OS-selectie lijkt het me nog vrij logisch dat hij in die TP terecht komt. De kans is groot dat er minimaal 5 sprinters/middenafstanders zich plaatsen, en je moet dus uit de resterende 4 een TP team bouwen. Dat is normaal gesproken Roest + Bergsma + 2 anderen.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  10. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Uiteraard altijd een zorg bij schaatsers en teams die vroeg in het seizoen in topvorm zijn. Aan de andere kant leek het erop alsof iedereen in Inzell zich liet opnaaien tot het rijden van snelle tijden, terwijl Bergsma rustig 6.25 reed in het stille Erfurt. Iets met te vroeg je kruit verschieten. Waar iedereen al vroeg in de voorbereiding hele rappe 3 kilometers reed, trainden Bergsma en zijn ploeggenoten rustig nog een weekje door in Italië om daarna vooral op trage banen te rijden, wars van de andere ploegen. Ik neig er daardoor meer naar dat de een wat beter piekt dan de ander. Dat zie je ook wel een beetje op de 500m waar iemand als Kai Verbij weer komt opzetten na een onopvallende reeks trainingswedstrijden.
    JohnZero vindt dit leuk.
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Verweij meldt zich af met een rugblessure? Oh, die liep hij zeker op toen hij omviel van Leerdam's rondetijd.

    En kijk eens hier: Leerdam komt na 1000m door op 1.13,3. Maar ze rijdt hier natuurlijk een buitenbocht, dus het zou ook goed een 1.12 tussendoor kunnen zijn geweest .......

    Schermafbeelding 2021-10-29 om 23.50.16.png
    leenstrafan vindt dit leuk.
  12. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat zie ik toch niet zo snel gebeuren.
  13. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ze zullen binnenkort misschien toch weer bij 'm aankloppen, maar of hij er nog zin in heeft vraag ik mij af. Lijkt mij, zeker van zijn kant, een gesloten boek. En als ik hem was zou ik er in de komende World Cups sowieso niet aan beginnen. Met de 5/10km en Mass Start heeft hij al zat te doen.

    Gelet op zijn snelheid en de eerder gereden 3km's dit seizoen is het verder natuurlijk geen vreemde gedachte. Vorig weekend waren Kramer en Bosker niet veel sneller op de 3km. Snellink en Huizinga waren eerder al langzamer. En dat beeld wordt vandaag nog eens dubbel versterkt. Bergsma heeft wel een lastige slag om functioneel/aerodynamisch mee in een treintje te rijden (althans, als hij op kop rijdt), maar je kunt hem op zich prima achterop zetten in de trein met de nieuwe duw-tactiek.

    EDIT: Verder is de bondscoach natuurlijk wel een bepaalde richting ingeslagen met 5 man uit de J-V ploeg, dus daar zal hij vast mee gaan rijden in de World Cups.
  14. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    by having a Swede wipe his tears
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Mooi, onder deze omstandigheden kan Wust een prima 3km rijden.
  16. marc_

    marc_ Active Member

    Wat kon die starter er aan doen dat er allerlei schaatsers het nodig vonden nog voor het schot naar voren te glijden, in de lijn te gaan staan, (te) langzaam inzakten of simpelweg te vroeg startten?
  17. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Waar kan ik meer vinden over die selectie voor de Spelen vwb de TP waar hier vaker over wordt geschreven?
    En wie is de coach van de TP?
    Er is zo weinig info over te vinden.
  18. Duif

    Duif Well-Known Member

    Een fractie van een seconde eerder schieten en iedereen even lang laten wachten. Daar zat sowieso al verschil in.
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dit was het laatste bericht hierover. https://www.schaatsen.nl/nieuws/202...lging-afgeslankt-we-willen-gerichter-trainen/

    Daarom maakt Sven Kramer zich ook niet al te veel zorgen voor de OS. Zolang hij Snellink en Huizinga achter zich houdt, krijgt hij toch wel een aanwijsplek. En zolang hij geen 1500 meters rijdt, is de 5000 meter de enige afstand waarop hij ingeschreven kan worden. Bosker krijgt dan de 2e aanwijsplek, ofwel op de 1500 meter ofwel op de massastart.
    Camila en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  20. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Blokkie en blokjes zullen nooit een goede combi worden.
    Misschien moet hij zijn naam veranderen in Kubushuijsen, met een naam als Blokhuijsen is het ook wel een beetje de goden verzoeken. :D
    HaagscheBluf vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina