grootste historische blunder

Discussie in 'Lange baan' gestart door bantega, 23 feb 2010.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Die Skobrev toch met zijn rare fratsen! ;)
  2. Basje

    Basje Active Member

    Over zijn gekke fratsen gesproken. Ik herinner me nog een rit van Skobrev tegen Davis op buitenijs waar het ontzettend hard sneeuwde, de omstandigheden waren die wedstrijd niet eerlijk (volgens mij werd de afstand later ook geschrapt, maar kan er naast zitten). Maar in die rit van Skobrev tegen Davis zag je Skobrev op de kruising achter Davis zitten. Op die kruising trekt Skobrev vervolgens een gek gezicht met zijn handen bij zijn gezicht richting Davis. Ik kan nergens meer die beelden vinden, vond ik toch wel een grappig momentje :p Geen blunder, maar ach.

    Zie nu dat het Baselga 2008 in februari was, alleen geen beelden. Wedstrijd was inderdaad na 4 ritten gestaakt, met Mark Ooievaar(!) die leidde op dat moment
  3. corzijlstra

    corzijlstra Member

    Het is een combinatie van factoren volgens mij. Zowel Sven Kramer, Gerard Kemkers en de organisatie hadden volgens mij schuld.
  4. Monique

    Monique Well-Known Member

    De organisatie? Die hebben toch niet naar Sven geschreeuwd dat hij naar de andere baan moest? En die hebben toch niet tegen Kemkers gezegd dat hij van alles op een bordje moest zetten in plaats van gewoon een paar vingers naar beneden te doen?
  5. Mey

    Mey Well-Known Member

    De historische blunder in deze lijkt me dan ook vooral de opmerking van Cor;)
    Nogevendit vindt dit leuk.
  6. corzijlstra

    corzijlstra Member

    De organisatie had omstandigheden geschapen waarin dit soort fouten zich gemakkelijker konden voordoen. Gerard Kemkers stond er helemaal alleen voor. Er volgde een soort sneeuwbaleffect waardoor Kemkers in de fout ging en daarna ook Sven Kramer. Wel heeft Kemkers niet voldoende gedaan om die "sneeuwbal" tegen te houden. Hij bleef als een bezetene coachen. Hij speelde zowel als coach als ook als assistent-coach als gevolg van die organisatieblunder. Hij had daar beter op moeten inspelen. Kramer ging immers zijn gang wel. En laten we niet vergeten, ook Kramer ging in de fout. Niet alleen Kemkers zat fout. En als iemand Kemkers had opgedragen om met een bord te werken, dat was er een vierde die blunderde. Dus 4 blunders op een rij.
    Laatst bewerkt: 31 jan 2014
  7. corzijlstra

    corzijlstra Member

    Als ik op volledig scherm klik, komt er geen volledig scherm te voorschijn.
  8. Nogevendit

    Nogevendit Well-Known Member

    Er is werkelijk geen sport ter werled waarbij de coaches zo veel contact hebben, mogen hebben, met de sporters als schaatsen. Iedere 30 seconden kun je er vlak bij, en er zijn ook nog eens slechts twee man in de race, zodat je niet teveel op anderen hoeft te letten. Vergelijk dat eens met een voetballer in een kolkend stadion, een wielrenner in een race (zonder oortjes dan), of een marathonschaatser op natuurijs. Groot gelijk dat daar twee coaches langs de kant, een voor iedere schaatser, meer dan genoeg is
    G1ant en Tuttifrutti vinden dit leuk.
  9. corzijlstra

    corzijlstra Member

    Ook een blunder vind ik, dat 2 schaatsers in 1 hotelkamer moesten slapen. Ze konden, vaak onbedoeld, elkaar negatief beïnvloeden. Bovendien hadden rijders, die vaak lang van huis waren, recht op privacy. Een kamer voor een rijder alleen zou volgens mij geen overbodige luxe zijn geweest. Verder was het ook een probleem, wie er bij wie in een kamer moest. Leen Pfrommer had eens een psychologisch belangrijke zet gedaan om Ard Schenk en Kees Verkerk uit elkaar te halen en Ard Schenk met Jan Bols in een kamer te laten slapen.
  10. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik bedacht me ineens deze nog. Gianni Romme die afzegde voor het WK allround nadat hij een Wereldbekerwedstrijd met klein verschil won. Hij vond dat verschil te klein, en zijn vorm niet goed genoeg. Ritsma was zijn vervanger. En die werd op een zwakbezet WK wereldkampioen.
  11. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Qua organisatie vind ik het toestaan van de plakstrips in Nagano nog steeds onbegrijpelijk. Regels zeggen duidelijk dat het pak de vorm van het lichaam aan moet houden. En dus geen toeters of bellen mag hebben. Of het nou een voordeel was of niet, vreemd was het wel.
  12. HA01761

    HA01761 Active Member


    Kijk eens heel goed naar dit filmpje: aan het begin van de kruising stond gewoon Wopke de Vegt met het bord met de rondetijden, zoals ook gebruikelijk is.
    Dus niks fout van de organisatie, sneeuwbaleffect of wat dan ook. Het was gewoon de fout van Kemkers. Dat hij op de kruising zo'n idiote show opzet met bordjes met hele verhalen erop geschreven is zijn keus, en kennelijk heeft hij zich in Vancouver daarin zo mee laten slepen dat hij zo'n fout kon maken.

    *NB: met 5 Olympische gouden medailles, 13 allround WK's en 10 allround EK's kun je moeilijk zeggen dat hij een slechte coach is, kennelijk weet hij zijn rijders wel te prikkelen, maar in dit geval ging dat verkeerd. Maar dat was iets tussen Kemkers en Kramer, en kennelijk zijn zij eruit gekomen, want Kramer schaatst nog steeds bij Kemkers.
    Laatst bewerkt: 5 feb 2014
    G1ant vindt dit leuk.
  13. kritischkijker24

    kritischkijker24 Well-Known Member

    we weten toch al bijna 4 jaar lang hoe de vork in de steel zit en dat kemkers en kemkers alleen de hoofd schuldige was? dat heeft hij zelf gezegd en dat heeft kramer gezegd maar waarom zouden we aan de vooravond vd volgende Spelen weer oude koeien uit de sloot halen??
    laten we aan het hier en nu denken en het verleden laten rusten, net zoals kramer en kemkers zelf doen
  14. HA01761

    HA01761 Active Member

    Uiteraard, dus de betrokkenen hebben er allang zand over gedaan, maar ik ging ff in op een bewering waar ik het niet mee eens was.

    Maar Sven gaat nu gewoon 3 gouden plakken ophalen!
  15. corzijlstra

    corzijlstra Member

    Ik heb het niet over de Nederlandse organisatie, maar over de internationale olympische organisatie.
  16. HA01761

    HA01761 Active Member

    Wat zouden die dan fout gedaan hebben?
    Ik weet niet of de coaches niet bij elkaar 'mochten' staan maar dat is ook helemaal niet gebruikelijk.

    Er stonden gewoon 2 coaches voor Sven: De Vegt in de rol van assistent-coach aan het begin van de kruising met het bord met de rondetijden (op de tv-beelden niet iedere ronde duidelijk te zien, maar hij stond er wel), en een eind verderop Kemkers als hoofdcoach met de technische aanwijzingen, schema's, aanmoedigingen etc. Wat had je nog anders willen zien dan?
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Je bent wel heel dom bezig als je je afhankelijk laat maken van een internationale organisatie. Daar speel je op in zodat het geen issue meer is.
  18. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    misschien een bordje met 'B' of 'b' erop (voor buiten- of binnenbaan)?
  19. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ja, kies voor een B of een b! Of voor een L of R waarbij L betekent Linkerbaan (binnen) en R Rechterbaan (buiten). Of een I en een O.
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Of we kiezen twee plaatjes van twee verschillende dieren. Een aap betekent dan de binnenbaan en een leeuw betekent de buitenbaan. Vragen we Dick Bruna of hij de plaatjes kan verzorgen zodat ze makkelijk herkenbaar zijn.
    Svenfan1, strawbale en Danielle vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina