Daikin NK Afstanden 30 oktober t/m 1 november 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 22 okt 2020.

 1. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Volgende week vrijdag zal, als alles meezit, het NK Afstanden beginnen. Daarom wel aardig om alvast een nieuw draadje te openen over het door corona naar voren gehaalde evenement.

  Vanaf vandaag kunnen de schaatsers zich inschrijven voor het NK. Zie hier: https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijd/8cbac3fc-fc04-4ebf-97ea-5d03f585a994/deelnemers

  Het lijkt erop dat de startplekken + 1 reserve zijn uitgedeeld aan de deelnemers van vorig NK Afstanden. Daarnaast zijn enkele plekken opgevuld met schaatsers die dit voorseizoen snelle tijden hebben geschaatst. Het lijkt erop dat het aantal deelnemers gelijk is aan een normaal NK: 20 op de korte afstanden en respectievelijk 16 en 12 op de langste afstanden. Vooralsnog zie ik tussen de startplekken weinig vreemde dingen, al valt me wel op dat Victor Ramler slechts een reserveplek heeft gekregen op de 5000m. Nota bene inmiddels een van de snelste Nederlanders op die afstand! Terwijl er nogal wat schaatsers tussen staan die in jaren niet onder de 6.25 zijn gekomen op toernooien...

  Hoe dan ook, we kunnen langzaamaan toe gaan leven naar dit toernooi!
 2. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Oh, en geen NK Mass Start :(
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Op vrijdag wordt het uitgezonden vanaf 15:40 op NPO1. Ik heb er zin in!
 4. Mjøsaman

  Mjøsaman Well-Known Member

  Op de KNSB-site staan de nieuwe selectieregels voor de komende toernooien. Voor het NK-afstanden waren de Groten al vantevoren gekwalificeerd. Daar zijn bij gekomen schaatsers die de zeer scherpe limiettijd hebben gereden dit seizoen, vervolgens de beste 2 tijden van dit seizoen, en daarna aangevuld met de beste tijden van vorig seizoen.
  Alleen was de laatste datum waarop tijden van dit seizoen meetelden 16 oktober. De wedstrijden van afgelopen zaterdag telden dus niet mee! Waarschijnlijk omdat op dat tijdstip de IJsselcup verreden zou worden en ze die kwalificatie-modus klakkeloos gekopieerd hebben. Er wordt steeds maar 1 reserve aangewezen, die alleen ingezet wordt bij een oneven aantal schaatsers.
  Lorca vindt dit leuk.
 5. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik had de selectiecriteria inmiddels ook gezien op de KNSB site. Ik vind het een moeilijke kwestie. Enerzijds fair van de KNSB dat ze, gelet op het afgelasten van de IJsselcup, de deadline op 16 oktober jl. leggen. Immers konden de deelnemers aan die IJsselcup die niet voor topploegen rijden afgelopen weekend niet meedoen aan de geplande trainingswedstrijden. Anderzijds snijd dat een hoop teams (dit keer vooral de topteams) in de vingers. De meeste topploegen trainen immers in het buitenland en rijden pas laat in Thialf oefenwedstrijden. Op de trainingskampen in het buitenland werd óf later dan normaal gereden (Erfurt) óf helemaal niet gereden (Inzell) zodat de meeste schaatsers van topploegen pas afgelopen zaterdag in Thialf een wedstrijd konden rijden. De deadline van 16 oktober was daarnaast vooraf niet bekend, omdat de IJsselcup (normaliter het kwalificatiemoment voor het NK) pas op het laatste moment werd afgelast. Dat is dan extreem zuur voor een Victor Ramler die afgelopen zaterdag z'n eerste race van het seizoen reed (maar ook een Yves Vergeer van IKO loopt op deze manier deelname aan de 1500m mis). Als hij dit vooraf had geweten had hij natuurlijk wel eerder ergens een 5km gereden. En laten we eerlijk wezen; de schaatsers die niet voor commerciële ploegen rijden hebben al ruimschoots de tijd gehad om in Heerenveen, danwel Leeuwarden, Enschede of Inzell een limiettijd te rijden. Dan had het mij eerlijker geleken om de tijden t/m dit huidige weekend mee te tellen. Zou ik persoonlijk te verdedigen vinden nu er bij een NK minder deelnemers worden toegelaten dan bij een WCKT en je immers de beste schaatsers wilt laten deelnemen aan een NK. Maar goed, ik snap het dilemma voor de KNSB wel.

  Overigens gaf zijn coach in De Telegraaf te kennen dat hij ervan uitgaat dat Ramler alsnog een aanwijsplek krijgt: ''In de ogen van Anema verdient de Amsterdammer eigenlijk een aanwijsplek. „Die worden doorgaans verstrekt aan rijders die een bovengemiddelde prestatie leveren of kans maken op een podiumplek. Er is momenteel niemand anders die zo’n knappe A-tijd op de klokken heeft gezet, behalve Victor.''
  Laatst bewerkt: 24 okt 2020
 6. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 7. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Nuis en Verweij hebben zich ingeschreven voor de 1000 en 1500m. Geen Kleibeuker op 5 km en Achtereekte op 1500m.
 8. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Mooi, dan komt alles goed.
  Duif vindt dit leuk.
 9. Lorca

  Lorca Well-Known Member

 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Als een van de drie positief test, lijkt het me dat de hele ploeg eruit stapt.
 11. mi

  mi Well-Known Member

  Ik denk dat ze dat koste wat kost niet doen? Toernooi is te belangrijk om door te laten gaan en daar heb je de 3 grote teams bij nodig! Michelle is blijkbaar positief maar vooralsnog lijkt dat voor de grote namen geen gevolgen te hebben.
 12. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ik neem aan dat ze alles gewoon volgens de landelijke adviezen doen. Dat de rest van het team wel start, zal dus betekenen dat ze de afgelopen 10 dagen niet met Michelle de Jong hebben getraind.
 13. mi

  mi Well-Known Member

  Precies dat, maar dus niet de hele ploeg terugtrekken om een daad te stellen.
 14. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Maar een NK afstanden zonder Reggeborgh is veel zwaarder gehavend dan een Vuelta zonder Jumbo en Mitchelton.
  Duif vindt dit leuk.
 15. mi

  mi Well-Known Member

  Eens hoor, geldt ook voor voetbalploegen die meerdere spelers moeten missen bijvoorbeeld. Ik zeg ook nieg dat ik het perse goed vind. Maar: kleine sport, klein publiek, met aantal aansprekende namen minder wordt het al snel een ‘spek en bonen’ wedstrijd. Helaas maar wel waar. Wüst, Nuis en Kok zijn hard nodig om er beetje leuk weekend van te kunnen maken. Idem voor Kramer, Roest, Verbij, Ntab en de Jong.
  Verschil met wielrennen is wel dat daar altijd nog aansprekende kanshebbers overblijven, ook als grote namen vertrekken. In de giro waren na vertrek JV (die al niet met belangrijkste kopman waren gestart) nog meerdere grote teams over.
 16. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ja, maar dat mag geen reden zijn om potentieel besmette schaatsers toch te laten rijden.
 17. sysya

  sysya Well-Known Member

  Blijkbaar kan de rest van Reggeborgh gewoon van start. Nu maar hopen dat de zusjes de Jong elkaar in die periode ook niet tegen gekomen zijn.
 18. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Vandaag nog twee afmeldingen aan de kant van NXTGEN: Aron Romeijn mist het hele weekend (nog niet wedstrijdklaar na een virus volgens zijn insta) en Leerdam heeft zich afgemeld voor de 1500m van morgen.
 19. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Ook dat inderdaad. Volgens mij zit elke ploeg officieel in een aparte bubbel. Maar als Wüst en De Jong, Nuis en Beune samenwonen (weet niet of dat zo is), dan zitten Reggeborgh, IKO en Jumbo feitelijk al in dezelfde bubbel.
 20. sysya

  sysya Well-Known Member

  Tja dat is waar. Ik weet dat Wust in haar column zei dat de Jong in hun vakantie huisje verbleef toen zij in isolatie zat, maar ik weet niet of dit nog steeds zo is. Nuis en Beune wonen volgens mij niet officieel samen. JV zit momenteel sowieso in een hotel en ik denk de andere ploegen onderhand ook, dat is een manier om die bubbels in stand te houden.

Deel Deze Pagina