Zomertijd - Wintertijd

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door jaap, 23 mrt 2011.

 1. SprintMaster

  SprintMaster aangepast Medewerker

  Ik voorzie nog veel meer klachten als men s'winters gedwongen wordt veel langer in het donker te moeten opstaan, in de auto zitten en te moeten werken. Een mens heeft het daglicht gewoon nodig.
 2. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ja maar dan kom je wel in het daglicht thuis, en uiteindelijk wordt het aantal zonne uren natuurlijk niet anders natuurlijk.
 3. Monique

  Monique Well-Known Member

  Nou sorry hoor, maar volledige slapeloosheid door een uur tijdsverschil gaat er bij mij niet in. En ik ben een extreem slechte slaper en dus een ervarings deskundige. Misschien moeten we die onderzoeken met een korreltje zout nemen. Dat er mensen zijn die in het begin de slaap nog niet kunnen vatten of juist eerder naar bed willen (afhankelijk van naar welke tijd we gaan) dat snap ik, maar daar kun je stukje bij beetje wel aan wennen. Maar als mensen een hele nacht wakker liggen van een uur tijdsverschil dan hebben ze denk ik een heel ander probleem dat je niet rechtstreeks aan het verschuiven van de tijd met een uurtje kan toeschrijven.
  proeme, Duif, ZeeKoei en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 4. Duif

  Duif Well-Known Member

  Ik vraag me af of al die klagers ook last hebben als ze op vakantie gaan naar een land met een andere tijdzone. Griekenland of Turkije bijvoorbeeld of naar het westen Portugal en Gr. Brittannië. Maar misschien gaan ze nooit verder als Hoek van Holland dat kan natuurlijk ook.
 5. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ik heb van het uur tijdsverschil wel 1,5 tot 2 weken last, toen ik naar China ging had ik geen last. In Groot-Brittannië en Griekenland ben ik ook geweest, maar daar leef je een vakantieritme en dat is sowieso anders. Met mijn kinderen ben ik niet verder dan Frankrijk geweest, maar mij valt wel op dat ze meestal ziek worden binnen 2 weken na het verzetten van de tijd.

  Die 20% heb ik niet verzonnen, die komt uit onderzoeken. Kijk naar een bron als AD.
 6. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Of je nou eeuwige zomertijd UTC+2 of eeuwige wintertijd UTC+1 invoert maakt natuurlijk geen barst uit. Al voer je hier permanent Koreaanse tijd UTC+9 in. Zolang je werktijden, hobbytijden en de openingstijden van winkels etc. meeveren is er niets aan de hand.

Deel Deze Pagina