Daikin NK Afstanden 30 oktober t/m 1 november 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 22 okt 2020.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Toch nog spannend aan het eind. Bergsma knakte Talsma met die versnelling.
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Een mooie 10 kilometer met als hoogtepunten de tijden van Talsma en Bosker, allebei flink onder hun oude PR. Ik heb vorig jaar een keer gezegd dat ik verwachtte dat Bosker nooit echt aan de top zou komen, maar gelukkig lijk ik dat nu fout hebben gehad.
  3. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    "Hij heeft een hogere snelheid" hoorde ik Dijkstra zeggen. Hij bedoelde waarschijnlijk Bergsma. Maar... dat mag zo lijken, maar of het zo is valt nog te bezien. Binnenbaan - buitenbaan.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Je kunt hier toch geen DQ voor geven, zo vroeg in een 10 km.
  5. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Wat een sof dit.
  6. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Rip Bergsma. Ik vermoedde al dat hij wel een dq zou krijgen maar het is toch jammer.
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Inderdaad, scheidsrechter maakt zich belangrijker dan de rijders. :mad:

    Als ze Bergsma hier een DQ voor geven kan ik nog wel een rit van de heer Kramer tegen Krol op de 1500m herinneren die een veel dikkere DQ verdiende.
  8. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    DQ dus toch. Zoals zo vaak verkijken mensen zich op het binnenbaan-buitenbaan verschil. Talsma kan op dat bewuste moment een hogere snelheid hebben gehad dan Bergsma ook al leek het niet zo.
  9. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Waarom niet? Ik had ook liever gehad dat Bergsma geen DQ had gekregen, maar ik zie wel waarom ze het hebben gedaan. De buitenbaan heeft voorrang en Talsma moest duidelijk zichtbaar inhouden. Of Talsma er uiteindelijk nadeel van heeft gehad weet ik niet, maar de regels zijn duidelijk. Het argument dat het vroeg in de rit gebeurt vind ik een beetje apart.
  10. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    We kunnen ook doorslaan met de regels...

    Ja Talsma moest iets inhouden, maar idd Bergsma kreeg ook weinig ruimte...

    Jammer dat de scheidsrechter zo'n invloed op de uitslag heeft.
  11. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Talsma geeft hem toch ook gewoon te weinig ruimte? Hij versnelt in de laatste meters van de bocht en verkijkt zich erop dat Bergsma harder onderdoor komt. Dan rijdt Talsma praktisch Bergsma uit de wedstrijd als die moet inhouden totdat Talsma kruist. Ik zie hier niet echt een oplossing waarbij goed kon worden gekruist. Hier lossen ze het samen al op.
  12. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    En alle respect voor Sven Kramer hoor, hij mag hem dan nu als trainingsrit gereden hebben, maar ook anders had hij de top natuurlijk nooit gehaald?!

    Er zijn nu te veel rijders die een goed niveau kunnen neerzetten. Naar mijn mening kan hij zich beter op de 5km richten, daar zijn de kansen veel groter.

    Maar wie ben ik he.. ;)
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    In theorie heeft de scheidsrechter gelijk. Echter in het begin van de race reden ze duidelijk met de handrem erop, het echte gevecht moest nog komen. Het kwam gewoon ongelukkig uit en Talsma wilde het ook niet erger maken dan het was. Kan me een situatie Wüst/Groenewold herinneren waar ook zoiets gebeurde.
    sysya, Bastiaan83 en Marcel Vos vinden dit leuk.
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Jammer dat het zo moet, maar voorzichtig dan wel weer leuk dat Talsma hier wint.
  15. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Nee, Bergsma verkijkt zich op de snelheid van Talsma. Denkt dat hij harder gaat dan Talsma. De buitenbaan heeft voorrang regel is er niet voor niets.
  16. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Terechte DQ ook al zal Talsma dat ook niet hebben gewild. Reglementair is dit diskwalificatie en je moet voorkomen dat regels steeds soepeler worden toegepast. Je ziet wel vaker dat iemand gewoon te veel risico neemt op de kruising.
  17. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Ondertussen miste ik bijna dat Verstappen zich omhoogwerkte naar de 2e plek :D
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik denk dat het grootste probleem is dat de regels niet altijd consequent worden gestraft. Je mag dit best een DQ geven, dat mag ook voor een blokje wegtikken, maar doet het dan alsjeblieft wel altijd en bij elke regel.
    Bastiaan83 vindt dit leuk.
  19. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Maar goed, als we eerlijk zijn, Bergsma komt niet net pas kijken. Hij kent de regels toch ook. Hij nam wel het risico om er nog snel voor te willen, met alle gevolgen van dien..
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    VERSLAG VAN HET HOLLANDSCH MEESTERSCHAP SCHAATSEN.
    In het wegens de Spaanse griep volledig lege Friesche Heerenveen was de victorie op het meesterschap tienduizend meter schaatsen voor de jongeman Marwinus Talsma uit Grou. Hij legde de vijfentwinting rondgangen af in 17 minuten en 52 seconden, waarmede hij 5 en 6 tienden seconden voor de Lekkerkerker boerenzoon Patricius Roest eindigde. In verband met een hindering op een van de baankruisingen zag de scheidsrechter zich genoodzaakt om de zilveren medaillewinnaar van de Olympiade, Jorrit Bergsma uit het laatse paar, te disqualificeren. De verdere concurrentie van Talsma, die voor de eerste keer zijn armen als kampioen ten hemel kon heffen, bestond uit Marcel Boschker en Sven Cramer, die zich evenals Roest gesteund zagen door het kruideniersimperium "Jumbo". Boschker veroverde de bronzen medaille, terwijl voormalig wereldsnelste Cramer in zijn duel met de koeienhouder Bob de Vries eer in de laatste rondgang zijn tegenstander wist te overwinnen. Hierna uitte de eigenaar van een boerderij in Amstelveen zich echter buitengewoon barbaarsch over zijn opponent.

    Laatst bewerkt: 2 nov 2020
    Giel1, Camila, Duif en 12 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina