Doping in het schaatsen

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Oxylus, 18 nov 2012.

  1. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Een schorsing is een tijdelijke periode waarin iemand iets niet mag doen. Meestal terwijl er onderzoek plaatsvindt. Kan je dat vergelijken met een voorarrest: zeker wel.
  2. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Als uit onderzoek blijkt dat je niks hebt gedaan, ben je.....????
  3. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    jezus, wat een woordenspelletje om iemand die VRIJgesproken is... die is strikt genomen dan 1x geschorst, ok toegegeven dat klopt, maar onterecht
    maar wat de relevantie van dit woordspel is ontgaat me...
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Het gaat om het principe: VRIJgesproken is precies dat: je bent VRIJ, er valt niks tegen jou te beginnen... dan moet er niet meer over gesproken worden alsof je wel iets hebt gedaan. Net als bij de Nederlandse doping dude...
    EenBrabander en ZeeKoei vinden dit leuk.
  5. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Ik zou maar wat graag heel eventjes een vlieg (buiten krantenbereik en zonder spinnen in de buurt) op de muur zijn in die achterkamertjes waarin die bobo's liggen te konkelfoezen over hun mislukt programma.
    Zouden er daar zijn die verantwoording moeten afleggen ivm de keuze om voor massale oplichterij te gaan, of eerder omwille van het betrapt worden? Zouden er zijn met wroeging?
    Of zijn ze allemaal overtuigd van een Westers complot en hun eigen onschuld? (ja zo'n gedrag bestaat, dat je collectief je eigen 'wandaden' verdringt)
  6. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    uiteraard, ging ook niet over jou
    strikt genomen ben je wel geschorst geweest, maar onterecht, dus die schorsing is totaal irrelevant
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Snips, ik hou me aanbevolen voor een/jouw homeopathische middeltjes die mij, zonder een dopingreglement te overtreden, o.a. deze positieve effecten geeft:

    Due to its putative anti-ischaemic effect, there are many attractive incentives that may persuade both professional and elite athletes to misuse meldonium in sports. Such incentives include an improved peroxisomal utilization of fatty acids by the exercising muscles, a decreased production of lactate after exercise, an improved storage and utilization of glycogen, as well as the prevention of oxidative stress after intense muscular workload. These effects predictably translate into enhanced aerobic endurance and physical work potential, improved functional heart activity, ameliorated recovery after maximal and sub-maximal loads of exercise, and enhanced activation of central nervous system functions

    Table 1
    Meldonium in sports.

    Putative ergogenic effects of meldonium

    1. Improved peroxisomal utilization of fatty acids
    2. Decreased production of lactic acid
    3. Improved storage and utilization of glycogen
    4. Prevention of oxidative stress
    5. Enhanced endurance aerobic and physical work capabilities
    6. Improved functional parameters of heart activity
    7. Ameliorated recovery after maximal and sub-maximal exercise
    8. Enhanced activation of central nervous system functions

    bron: https://ac.els-cdn.com/S20952546163...t=1516723409_0c069b7657c4aecd2595e97ab6114645
    Laatst bewerkt: 23 jan 2018
    Nogevendit en fransvanbakel vinden dit leuk.
  8. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Toch geschorst geweest.
  9. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    maar onterecht dus irrelevant
    Eelco vindt dit leuk.
  10. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ten onrechte... Maar really, gaan we het nu zo spelen? Dus iedereen die in voorarrest is geweest is dus ook veroordeeld geweest zonder dat de rechter uitspraak heeft gedaan? My, my..
  11. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Nee, dat maak jij er weer van. Zoals bij zo veel zaken beheers je het begrijpend Nederlands lezen onvoldoende. Of dat komt doordat je een andere dan NL achtergrond hebt, enorm bevooroordeeld bent of een andere oorzaak weet ik niet. Blijf alsjeblieft ter zake en lees geen dingen die er niet staan.

    Niemand betwist dat Kuli de 2e keer dankzij de inzet van het grote Russische beer apparaat is vrijgesproken. Er is hier maar 1 die niet snapt wat een schorsing inhoudt... Vaak volgt op een schorsing een veroordeling in dit geval niet.
  12. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik heb ook moeite met deze manier van cherry picking van sporters zonder dat er écht duidelijk redenen worden genoemd. Je komt op enorm glad ijs. Het komt heel willekeurig over.

    Het uitsluiten van de hele Russische ploeg, met uitzondering van die paar klokkenluiders die mee hebben geholpen om het probleem op te lossen, had mijn voorkeur gehad.
    Monique en Lisan vinden dit leuk.
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Laten we het er op houden dat Kulizhnikov maar 1 keer is gestraft. En geen 2x, zoals jij leek te insinueren (jij bent de enige die onderscheid maakt tussen schorsing straf die ik ooit ben tegengekomen... zo zijn er inderdaad duizenden onschuldig geschorsten wel geschorst, niet bestraft. Maar dus wel onschuldig).
  14. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    De meeste misverstanden blijken dus duidelijk voort te komen uit een ander inzicht met betrekking tot begrippen. Ik ben niet de enige die schorsing en veroordeling 2 verschillende zaken vindt.

    Ik snap de verwarring wel. Een veroordeling kan namelijk ook tot een schorsing leiden.
  15. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Maar de zin: "als je 2x geschorst wordt, dan is er wat aan de hand", waar deze discussie mee begon lijkt een verband te leggen tussen schorsing en schuld. Het zou zelfs kunnen zijn dat een sporter die 10x een voorlopige schorsing heeft gehad volkomen onschuldig is. Daarom dat ik wil benadrukken dat Kulizhnikov maar 1x is bestraft. Maar 1x schuld, dus. Geen 2 keer.
    strawbale vindt dit leuk.
  16. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Wat een wereld van verschil. Hier moet je aan kunnen tonen dat je zuiver bent en anders ga je er aan. Bij Sky ligt het bewijs er en krijg je ruim de tijd om je onschuld te bewijzen.
    Nogevendit vindt dit leuk.
  17. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    Dat was overigens niet mijn uitspraak....

    Helemaal correct!
  18. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Ik vind het doodzonde voor de spelen. Dit zullen altijd de spelen worden van: Ja maar als......
    SchaatsDaan vindt dit leuk.
  19. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member

    Dat valt mee, dat zijn de Spelen van 1976, 1980 en 1984 ook niet echt. Die werden allen geboycot door een deel van de wereld. Toch is met name 1984 bekend van Carl Lewis (en Ria Stalman), niet van de ontbrekende USSSR.
  20. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Wat er valt er niet te begrijpen dan? Als iemand vrijgesproken is dan is het toch onzinnig om te zeggen dat diegene geschorst is geweest. Ja, klopt... persoon mocht niet deelnemen aan wedstrijden, net als iemand in voorarrest ook niet vrij mocht deelnemen.. voor mij is iemand pas gestraft/geschorst/ whatever... als er een definitieve uitspraak is geweest.

Deel Deze Pagina